kuky921 kuky921 komentáře u knih

Zánik pražského ghetta Zánik pražského ghetta Dan Hrubý

Knížka přibližuje stav pražského ghetta a zároveň i osud lidí, kteří tam žili a byli nuceni se vystěhovat. Samotné fotografie z druhé části knihy se mi líbili, ty v přední části už méně. Bylo by pěkné, podívat se nepozorovatelně do těchto míst před asanací, ale žít bych zde nechtěla.

02.01.2021 4 z 5

Pražské příběhy 3 - Z Malostranských zákoutí až do Jiného Světa Pražské příběhy 3 - Z Malostranských zákoutí až do Jiného Světa Dan Hrubý

Velmi krásné čtení. Kombinace fotografií, map a příběhů je dokonalá. Moc se mi líbí, že autor se věnuje vždy konkrétní části a neskáče jako blecha.
Pevně věřím, že se připravuje pokračování :-)

02.01.2021 5 z 5

Pražské hřbitovy: Olšanské hřbitovy V. / 1. díl Pražské hřbitovy: Olšanské hřbitovy V. / 1. díl Miloš Szabo

Výborný průvodce po Olšanských hřbitovech, zatím poslední, který jsem četla. Velmi přínosný je plánek Olšanských hřbitovů, kde je názorně vidět, v jaké oblasti se s průvodcem pohybujete. Těším se na další pokračování.....

13.12.2020 5 z 5

Vaše rodinná kronika krok za krokem Vaše rodinná kronika krok za krokem Lenka Peremská

Výborné vodítko pro sestavení rodinné kroniky. Mnoho zajímavých postřehů.

27.09.2020 4 z 5

Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Velmi příjemné povídání s odborníkem, který tímto přiblížil svůj obor širší laické veřejnosti.

09.07.2020 4 z 5

1001 knih, které musíte přečíst, než zemřete 1001 knih, které musíte přečíst, než zemřete Peter Boxall

Jedná se vlastně o seznam tipů na zajímavé knížky. Určitě to není o tom, že je nutné si každou přečíst - nehledě na to, že né všechny byly přiloženy do češtiny. Pár knih jsem si napsala a ráda se na ně podívám, ale stovky to opravdu nejsou .....

15.05.2020 3 z 5

Zločin na Starém Městě pražském Zločin na Starém Městě pražském Daniela Krolupperová

Na začátku jsem měla zmatek s lidmi a dobou. Příběh se odehrává ve dvou časových rovinách. Velmi pěkné.

07.04.2020 4 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Čtivá historie rodiny a jejich přátel na příč několika generacemi.

17.03.2020 3 z 5

Přežil jsem to Přežil jsem to Hanuš Bader

Velmi silný příběh, který nenechá nikoho chladným. Cesta o přežití, ale otázka je za jakou cenu, když je na konci sám.

01.03.2020 5 z 5

Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

Prima romantické čtení pro chvíle odpočinku. Cítím se trochu přeslazená, proto se do dalších dílů pouštět nebudu.

24.02.2020 4 z 5

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Nimbus prima včetně komenářů na konci kapitol, ale více mě ovlivnila Smrtka. Obálka opět velmi pěkná.

08.02.2020 4 z 5

Amálie Zubatá a zloděj paměti Amálie Zubatá a zloděj paměti Laura Ellen Anderson

Prima pokračování upírky Amálie a jejích přátel. Kouzelný příběh.

02.01.2020 5 z 5

Nebeský vězeň Nebeský vězeň Carlos Ruiz Zafón

Výborné čtení, které se čte velmi dobře. První třetina mi připadala jako rekapitulace předchozího dílu (Andělská hra) a poté část Hraběte Monte Christa.. ale paráda. Už se těším na závěrečný díl tetralogie.

28.12.2019 5 z 5

Praha za císaře pána Praha za císaře pána Pavel Scheufler

Krásná procházka historií, překrásné fotografie, které vás nutí k porovnávání se současným stavem.

10.11.2019 5 z 5

Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Krásné čtení, trochu životního bilancování smícháno s červenou knihovnou. Dobře jsem se bavila.

05.11.2019 4 z 5

Zvěrolékař a jeho přátelé Zvěrolékař a jeho přátelé James Herriot (p)

Krásné, lidské a hlavně reálné příběhy z praxe. Opravdové pohlazení na duši.

24.09.2019 5 z 5

Dcery strážce majáku Dcery strážce majáku Jean E. Pendziwol

Výborné čtení, jemné, které pohladí.

23.08.2019 5 z 5

Otolína a žlutá kočka Otolína a žlutá kočka Chris Riddell

Velmi příjemná kniha s velmi povedenými ilustracemi.

06.08.2019 4 z 5

Lékárník z Osvětimi – Dosud nevyřčený příběh Victora Capesia Lékárník z Osvětimi – Dosud nevyřčený příběh Victora Capesia Patricia Posner

Kniha je zajímavá, ale velmi špatně se čte. Zase jeden z těch, kteří dělali - já nic, já jen poslouchal

01.08.2019 3 z 5

Znamení jednorožce Znamení jednorožce Hana Marie Körnerová (p)

Mírné zklamání, červená knihovna jak vyšitá....
Nebude to můj šálek čaje a do dalších knížek se pouštět od této autorky nebudu.

03.06.2019 3 z 5