Kudík komentáře u knih
Zajímalo by mě, co vede nakladatele k vydání 2. dílu z celkem 5ti dílné série. Na to, že se nevydávají celé série jsem si (bohužel) již zvykla, ale proč vydat pouze 2. díl, na to jsem ještě nepřišla. Každopádně v prvních třech vystupují bratři Kenyonové, a to Michael (1.), Joshua (3.) a nejmladší Gabriel (tento).
Spoiler: Musím souhlasit s komentáři, že anotace je mírně zavádějící a chybí i jakákoliv zmínka o Satanském spolku, ale každopádně se jedná o příjemné, lehce napínavé čtení s trošku přehnanou zápletkou ohledně otce. Faktem je, že k tomu autorka mírně směřovala připomínáním, kdy Kate párkrát vzpomínala na své pubertální trucování a nerozloučení se. Spolek byl nechutný, Meg hodně naivní, fascinoval mě Jabbar, zamlouvala se mi Poupata a škoda 4. dílu, který je o hraběti z Favershamu (Brandonu Villierovi), který se v tomto sice pouze několikrát mihl, ale v celkem klíčových situacích. Upřímně.... s chutí bych si přečetla celou sérii.
(SPOILER) Omylem jsem si tento díl přečetla jako druhý a možná to ve výsledku bylo lepší, protože jsem něco málo věděla předem. Cestování časem mi přišlo zajímavé, nejvíc asi v souvislosti s postavou Wendell. Co se např. stalo s jejím "strojem" je záhada. Kady byla super, jen jsem si říkala, že narazila na tři rozličné "milovníky", Gregoryho, Colea a C.T. Jordana, kteří jí všichni lhali. Osobně se mi nejvíc líbilo asi období s Colem, kdy došlo k zajímavým i napínavým situacím a vyústilo v neuvěřitelné a celkem šokující setkání s Ruth.
Rodina Fosterových byla prostě skvělá. Líbila se mi celá jejich tvůrčí činnost, ať už kutilství nebo zpracovávání pěstitelských výdobytků. Diana se mi líbila již v předchozím díle, který se točil více okolo její sestry Corey. Zde jsem se nejvíc bavila při popisu výletu Fosterových do Yellowstone. Od přípravy zásob, kempování, až po konečné focení. :)
Cole Harrison se mi více zamlouval ve své mladší podobě, a poté až skoro ke konci, kdy trošku ubral ze své drsnosti. Zjištění v závěru, co měl za bratry a otce jeho postoj celkem vysvětlovalo. Musím souhlasit s komentářem viz. petraj30, že něco si zasloužilo (nejen epilog) více rozepsat a něco naopak mohlo být trošku okleštěno, ale celkově je to příjemné čtení (s neodpovídající obálkou), které splní přání nejen Calovi.
Od autorky jsem zatím přečetla pár knih, které se mi líbily více. Nechybí zde romance, napětí, tajemství, sympatické hlavní postavy v podání Moiry a Taviga. Zamlouvali se mi i Adair a Mungan, ale jako komplet to prostě bylo průměrné. Nedokážu uvést co knize chybělo, ale nebylo to prostě ono, i když počáteční zápletka Taviga v přestrojení a Moiry v nesnázích (jak jinak :) ), byla více než slibná.
Anotace je trošku zavádějící, osobně jsem čekala něco jiného, možná romanci s pádnějším příběhem nebo troškou vtipu. Tessa mi z počátku přišla sympatická, ale s postupem času té naivity bylo až moc, ale Barclay, to byl jiný šálek kávy, i když ke konci trošku ztrácel punc. V rámci žánru kniha splňuje co má, jen v porovnání s jinými díly, se jedná o rychle čtivý průměr.
S odkazem na předchozí komentáře to vidím přesně mezi. :) Něco se mi v tomto díle líbilo více a něco zase méně, oproti prvnímu. Postavy byly převážně fajn, jen mi přišlo, že je zde použito mnoha klišé, ale oprostím-li se od toho, tak je zde ve výsledku zajímavý příběh. Thor a jeho děti, psi a Trampota, to byla zajímavá skvadra. S jeho dcerou Juni jsem chvílemi soucítila, hlavně co se týkalo Hurtiga a celé jeho povedené rodinky. No a Stella se mi nejvíce líbila, v kombinaci se zvířaty, která přece neměla vůbec ráda. :) Část knihy jsem doslova hltala a část mohla být určitě kratší, ale přesto se jedná o příjemnou četbu s pár akčnějšími a vtipnými momenty.
Trošku mi ty stupňující se magické vlastnosti "strážců" přijdou už moc, ale i tak opět příjemné a rychlé čtení. Celá domácnost Robbieho s jeho 4mi výrostky + Cat s dětmi neměla chybu. Jejich "výlet" byl fajn, jen jsem trošku zápasila s lety... ve smyslu +35/-800/+10. :)
(SPOILER) Autorku mám velmi ráda, ale zde mě někteří jedinci až štvali, i když to je občas i účel. Caroline byla na začátku, hlavně v úvodní scéně s lupiči úžasně statečná, ale postupem děje se to trochu vytratilo a byla z ní skoro plačka. Ale její prožití hudebního představení a odvoz věcí do Bradford Place to zase napravilo. :) No a Bradford... mám ráda "mužné" hrdiny, ale nikoliv v této podobě. Jako Jerod se mi zamlouval více, ale zase se tomu jeho prozření hůře věřilo. Potěšila mě zápletka Charity s Paulem a pobavil Milford. Každopádně JG má lepší díla.
(SPOILER) Tak tohle jsem nečekala, byla to fakt paráda. Sice je anotace trošku zavádějící např. tím, že se staly "nerozlučnými" přítelkyněmi, i když se potkaly pouze 1x, a to před 19lety na dopravním inspektorátu.
U osudu Madison jsem si říkala, že tam to po takovém daru/zázraku přímo křičí. A vlastně i Leslie a Ellie toho parádně využily, i když každá po svém. Cca ve 3/4 jsem si říkala, že k dokonalosti už chybí jen vražda....
A po dočtení také přemýšlím, zda bych využila služeb madame Zoji. Rozhodně se těším na další díly.
Od autorky si dělám delší dobu zálusk na sérii "Trilogie zimní noci", ale nějak jsem dřív skončila u této, asi díky anotaci, která mě upoutala. Je to jednohubka pro věkovku 8-12let, což samozřejmě už delší dobu nesplňuji, ale přesto jsem si ji s chutí přečetla. Doporučuji číst až po setmění, protože já to zmákla za odpoledne, takže to nemělo ten správný efekt. Ollie byla bravurní matematička, šachistka a softballistka. Celkem se jí vše podařilo zúročit, a to i s vydatnou pomocí těch, kteří se jako ona, rozhodnou vystoupit z autobusu. Já se sice u čtení nebála, ale věřím, že děti to budou brát jinak. Oceňuji hezkou obálku a strašáky, kteří jsou v knize barvitě popsaní. Ráda si přečtu i další díly, celkem jsou v plánu 4.
Byl to celkem zašmodrchaný příběh o několika postavách, kde většina měla svojí úlohu a vlastně jen Cassi se tam ocitla jako "oběť" své dětské zamilovanosti, která se jí držela celých 13 let. Těch tajností, polopravd, upravených pravd a vyloženě i lží bylo už trošku moc. Dle anotace jsem čekala celkem jiný příběh. Z postav se mi líbila nejvíc Cassi, Thomas a Elsbeth a nejlepší akce byla s Leem a na večírku v chatě. :) Jako celek to bylo nenáročné oddychové čtení s detektivní zápletkou.
Až na dvě akce (letiště a jachta) to bylo velmi příjemné a úsměvné čtení. Reece mi přišla až roztomile naivní, a u Danteho jsem si sice v jednu chvíli nebyla jistá, ale dopadlo to jak mělo. Závěr tak pohádkový, že to asi jinak nešlo, ale mrzí mě, že jsem se nedozvěděla jak dopadl Titán (zda bez následků), a také záškodníci. Škoda nevydaných dalších dílů...
Tak já nevím, asi jsem zmlsaná stylem jiných autorek, píšících historické romance a navíc mi tento díl přišel moc podobný předchozímu. Opakovala se naprosto stejná situace v myšlení hlavních hrdinů, Hester a Jaspera, kdy předpokládali (samozřejmě mylně), co si myslí a cítí ten druhý. Hester neměla moc pěkné zážitky z dospívání, a to jí ovlivnilo v chování ve společnosti. Bavila mě druhá dvojice a samozřejmě kapitán Fawley, jehož díl tuto sérii uzavírá.
Zkusila jsem opět něco nového od pro mě dosud neznámé autorky a jediné překvapení bylo, jak autorka naložila s Du Mauriacem, jinak to byl celkově slabší průměr. Zrovna u této postavy jsem čekala nějakou dramatickou scénu. :) Hlavní hrdinové, ať už Heloise nebo Charles, dělali neustále své vlastní závěry, namísto aby spolu hodili řeč. Kdyby spolu rovnou komunikovali, tak vlastně kniha o ničem není, i když dvě scény se mi zamlouvaly, a to "žádost o ruku" ze strany Heloise a následně její seznámení s Robertem.
(SPOILER) Kniha má celkem dobrý začátek, a to když se Maggie seznámí s Rafem Kendrickem v nákladním vagónu. Kdo by řekl, že tenhle bezdomovec utápějící se v lihu je boháč? Dost se mi líbil i akční konec, ale to mezi začátkem a koncem byl "pouze" průměr. Dost věcí se dalo uhádnout, např. jak Maggie k Jaimiemu přišla..., anebo jak se dostane ze svých problémů. Škoda, že autorka některé věci zbytečně natahovala a jiné trošku nedomyslela. Jako děvče, které od 14let dělá servírku, ale současně je perfektní účetní a umí to bezvadně s novým SW. Mohlo to být prostě více uvěřitelné. Co mě však dost pobavilo, bylo zjištění jaká je Ann Kendricková machr na malování a tapetování. :)
V originále má série Kendrick/Coulter/Harrigan 11 dílů, některé nemusejí být dle anotací vůbec špatné, ale možná to trochu, protože přeložené jsou pouze 3, "zazdil" tento. Další dva jsou o dost lepší.
Celkem nechápu, že Madeline přezdívali "Černá vdova", čekala bych to až tak od 2.-3. zesnulého manžela. Je zde velká podobnost s titulem "Nebezpečná láska", a to část zápletky s pomstou Artemise. Oba hlavní hrdinové jsou opět svým způsobem mimořádní, přesto mi tento díl přišel zatím nejslabším v sérii, ale s nejlepším popisem tajných cest a místností.
Ripley Toddová mi přišla nejen temperamentní, ale i nejdřív jednající, a pak myslící, naopak MacAllister Booke byl takové roztomilé inteligentní nemehlo. :) Přesto mi předchozí dvojice sedla trošku víc. Autorka s magií v tomto díle přitvrdila a už jen závěr s Miou.
Ostrov Tří sester (Vítr, Země a Oheň), na kterém se sejdou jejich prapotomci, a to Nell (Helen), Ripley a Mia. Každá má svůj vlastní příběh s tím, že Nell utíká předstíráním své smrti před manželem. Seznámí se zde se šerifem Zackem, který je vážně sympaťák. :) Musím přiznat, že tady mi magie nevadila, možná naopak.
U tohoto dílu se mi nejvíc líbilo vzpomínání hlavních hrdinů, a to Marie, Filipa, a i Lawrence na jejich dětství, ať už lezení na strom, houpání se na provaze, anebo hraní a výuka kriketu či šachů. A ta originální výuka francouzštiny. :) Kam se poděla růžová stuha s bílými vyšívanými sedmikráskami po mamince Marie ...., to asi většina uhádla, jen mi přišlo trošku moc, že v závěru došlo k takové změně/otočení u Filipa. Celkově nenáročné kratší čtení s krásně se handrkujícími Marií a Filipem.
Pro mě opět nová autorka a musím říct, že se jedná o velmi milé a nenáročné čtení, s trochou humoru a špetkou dramatu. Ať už Emma nebo Harry (i se svým rodinným "harémem") jsou sympatické postavy. Hrozně se mi líbil pan Holub. :)