Kudík Kudík komentáře u knih

Posvěcené zlo Posvěcené zlo Nora Roberts

Sympatičtí hrdinové a i jejich parťáci. Tess i Ben jsou zajímavou dvojicí. Ona psycholožka a on detektiv. Jejich postupující spolupráce (a jak každý tuší, nejen ta) je lehce uvěřitelná. I přes vraždy a úmrtí děj plynul hladce. U jedné z postav jsem přesto byla překvapená jeho koncem, dokonce víc, než totožností vraha.
Věřím, že 2. díl je o Edovi, který byl i přes málo prostoru velmi zábavný. :)

14.10.2020 5 z 5

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

To tedy bylo. ❤️ Ani mi to nepřišlo jako typická YA literatura.
Každý se se svým smutkem vyrovnává jinak, a proč ne zrovna psaním dopisů? Z těch Julietiných smutek skoro odkapával. Ale to, čím procházel Declan Murphy, no tak za to bych jeho rodiče ….. Ani se nedivím k čemu se za pomoci alkoholu odhodlal. Jeho matku ani nelze nazvat pasivním rodičem a upřímně ani matkou. Toho kluka nešlo nelitovat, hlavně když svému okolí dával neustále nové šance.
Knihu doporučuji. Přečteno za den a těším se na pokračování s Revem.

29.10.2019 5 z 5

Šéf Šéf Vi Keeland

Zajímavá kniha, kde se děj postupně rozjede, a to přes vtipné seznámení a ještě vtipnější historky až po závažnější témata. Jak je již uvedeno v anotaci, Chase se stane shodou náhod šéfem Reese, ale tím to asi spíš začíná. Oba dva mají za sebou náročnou minulost. Moc pěkný je epilog.
A musím podotknout, že zde prostě platí: "nesuďte knihu dle obalu". :)
Přečteno za den.

02.08.2019 4 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Ufff. Jedná se o mé další (druhé) setkání s touto autorkou a je to zase síla.
O chlup slabší než "Námi to končí", ale taky o dost jiné.
Normálně slzím jen, když se někde ubližuje zvířátkům, ale tady jsem v závěru kapesník taky použila.
Přečteno za den.

20.07.2019 5 z 5

Zakázané doteky Zakázané doteky Monica Dake

Předně jsem ráda, že se česká scéna nadále rozšiřuje a občas je těžké poznat původ autora, jako v tomto případě. Je zde sice dosti klišé, ale přesto s inovativními prvky, což oceňuji.
Willow Clarková vydržela 7 let ve vztahu, s přítelem, který za to nestál. Takový partner potlačuje vaše přirozené já a uhasíná vaší jiskru, což zrovna jí potkalo, takže prokazatelná nevěra byla spíše vysvobozením. Následný návrat k přátelům, kteří Willow pomohli zajistit bydlení, práci a zábavu, trošku té toxicity odstraní. V takovém nočním klubu potkáte různou sortu lidí, a co teprve o den později, když zjistíte, jak je svět malý. Díky "zhýralosti" Henryho Parkera a za vydatné pomoci bulváru dojde k návrhu jeho nachomýtnuvší se otce, že se z nováčka v realitním týmu stane snoubenka.
Willow i Henry byli sympatičtí hlavní hrdinové a nyní se jen dočkat dalšího rande s Lucy, anebo-li Luciferem? :)

24.11.2024 4 z 5

Jenom ne Cade Jenom ne Cade Penelope Bloom

Cade zůstal z části tím nejtrhlejším bratrem z předchozího dílu a z části díky Bearovi dospěl a přijal jakousi zodpovědnost. Jen Iris ztratila svůj vtip a silně omezila ty obuškové, ale někdo Cadwicka trochu usměrňovat musel.
Přesto opět čtivé a zaručeně lepší a dějuplnější než předchozí část. Jen si myslím, že i když se jedná o pro mě první autorčinu sérii, tak se její knihy nedají louskat jedna za druhou, ale chce to určitě proložit něčím jiným.
Osobně jsem se nejvíc bavila při akci nelegálního vniknutí a prohledávání hotelového pokoje, kdy policistka Iris nemohla mít horšího parťáka, než chichotajícího se Cadea. :)

20.11.2024 4 z 5

Dopis slečny Sophie Dopis slečny Sophie Suzanne Allain

Dopis slečny Sophie, resp. Sophronie Lattimorové, jehož přesné znění se čtenář dozví až bezmála v samém závěru a zase takový trhák to nebyl, aby osmadvacetiletou slečnu, v dané době již degradovanou na starou pannu, po odhalení totožnosti, tak opěvovali. I když udělala dobře, že pomohla dvěma párům najít své protějšky na základě jejich vzájemných citů, nikoliv díky postavení a majetku.
Sophie byla osiřelá dívka, která přišla do rodiny své nevlastní tety Fosterové a její dcery Cecilii (18), kde se ze začátku necítila nijak vítaná. Po odhalení, že je autorkou daného psaní a zájmu vyšší společnosti, se na ní obě dvě začnou dívat jinak. Díky zájmu mají obě dvě dívky dva zásadnější ctitele, a to sira Edmunda a pana Maitlanda, a dále u sestřenky pana Hartwella a lorda Courtneyho. Kdyby nebylo toho váhání u Sophie, kdy to autorka trošku zbytečně protahovala a sympatickou holku s dobrým pozorovacím talentem nechala málem opětovně naběhnout, hodnotila bych lépe. Tohle mi trošku vadilo. Jinak je to poklidně plynoucí romance, kde se tančí, piknikuje, nakupuje, pletichuje, výletuje a neustále se řeší kdo a následně zda, je ten pravý. 3,5*

13.10.2024 3 z 5

Pařížská růže Pařížská růže Anna Lowe

Zajímavý, ale neuvěřitelně krátký prequel k nové sérii, kde se střídá současnost a minulost. Paříž 1953, kam přijela mírumilovná Clara Lambertová a potkává zde Huga, pracovníka v nejmenované bezpečnostní agentuře, kde si je skoro od počátku jistá, že je to ten pravý, i když nikoho takového nehledala. Jenže si na ní dělá nárok i jistý arogantní hňup Branix a pomáhá mu jeho nohsled Calviorix. Přiznám se, že jejich "totožnost" mi také mohla dojít dříve, než ji sami sdělili. :) Každopádně pár stránková upoutávka na další příběhy, a to nejen z Paříže, ale i Londýna, Benátek atd.

13.10.2024 4 z 5

Ztracena v čase Ztracena v čase Lucie Kunešová

Pár výhrad by se našlo, ale je to příběh/prvotina autorky a jako takové toto dílo hodnotím. Je zde Kateřina z Vešnova (1591) a servírka Katka (2022), kdy každá řeší své problémy. Ta starší nijak šťastné manželství s panem Janem, a ta současná nástup do nové práce a rozhádání se se svojí kamarádkou a kolegyní Bárou. Co za obojím stojí, není z části těžké odhadnout, jinak se důvody vzájemné nevraživosti v průběhu děje vyjasní. Kdyby Kateřina ze 16. století neměla skvělou a o hodně mladší sestru Annu, nenapadlo by jí řešit svůj problém přes čarodějnici, která za pomoci lektvaru a kouzla, tyto dvě Katky vzájemně zamění. Přišlo mi moc snadné, jak se s tím obě dvě popasovaly, a když se někomu svěřily, tak že to bylo celkem v pohodě přijato. Taky těch nevěr bylo na můj vkus trošku moc, a co teprve některá odpuštění, ale přesto je to kratší a dobře čtivý příběh. Jen jedna z postav mohla být ušetřena.

06.09.2024 4 z 5

Šance na změnu Šance na změnu Jen DeLuca

(SPOILER) Pokračování se Stacey, resp. hospodskou děvečkou Beatrice na každoroční renesanční slavnosti ve Willow Creek. Poslední dva roky měla utajený a nezávazný vztah s Dexem MacLeanem (o kterém je 4. díl) a jehož chování zde bylo hodně primitivní. Po zásnubách svých přátel Emily a Simona sama zatouží mít závažnější vztah, a tak přes sociální sítě za pomoci ovínění Dexe osloví. Následně si s ním dopisuje a vzájemně se svěřují se svými starostmi, radostmi a čekají, až uplyne 11 měsíců, než se znovu setkají live. Cca týden před slavností Stacey dojde, že si dopisuje s jiným MacLeanonem. Autorka zde dobře vystihla strasti vztahů, s ukázkou, že co je v domě nemusí být vždy pro mě a já osobně obdivovala Davida, že přešel to, co mu Dex min. v hotelové chodbě předhodil a proč tohle, i pro další důvody, nemám ráda. Osobně se těším víc na další příběh, a to s April. Pokud zůstane nadále svá a dostatečně sarkastická, tak by to mohla být pecka.

01.09.2024 4 z 5

Nejistý svazek Nejistý svazek Jayne Ann Krentz

(SPOILER) Má oblíbená autorka má krásné historické, detektivní i (para)psycho romány, a dále ještě tyto, trošku slabší románky. Přesto jsou ústřední postavy v podání Abby Lyndonové a Torra Latimera zajímavě osobité. Abby je distributorka a velká konzumentka vitamínů MegaLife a Torr je bývalý prezident velké společnosti, tohoto času úspěšný absolvent kurzu ikebany, kde se spolu seznámili. V kostce mu padla hned do oka a jak s ní Torr navázal vztah i mimo kurz, zjistil, že je Abby obětí neznámého vyděrače. Ve snaze jí pomoci se řady rozšíří i o něj. Tím vyplují tajemství, která ani jeden dobrovolně nechce sdělit, ale nic jiného jim nezbývá. Moc se mi nelíbila jeho umanutost a panovačnost, ale bylo to vyváženo oddaností a ochranou. Taková jednohubka na večer.

28.08.2024 3 z 5

Ignorant Ignorant Nikola Francová

Co k tomu ještě dodat? Občas jsem se při čtení zasmála a sem tam jen zavrtěla hlavou nebo hodila oči v sloup, protože tohle si dělat nebo říkat s někým, určitě se nestaneme partnery. Každopádně mi Brian nenaplňoval definici pro ignoranta, ale určitě je to lepší název, než deb** nebo reta**.
Je důležité se celkově nad dílem nezamýšlet, jako to zbytečně dělám já, ale i tak mi přišlo něco dost přes čáru, ve zkratce např. Kyle a babička, odložení opilého muže ke gayovi a vrcholem byla následná pomsta bratrům Kelly.
Přesto prošli Kelly i Brian jistým vývojem. U Kelly vyloupnutím se z káčátka v labuť a nabitím sebedůvěry, a u Briana se rozmazlené princátko proměnilo v pracujícího muže.

04.08.2024 3 z 5

Láska v divočině Láska v divočině Barbara Hannay

Charity Denhamová přijíždí hledat do Mirrabrooku svého bratra Tima, který se jí a otci přes svůj slib více jak měsíc neozval. Ví, že pracoval na farmě Jižní kříž u McKinnonů, takže když potká Kanea, neváhá se jej zeptat. Jeho odpověď jí však moc neuklidní, a tak přijme dočasné místo hospodyně, za jeho sestru Annie, která na pár dní odjela neplánovaně do města, aby Timovi přišla na stopu. Mé první čtení od autorky a v rámci žánru nepřekvapí, ale ani nezklame a z celé série asi nejlepší část.

20.07.2024 4 z 5

Gabrielův anděl Gabrielův anděl Nora Roberts

Příběh, kdy se jedna zoufalá a silně těhotná Laura Maloneová ve sněhové vánoci z důvodu smyku málem srazí s Gabrielem Bradleym. Ten je na cestě zpět na svojí chatu, kde si ordinuje léčebnou samotu, což mu Laura a její problémy překazí. Gabriel udělá mnohem více, než že jí pouze poskytne dočasné útočiště. V den, kdy se Michael narodí se toho stane mnohem více, ale tím jejich dobrodružství nekončí. Po návratu do San Franciska se Laura musí postavit své minulosti a Michaelovým prarodičům. Závěr nepřekvapí, přesto se jedná o příjemný příběh se špetkou napětí.

07.07.2024 3 z 5

Zjizvený Ital Zjizvený Ital Abby Green

(SPOILER) Předně doporučuji číst před sérií "Rivalita španělských bratrů", kde se Ciro SantAngelo jako nejlepší přítel Sancheze chvilku mihne.
To že neodpovídají obálky je celkem standard, ale že má Lara výrazně světlé vlasy a Ciro snědší pleť s havraními vlasy a současně je o více jako o hlavu vyšší, to už je celkem dost nepřesné. Dále netuším, zda to jsou rozdíly vzniklé překladem, anebo vlastní neznalostí postav, ale Lazaro Sanchez má tmavě blond vlasy a průzračně zelené oči, ale zde sedí pouze barva vlasů, protože na svatbě se díval pronikavýma tmavýma očima. :)
Lara Templetonová byla celkem chudák, protože poté, co ve 13letech přišla o bratra a rodiče se dostala do rukou ke svému strýci. V rámci děje vyplývá, co vše měl tento usurpátor a manipulátor na svědomí a jak to Ciro a Lara odnesli.
Autorka píše v rámci žánru nadprůměrně, ale tohle je moje 3. HQ od ní a současně i třetí neposkvrněná hrdinka. Na tohle už jsem vážně moc stará, cynická, anebo bych to žánrově dala jako fantasy. :)

01.07.2024 4 z 5

Hraběnka z Nemanic Hraběnka z Nemanic Louise Allen

Chudá, vychrtlá, plná pih a navíc po úraze a špatnému srůstu kosti kulhá, to je Ellie Lyttonová, která přišla o posledního "příbuzného", a to nevlastního bratra při dost zvláštní potyčce v pánském klubu. Přesto je to velmi osvěžující postava, protože je přímá a navíc spisovatelka. Nevadí, že svého knižního hrdinu Oskara nesnáší. :) William Blakestone Pencarrow, lord Hainford zvaný Blake z počátku vidí pouze povrch, ale následně při různých situacích odhaluje i jádro Ellie. Sice jí o ruku nepožádá z toho pravého důvodu, ale následně se k tomu i přes jistá odhalení a potíže doberou společně.

16.06.2024 4 z 5

Cesta za tebou za 80 dní Cesta za tebou za 80 dní K. C. Dyer

Kniha se četla skoro sama, ale zrovna dvakrát se o cestopis, anebo příběh dle J. Verna ohledně cesty kolem světa za 80 dní Philease Fogga, nejedná. Osobně to považuji za lehčí inspiraci touto knihou, a také dílem "Jíst, meditovat, milovat".

Ramona Keen zvaná Romy vystrčila svůj nos z NY pouze 1x, a to bylo celé její dosavadní cestování. Nejlepší místo pro ní bylo v knihkupectví svých "strýčků", anebo v knihovně. Z počátku se zdála celkem plachá a vyrovnaná, ale její cesta, která započala 17. března a měla skončit do května, tzn. k 30. dubnu, je v tomto případě mýtus pro 80 dnů. Při počátečních interakcích s Dominicem Madisonem, domnělým synovcem nového vlastníka nemovitosti, kde se nachází knihkupectví a byty, nebyla Ramona zrovna dvakrát klidná. Celkem nechápu, že by Dominic chtěl do vztahu s někým takovým, i když jak sama uvádí, dělí se na starou a novou Romy. Popis cesty, samostatné i společné je zajímavý, ale hrozně povrchní. Vypíchnutá jsou určitá místa a deníkovým záznamem uvedeny i největší zajímavosti z nich, ale je to celkem strohé. Chápu, že šlo hlavně o vývoj Romy jako takové, ale přesto je to na objem stránek málo popisné, a také trochu plné dobového klišé. Co se mi však líbilo je to, že se z části kniha zakládá na cestovních zkušenostech pro mě nové autorky, která tuto sedmitýdenní cestu podnikla. S Romy jsem se nejvíc bavila v začátku, a to hlavně u kultu sebevrahů :) , a následně při akcích v Paříži z 27. března. Zvláštní postavou byla pro mě i Teresa Cipherová, výkonná ředitelka ExLibris i se svým pochopením pro akutní lety.

12.05.2024 3 z 5

Proměna Vyvoleného Proměna Vyvoleného Val Daniels

(SPOILER) Cindy, pracující jako opravářka, je zakoukaná do svého kamaráda Parkera, majitele PC firmy, kterou založil, a který nemá ani tušení co k němu cítí.
Parker Chaney obdržel pozvánku na sraz se svými spolužáky a rozhodl se tentokrát na něj jít a dvořit se již 2x rozvedené starší sestře Cindy, v podání Mallory. Z tohoto důvodu požádá svojí kamarádku ať mu pomůže změnit a vylepšit jeho styl. Jak to dopadne je asi předem jasné. V rámci žánru ucházející průměr 2,5*.

20.03.2024 3 z 5

Ranč a prsten Ranč a prsten Val Daniels

(SPOILER) Samantha Yeagerová hned v úvodu zachrání babičku Marka Chandlera, který je jí velmi vděčný, a to do chvíle, než si myslí, že z toho chce vytřískat žalobu a obdržet více peněz, než již dostala. Anebo je to jinak? Každopádně její vtipy s akční babičkou Elizabeth u něj nenachází pochopení. Ale vzhledem ke zranění Sam a jejímu tajnému štěněti, je nucen všechny na babiččino naléhání dopravit na ranč, o který tu celou dobu běží.

20.03.2024 2 z 5

Učitelka radosti Učitelka radosti Jessica Lemmon

V závěrečné, a to čtvrté části série "The Bachelor Pact", konečně o žádný pakt nešlo, a přesto se Tateovi Duncanovi nejen změnil život, ale také se rozšířila jeho identita o Wesleye Singletona. Nejen, že má bratra dvojče v podání Reida, ale opouští jej i nemastná a neslaná snoubenka, takže já osobně bych raději vtipného bratra (hlavně v epilogu) než leklou rybu. :) Hayden Greenová mi také nepřišla jako velká výhra, anebo jsem tam moc té chemie ani jógy nevyčetla, ale za epilog, u kterého jsem se zasmála nadhodnocuji.

04.09.2023 3 z 5