Kryštofka Kryštofka komentáře u knih

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Čtenářská výzva. Se sci-fi nerezonuju, ale za to autor nemůže.

30.12.2017 3 z 5

Fimfárum Fimfárum Jan Werich

Xakru chytré počteníčko.

30.12.2017 5 z 5

Tajemství hedvábného vějíře Tajemství hedvábného vějíře Lisa See

Přečtete jedním dechem.

09.03.2017 4 z 5

Sen o městě obehnaném zdí Sen o městě obehnaném zdí Lisa Huang Fleischman

Když se spojí skvělý vypravěčský talent se silným příběhem, který má navíc morální přesah, poetiku a niternost, vznikne nádherná kniha jako v tomto případě. Přátele milujeme navzdory jejich i svým chybám, láska se může objevit, i když ji už nečekáme, přijmout krutosti a křivdy života s pokorou není prohra, ale životní krok, který nás zase něčemu naučí. A všechny hmotné věci, na kterých často tolik lpíme, mohou v okamžiku zmizet.

06.03.2017 5 z 5

Nejčastější chyby v angličtině a jak se jich zbavit Nejčastější chyby v angličtině a jak se jich zbavit Lucie Poslušná

Výborně odvedená práce, chválím.

19.02.2017 5 z 5

Normální debil Normální debil Robert Bellan

Osvědčený a sympatický způsob, jak se vyrovnat s dospíváním a křivdami páchanými školou i rodiči na nebohých dětech. Viděla jsem i divadelní zpracování, moc povedené. Obzvláště když se hraje na kulturáku v Hodoníně. A Čertíková byla mnohem děsivější a týrala nebohé děti, i když už se režim dávno změnil. Hrozně jsem se jí bála. A to jsem byla její kolegyně!!!!!

19.02.2017 4 z 5

Jazykový průvodce pro přežití - Velká Británie Jazykový průvodce pro přežití - Velká Británie neznámý - neuveden

Vtipně, chytře, čtivě a s lehkostí napsaný průvodce. V mém věku už mě rodiče stěží vyšlou na jazykový pobyt do zahraničí, ale svým dětem bych tuhle knížku s radostí do zavazadla přibalila. Kdyby vyšla o pár let dřív :-)

19.02.2017 5 z 5

Maminka Maminka Jaroslav Seifert

Tak pěkné, pěkné.

Slzy pouště Slzy pouště Halima Bashir

Silná kniha.

Slunce v mramoru Slunce v mramoru Jindřich Uher

Krásné jako slunce probleskující v koruně stromu.

03.02.2017 5 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Kvalitní klasika.

Darda Darda Irena Dousková

Moc dobré. A pokud za tím vidím představení z Jezerky, Báru Hrzánovou, Lenku Vlasákovou a další, ještě lepší!

Moje matka Marlene Dietrichová Moje matka Marlene Dietrichová Maria Riva

Myslím, že tato kniha je skutečně mimořádná, otevřená a rozhodně stojí za přečtení. Nevšední žena, fascinující doba počátku filmového průmyslu a dcera, která se dokázala vypořádat s nestandartní matkou i dětstvím.

Baronka v opeře Baronka v opeře Pavel Kosatík

Říkala jsem si, proč vůbec autor napsal tento životopis, když kniha Jarmily Novotné Byla jsem šťastná je mnohem živější a osobnější a obsahuje totéž. Logicky, psala o svém životě. A navíc název knihy a označení baronka by ji zajisté nazvedlo ze židle. Obohacující byla závěrečná část. Poválečné a porevoluční bezcharakterní období, kdy se většina snažila urvat, co mohla.

To jsem já To jsem já Marlene Dietrich

Na rozdíl od upřímné a otevřené knihy její dcery líčí autorka své životní osudy tak, jak si je sama upravila k své vlastní spokojenosti. Což nic neubírá na faktu, že byla mimořádná.

03.02.2017 3 z 5

Byla jsem šťastná Byla jsem šťastná Jarmila Novotná

Obdiv.

Janáček – román života Janáček – román života Jindřich Uher

To jsem fakt jediná, kdo to tu četl?!!! Vynikající, přečtěte si.

Lucka, Maceška a já Lucka, Maceška a já Martin Reiner

Takové skleslé to bylo. A zádumčivé neveselé.

03.02.2017 3 z 5

Karel IV. - Památná místa tehdy a dnes Karel IV. - Památná místa tehdy a dnes Jiří Martínek

Díky za takové osvícené panovníky a lidi, kteří o nich píší.

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Kniha z vrcholu knižního kopce.