kramlinka88 komentáře u knih
Tak musím přiznat, že tohle byla jízda :-)
Už dlouho se mi nestalo, že bych opravdu seděla a otáčela stránku za stránkou a prostě potřebovala znát, nejlépe hned, jak to všechno bylo ;-)
Protože vám můžu prozradit, že v tomto příběhu není nic jak se zdá. Kdo lže a kdo mluví pravdu ? Jak to všechno bylo? Kdo za tím vším stojí?
Po přečtení prvních pár stránek můžeme vidět dvě dějové linky, jednou z nich nás provází třicetiletá Maggie, tato se odehrává v současnosti. Druhá linka je zasazená do minulosti před 25 lety a je psaná formou Knihy v knize - geniální :-)
Druhá linka, je psaná z pohledu tatínka Maggie, který vypráví svůj příběh o strašidelném domě Baneberry Hall, který jako rodina koupili a ve kterém celých 20 ! dnů žili :-)
Maggie v současnosti řeší pozůstalost po svém tatínkovi a zjišťuje, že dům nikdy neprodal, i když jí tvrdil, že ano.
Proč jí lhal ? Byla to jediná lež? Koho chtěl chránit?
Je vše, co napsal v Knize, která Maggie celý život pronásleduje a formuje, pravda ? Jak Kniha ovlivnila život Maggie, její mámy Jess, i obyvatel v okolí "domu hrůzy" ?
Maggie se vydává zpět po vlastních stopách zjistit pravdu. Zjistit co se vlastně tehdy stalo a jakto, že si nic nepamatuje...
Příběh je skvěle vystavený, je v něm několik WTF (to co kruci) momentů :-D A já jsem si ho neskutečně užila :-)
"Každý dům má svůj příběh a tajemství".
Knihu můžu doporučit všem, kdo milují thrillery, napínavé příběhy a mají pro strach uděláno :-)
Elias a Kenneth, Kenneth a Elias....Dramatický příběh jedné mladé lásky, která je vášnivá, úžasná a zničující :-(
Elias je grázlík, průserář, který se zamiluje. Zamiluje se do kluka, zamiluje se do kluka své sestry a pak to s nimi jde z kopce.
Knížka je místy hodně smutná, až depresivní. I když je vlastně o lásce, ale o lásce svým způsobem toxické a "závadné". O lásce, která nezná hranice, dokonce ani hranice sebezničení :-(
Knížka se mi moc líbila, láska a ano i sex dvou kluků - mladých mužů, tady byl popsaný celkem explicitně, ale do tohoto příběhu to prostě sedělo. Bylo to jeho nedílnou a podstatnou součástí, abychom pochopili tu vášeň, abychom pochopili jak byli jeden pro druhého důležití.
Co dodat, co ještě nebylo řečeno? Určitě si knihu přečtěte a udělejte si názor sami, zaručuji vám, že nudit se opravdu nebudete :-) Jen vám možná během čtení nějaká ta slzička ukápne, stejně jako mě :-(
Kniha nebyla špatná, ale bohužel nebyla ani skvělá, potenciál měla, ne že ne, ale nějak ho autorka nedokázala plně využít :-/
Postavy mi přišly zajímavé, jsem zvědavá zda se nám nějak rozvine příběh Jess a Griffina - má to být série, tak uvidíme s čím autorka přijde, určitě ji šanci ještě dám :-)
Zklamalo mě, že jsem pachatele odhalila už cca v půlce příběhu a ani epilog nic nezměnil, tušila jsem to :-)
Zápletka a námět dobře vymyšlené, jen ne úplně dotažené, bohužel :-/ A zklamalo mě takové to klišoidní - zneužívány, týraný chlapec, temná minulost atd...no nebylo to úplně originální :-/
Ale kniha byla čtivá, kapitoly krátké, velmi dobře se to četlo. Pro začínající čtenáře thrillerů, či nenáročné čtenáře bude určitě větším zpestřením :-)
Vynikající thriller :-)
Sledujeme příběh malé Kiery, která se ztratí během nějaké přehlídky a rodiče po ní nepřestávají pátrat celých 12 let, po kterých se celý příběh odehrává.
Co všechno dokáže snést člověk zlomený žalem, co vše jsou rodiče ochotní obětovat, co stálo za celým únosem? Určitě si knihu přečtěte a uvidíte :-)
Kniha mě naprosto dostala. Vlastně je to jenom "obyčejné" povídání o "obyčejném" životě, ale je tam skryta spousta hlubších myšlenek. Přemýšlela jsem jaké by to asi bylo ztratit najednou deset let vzpomínek...a vůbec si to neumím představit :/ Na konci i slzička ukápla :) Knihy od p.Moriarty mám moc ráda, a těším se na další :)
(SPOILER) Kniha se mi opravdu líbila a velmi příjemně mě překvapila :-)
Je zajímavé vidět, co s lidmi dovede udělat strach....I když se jich "monstrum" ani nedotklo, téměř všichni zpanikařili a byli vyděšení a to je vlastně stálo život....
Opravdu skvěle napsané....postavy by možná mohly být malinko propracovanější, ale zase kdoví, třeba by to bylo spíš na škodu ;-)
Postavu vyšetřovatelky jsem nejprve nechápala, bála jsem se že to bude zase klasika klišé aneb detektiv - alkoholik atd....tady to platí jen částečně a ten důvod za tím :-(
Určitě doporučuji ;-)
(SPOILER) Od knihy jsem neměla zvlášt vysoká očekávání, ale ve výsledku jsem vlastně spokojená :-) Četla se skvěle, stránky přibývaly a najednou byl konec :-) Příběh se mi líbil, i když měl asi pár trhlinek :-) Do konečného rozuzlení mohla autorka vložit o něco více napětí a bylo by to super :-) Psychologické vykreslení postav bylo skvělé, hlavně tedy Lucy a Eliza, pořád jsem přemýšlela jak to s nimi vlastně je. Sasha a James - chvíli mě zmátla, ale vlastně brilantně popsaný manipulátorský vztah, a takových postav tam bylo více, třeba bývala sousedka Patricie, tvářila se jako kamarádka, ale ve skutečnosti si chtěla jen urvat kus slávy a peněz pro sebe....
Na celém příběhu mě mrzelo, že nevysvětlili co přesně se s Teddym stalo, jasně dali nám pár možností, osobně by se mi nejvíc líbilo, že ho někdo našel a vychoval jako vlastního, ale kdo ví, v životě také nejsou jen dobré a uzavřené konce ;-) Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla :-) Neřekla bych, že je to thriller, ale povedený psychologický román s troškou napětí ;-)
Předvídatelný, ale milý příběh plný kouzla Vánoc :-)
Jak hodnotit tuto knihu .... byla úžasná, skvělá, originální, vtipná, smutná...postavy jsem si zamilovala a chtěla bych i dále číst o jejich osudech....co se stalo s Ninou, jak to dopadlo s Inej a Kazem....tento svět jsem si prostě zamilovala .... 100% Doufám, že třeba někdy se s nimi ještě setkáme :-)
Za mě naprosto skvělá a strhující kniha, jak už zaznělo níže, thriller v klasickém pojetí to úplně není, ale emocionální thriller zní jako to co jsme dostali ;-) Rodinné drama jak vyšité, ač opět mimo můj obvyklý žánr, vážně jsem si užila každou stránku :-) I když jsem až skoro do konce nesnášela Annu, Massima a dokonce i Lara mi byla místy nesympatická, na konci knihy se mé vnímání změnilo a prostě všechno má svůj důvod :-) Mými emocemi tato kniha zatočila, takže záměr splněn a knihu s klidným srdcem doporučuji dále a těším se na další počin této už mé oblíbené autorky :-)
Na tuhle sérii od Veroniky Fiedlerové jsem se chystala už delší dobu, mezitím stihl vyjít i závěrečný díl trilogie, a po přečtení prvního dílu doufám, že každý díl bude ještě o fous lepší, než ten předchozí ;-)
V prvním díle s názvem Pozdravy záhrobí se setkáváme a seznamujeme s pracovníkem pojišťovny Benediktem Klausnerem, který řeší všechny sporné pojišťovací události, spolupracuje s policií, a my se dozvídáme, že to není tak úplně obyčejný člověk, ale že si celkem rozumí se silami záhrobí :-)
Benedikt nás také krátce seznámí se svou asistentkou Ester, která je skvělá, jen je tedy bohužel mrtvá, což vlastně není úplně na škodu a pomáhá mu tím o to víc, řešit jeho mnohdy zapeklité případy.
Celá kniha je rozdělená na čtyři části, a ač se ze začátku může zdát každá část samostatná, krásně se mezi sebou překrývají a příběhy a zároveň vlastně Benediktovy případy se vzájemně prolínají.
Postavu Benedikta jsem si zamilovala. Všechny jeho případy byly hodně zajímavé, ale asi úplně nejvíc mě zaujala druhá část, kdy řešil případ náhlých úmrtí v lázních. Jelikož ráda chodím na welness, zároveň mi tato část přišla nejstrašidelnější :-D Samotné vyvrcholení knihy bylo také skvělé a překvapivé a krásně nás nalákalo na druhý díl série. Naštěstí už nemusíme čekat až vyjde :-D
Miluju duchařské příběhy a ač série, alespoň zatím, nebyla téměř vůbec strašidelná - až na ty lázně :-D záhrobí a duchů se děj týká a proto jsem si knihu moc užila a hned jsem se pustila také do druhého dílu. Tímto tuto sérii všem velice doporučuji :-)
„Zamiluješ-li se na první pohled, podívej se podruhé."
Oldřich Linhart je samotářský spisovatel v těch nejlepších letech. Čtyři knihy krimi série s detektivem Xaverem už vydal, pátou zrovna píše, když se na něj na křtu jeho poslední knihy přilepí fanynka Heda.
Oldřich ji bere jako dar z nebes a užívá si každou minutu s ní. Dokonale ho okouzlila, a jeho otce jakbysmet.
A jak už to tak v životě bývá, zamilovaný člověk bývá ke spoustě věcem slepý a dokáže ignorovat i vlastní intuici. Když pak ta prvotní zamilovanost opadne a Oldřichovi spadnou ty tak zvané růžové brýle, je ženatý a zaháčkovaný, Heda se činila a vypadá to, že z mladé, krásné a zamilované novomanželky se stala vypočítává mrcha.
Klobouk dolů Dagmar, dokázat napsat takovéto dvě postavy, kdy jsem si při čtení rvala vlasy a bušila hlavou do zdi a chtěla knihu hodit z okna, to se nepodaří jen tak :-D
V knize najdete bravurně zpracované téma psychického onemocnění, psychického týrání, a spoustu dalších událostí, u kterých si koušete nehty a doufáte, že se nic takového přece dít nemůže :-(
Ale ono může, bohužel. A je to častější, než si vůbec umíme představit, manipulace, ponižování, zašlapávání sebevědomí, ztráta soudnosti a zdravého rozumu....a oběti, které si myslí, že je to všechno jejich chyba a že kdyby byli lepší, dokonalejší, že se jim to dít nebude....
Tahle kniha pro mě nebyla vůbec jednoduchá, ale jsem neskutečně ráda, že jsem se k ní, díky Dagmar osobně, dostala a mohla si ji přečíst, protože je skvělá a dala mi hrozně moc.
Kniha má ještě volné pokračování, Nadechni se potřetí, která je velká rarita, už jen proto, že úvod napsal Oldřich Linhart, ano postava z knihy. A pokud si přečtete Podívej se podruhé jako první, dodá to celému příběhu další rozměr a vám dojde, jak je to vlastně geniální "duologie".
Radek se s rodinou přestěhuje na nové místo, aby mohli začít znovu s čistým štítem. Dům si pomalu zrekonstruují, a jelikož v něm z minulosti zbyly pozůstatky japonského designu, rozhodnou se ho zachovat a rekonstrukci mu přizpůsobí.
Vznikne tak krásný dům s nádhernou zahradou, jezírkem, koi kapry, prostě pohoda na samotě u lesa. Tedy až do doby, než se začnou dít zvláštní věci....
Miluju tyhle zrnka temnoty, člověk dostane skvělý příběh na pár stránkách. Vím, že to bude pár stránek, čekám to a pak jsem na konci stejně naštvaná, že to nebylo delší :-D Stalo se mi to znovu, Honza píše skvěle, o tom není pochyb, umí navodit skvělou atmosféru, ze začátku vám přijde, že čtete úplně obyčejný příběh ze života a najednou přijde zvrat a poslední věta příběhu a vám jde hlavou jenom, kdo mi ukradl ty další stránky :-D
Já potřebuju asi další Honzův román, protože Bezejmennou touhu jen tak něco nepřekoná. Takže jen doufám, že brzy nějaký vyjde, protože ty povídky jsou prostě moc krátké :-D
Hodnocení 4,5
„Pokud člověk vyloučí nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější."
Haven, malé městečko v Maine, které skoro nikdo nezná, což se má ovšem velmi brzy změnit.
Bobbi, postarší spisovatelka westernových románů na volné noze, jednoho dne v lese zakopne o podivný výstupek. Po bližším zkoumání zjistí, že je to pravděpodobně součást něčeho většího, a nedá ji to spát a "něco" ji začne našeptávat, že by měla začít kopat.
Mezitím se v celém městečku začínají dít zvláštní věci, lidé mají najednou spoustu úžasných nápadů na různé zlepšováky, a také zjišťují, že se jim nebývalým způsobem bystří smysly ;-) Zároveň však vzduch v městečku začíná být "zkažený" pro všechny lidi mimo obyvatele Havenu, až na ty, kdo mají v těle voperovaný nějaký kus kovu. Jak tohle může skončit ?
Začátek knihy byl skvělý, seznámíme se s Bobbi a jejím psem Peterem, a také kamarádem / bývalým milencem a alkoholikem, Jimem Gardnerem. Gard, jak mu zkráceně všichni říkají, odjel na své autorské čtení a po návratu zjistí, že je s Havenem a hlavně s Bobbi něco hodně špatně :-/
Zhruba celá druhá třetina knihy je věnována právě různým obyvatelům městečka a jejich zvláštním proměnám - "stávání se" a také jejich mnohdy bizarním vynálezům. Tady byly opravdu mistrně popsány všechny charaktery, což King prostě umí. Já mám vždy pocit, že jsem v tom příběhu s nimi, což tedy tady by se mi vůbec nelíbilo :-D
Kdo jsou tedy ti záhadní Tommyknockeři? S čím se to celé městečko potýká, co se s nimi děje? A hlavně co to ta Bobbi s Jimem v lese kopou ?
Poslední třetina a závěr knihy jsou prostě epické. Jak se mohly ty dvě předchozí části místy lehce táhnout, tak posledních cca 200 stran to opravdu jelo stránka za stránkou až do skvělého finále :-) Tahle kniha asi úplně nebude moji top kingovkou, ale líbila se mi a jediné co vytýkám je opravdu jen malinko táhlejší děj ve druhé části knihy.
Ještě bych ráda vyzdvihla krásnou novou obálku, která se objevila teď v nejnovější reedici knihy, jejíž autorem je pan Jiří Dvorský, přebal je nádherný a ta příšera přímo na obálce ? Ta je opravdu strašidelná, ještě, že je schovaná :-D Děkujeme :-)
Já tuto knihu beru jako začátek. Jako začátek jednoho obrovského dobrodružství, jako začátek jednoho velmi dlouhého putování a jako začátek knižní série, po jejímž dočtení už nikdy nebudete stejní :-)
„Muž v černém prchal přes poušť a pistolník mu byl v patách."
Takto začíná první díl ze série Temná věž, série, která je plná tajemství, temnoty, ale také naděje a světla :-) Série, která vás buď úplně pohltí, nebo vás do své temné náruče nepřijme a vy zůstanete za branami.
Musím říct, že věřím, že prokousat se začátkem může být pro spoustu lidí náročné. Děj se nám rozjíždí pomalu, můžou vás napadat otázky typu: co to ? Kdo ? Proč? Kam jde ? Proč to dělá? Kdo to je ? A hlavně může následovat pocit frustrace, že na své otázky třeba nedostanete odpovědi. Určitě ne hned, ne v této první knize. Ale slibuji, že pokud vytrváte, vaše odpovědi přijdou a nejen to, dostanete nádherně propracovaný a geniálně vymyšlený příběh a vlastně celý svět, ze kterého se vám nebude chtít vracet do reality :-)
V prvním díle se seznamujeme nejen s posledním Pistolníkem Rolandem, ale také s Mužem v černém a malým chlapcem Jakem. A rozehrává se nám zde velmi zvláštní šachová partie se zajímavým výsledkem...
Celou sérii velmi doporučuji, já ji čtu teď znovu po asi 25 letech a užívám si znovu každé písmenko :-)
„Je to špatný člověk? To záleží na tom, na které straně stojíš.“
„Tak jdi. Jsou jiné světy než tento."
Co vy a Temná věž ? Propadli jste jejímu kouzlu nebo jste zůstali před branami ? ;-)
Hodnocení 3,5*
„Archeolog je nejlepším manželem, jakého může žena mít. Čím je žena starší, tím víc se o ní zajímá." - Agatha Christie - :-D
Knížka se četla dobře, bylo tam hodně přímé řeči, ale bohužel ty dialogy byly vesměs takové neučesané, vyumělkované až jakoby trošku na sílu.
Je to už několikátý díl série z Vlčic "Klára a Gábina", takže záplava informací a jmen, ale to je víceméně můj problém, že jsem nečetla předchozí díly.
Vlčice jsou taková typická vesnická drbárna aneb kdo s kým. To jsem se upřímně trochu ztrácela. Jelikož se zde hodně odkazuje na předchozí díly a vlastně i případy Kláry a Gábiny v jednom. Záplava jmen, ale ve výsledku se dalo celkem i zorientovat. Trošku mě mrzí, že jsem předchozí díly nečetla, byla bych víc v obraze. Jen kniha bohužel není na databázi knih zařazena pod sérií.
Klára s Gábinou jsou sestry, všetečné, jedna vlastní kavárnu, druhá květinářství a neunikne jim ani myška, tudíž ani jeden drb, aférka, nic :-D Gábina je vdaná za právníka, Klára se ve vztazích trošku plácá a hledá své místo :-)
Občas je to trošku až otravné, jak ví o všech všechno a do všeho se pletou, ale každá správná vesnice určitě někoho takového má :-D
Celkově kniha nebyla vůbec špatná, ale spíš to bylo celé o uzavření událostí, které se staly v předchozím díle / dílech, takže to občas působilo trošku zmateně jako celek. Což je opět spíš chyba zařazení na databázi :-(
Knihu přes to všechno určitě doporučuji, ale radím si nejprve přečíst předchozí díly, víc si ji pak užijete :-) A krásně vám uzavře předchozí případy :-)
Já dám knihám paní Jakoubkové určitě ještě šanci ;-)
„Katolická církev je zkostnatělá instituce."
Vítejte ve světě erotických fantazií, ve světě, kde i nemožné se může stát skutečností :-D A hlavně zapomeňte, že se tady dočtete o sortimentu ovoce-zelenina nebo mořských plodech. Nic takového, tohle je čisté porno, jak prohlašuje sám autor :-D Tohle je realita všedních dní, kterou požíváme prostřednictvím našich pěti hlavních hrdinů :-D
A nejsou to žádní superhrdinové....copak superhrdinové by měli kila navíc ? Vrásky ? Řešili by impotenci ? To těžko :-D
Pojďme si je trošku představit....
Pavel - spisovatel erotických thrillerů se skrytými dominantními sklony. Bude mít z čeho čerpat inspiraci pro svá díla ?
Erika - barmanka v tajemném klubu No name desire, má za manžela totálního kreténa, sobce a ubožáka. Změní něco ve svém životě? Jaký impuls k tomu dostane ?
Marek - fotograf, rád si dopřává erotickou komunikaci on-line. Dokáže tak najít svou vyvolenou ?
Roman - dostihla ho tvrdá ( nebo spíš měkká :-D) realita manželství? Podaří se mu dostat se zpět do sedla (či se nechat osedlat ;-) ) ?
Matěj - to je takový Ferda mravenec, práce všeho druhu, ovšem každý kšeft má svá rizika ;-)
Když někdy v únoru Martin Štefko z Goldendogu oznámil, že již brzy u nich vyjde erotický román z pera Honzy Vojtíška, a představil tu nádhernou růžovou obálku, někde uvnitř mě to zaplesalo a já věděla, že ač absolutní nečtenář erotické literatury, TOHLE prostě nutně potřebuji a musím to mít :-)
Čekání se vyplatilo a já se mohla do „růžovky", jak jsem ji překřtila, začíst. A teda jako ale WOW. Tuhle knihu doporučuji mužům i ženám, přečtěte si to ! Konečně někdo napsal realitu. Proč číst o dokonalých splynutích a synchronních, samozřejmě dokonalých, orgasmech, když prostě v životě to takhle nefunguje. Jako jasně občas jo, ale určitě to není pravidlem.
Tady se dočtete, že i baculaté ženy mají sex, a že existují muži, kterým se tyto ženy opravdu líbí. Že opět dokonalá erekce není samozřejmostí. Že existují různé choutky, praktiky, fetiše, role, pomůcky a já nevím co všechno. Ale vše je napsané tak normálně, tak lidský, uvěřitelně a bez příkras, přitom vlastně až na pár výjimek, nevulgárně...
Určitě se se vším neztotožňuju, ale bylo skvělé si zase rozšířit obzory ;-) Je pravda, že mi v lince Pavla a zde popisovaném vztahu dom-sub, vadilo pár drobných detailů, které mi přišly nedůvěryhodné, ale kdoví, třeba to takto opravdu funguje :-)
Každopádně knihu opravdu doporučuji, erotika napsaná chlapem prostě funguje a má koule :-D
A moc děkuji holkám ze společného čtení, díky vám to bylo ještě o level lepší :-D
„Do ženy a melounu fakt nevidíš“. :-D
„Když mám něco rád, jsem rád, když je toho hodně.“
„Roztřásla se na něm jako vak plný včelího roje... Přinutila ho hledět jí do očí, dokud její vnitřní vichřice nedozněla.“
Hodnocení 4,5*
Dva stárnoucí kamarádi a bývalí spolužáci, kteří se už pár let neviděli, Petr a Jaromír. K tomu dvě sestry, Veronika a Valérie, téměř o generaci mladší, a jeden společný víkend na chatě. Jak tohle dopadne?
Jak můžou mít takto rozdílní lidé cokoliv společného? Někdy si s námi osud hezky pohrává a my občas vůbec netušíme, jak k některým událostem vlastně došlo. Byli by šťastnější, kdyby se na té chatě nepotkali ?
A teď už trošku k jednotlivým postavám :-)
Petr - manželství v troskách, dospělá dcera s rodinou, padesátka na krku, ale vzpomíná na to, že v mládí mu postelí prošla nejedna mladá i starší dáma. A vlastně mu nakonec nic, než vzpomínky nezbylo :-/
Jaromír - bez rodiny, bez vztahu, a ani po tolika letech si pořád nechce připustit a smířit se s tím, že je gay, a zamilovaný do Petra... Přitom tak touží po lásce, po rodině a zdá se mu to nedosažitelné :-(
Veronika - manžel, milenec, nevěra, smutek, těmito slovy by se dala definovat její postava. Musí se vyrovnat se smrtí manžela a s problémy své sestry a matky. Najde ještě v životě štěstí ?
Valérie - je manželkou v jednom zvláštním vztahu, nějak mě neudivilo, že si s Petrem začala, spíš mě překvapilo, jak se to mezi nimi vyvíjelo :-) Opakovaně byla závislá na uklidňujících lécích, jelikož se už od dětství nemohla srovnat se smrtí své malé sestry. A tak si se svými démony bojovala po svém. Jestli to byla správná cesta ? Těžko soudit...ale vztah s matkou ji v tom moc nepomáhal.
Bylo osvěžující číst takovýto vztahový román, napsaný z pohledu muže. Vlastně mě donutil dost přemýšlet, jaké by to mohlo být, kdyby....Někdy stačí opravdu maličkost a naše životy by se mohly ubírat úplně jiným směrem. Každý z nás se občas dostane na křižovatku a později analyzuje, jestli bylo jeho rozhodnutí správné a jak by se jeho život odvíjel, kdyby se tehdy rozhodl jinak. Ale čas se vrátit nedá.
Knihu můžu za sebe určitě doporučit ;-) Jen ten konec jsem si představovala asi trošku jinak, ale vlastně mě to ani tak nepřekvapilo :-)
Musím říct, že se mi knížka moc líbila :-) Mám ráda takovéto příběhy ze života, vztahové, psychologické :-)
Četla se skvěle, nejen díky krátkým kapitolám, ale také díky napínavému příběhu a také díky střídání dvou, od sebe ne moc vzdálených časových linek.
Střídají se nám zde dvě dějové linky, jedna z roku 2009, kde sledujeme příběh Jitky a její dospívající dcery Jany a také Romana, Jitčina nového přítele.
Druhá linka je z roku 2018 a zde se nám představí Václav a jeho žena Anička, kteří se nastěhují do stejného domu, jen o 9 let později. Co vše se za těch dlouhých 9 let událo se dozvídáme průběžně. A tento dům je opravdu dům s temnou minulostí.
Nemůžu říct, že by mě některá linka bavila více a některá méně, obě byly velmi zajímavé a obě se nám prolnou už v průběhu příběhu, ne až na konci, což je skvělé :-) Obě linky navíc spojuje jeden tajemný deník a velmi zvědavý a všetečný soused, pan Karas.
Celou knihou nás provází řádka náročných společenských témat, ať už jsou to vztahové problémy jako třeba nevěra, vidíme zde také, kolik věcí je zamilovaná žena schopná přehlédnout / odpustit....Také zde můžeme nahlédnout pod pokličku gamblerství, alkoholismu a finančních problémů s tím spojených.
Chvílemi to právě díky těmto lidským neduhům bylo těžší čtení, ale takový je i život, nic není jen růžové ani černobílé :-) O to více je kniha autentická a snadno si v ní člověk najde to své...
Za sebe knihu můžu jen a jen doporučit, dostanete skvělý příběh, knihu s nádhernou obálkou a třeba si také, stejně jako já uvědomíte, že se vlastně máte dobře, protože vždy může být hůř...
Tajemství domu v L. je autorčina druhá kniha, vydala ještě Cestu do blikajícího pekla - kniha / novelka právě o gamblerství. Další zajímavý tip ;-)