kusma kusma komentáře u knih

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Výborná kniha. Doporučuji ale číst jen v případě, že na ní budete mít víc času. Já ji musela často odkládat, a to mě ničilo. Byla jsem šíleně napnutá, o kom to tam stále mluví a vůbec, jak to dopadne... I jsem jednou koukla na konec. To prostě nešlo! Proto, určitě čtěte, ale jen když budete vědět, že vás od čtení nic nevyruší a vy budete moci v klidu hltat stránky této knihy.

20.08.2018 5 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Tak po Harrym od Nesba mám dalšího oblíbeného vyšetřovatele, možná je mi i milejší - konečně žádný alkoholik, po kterém touží každá žena :)
Četlo se dobře, vyšetřovací dvojice mi seděla a bavila mě. Pachatele jsem odhadla poměrně brzo, ale to vůbec nevadilo. Určitě si přečtu i další knihy.

12.04.2015 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Ze začátku jsem si musela zvykat na styl vyprávění. Pak jsem si ho zamilovala. Kniha je úžasně napsaná... je prostě krásná. Poprvé se mi u knihy stalo, že jsem jí úmyslně přestávala číst, abych si ji užívala v malých dávkách a dlouho mi vydržela.

07.07.2011 5 z 5

Nádherně pošetilá snaha Nádherně pošetilá snaha Hank Green

Asi o něco lepší než první díl, rozhodně napínavější. Líbilo se mi dopracování myšlenky Snu a celkově vysvětlení příběhu. Některá moudra a filozofování tam za mne byla navíc, ale zas tak to nerušilo. Chvílemi mi z příběhu a celkově ze situace bylo špatně, což asi bylo účelem. Rozhodně k zamyšlení i co se týče internetu, sociálních sítí, virtuální reality a umělé inteligence a jejich přístupu k nim. Celkově hodnotím kladně.

20.07.2024 4 z 5

Rok v lese Rok v lese Emilia Dziubak

Další nádherná kniha v sérii. Na každé stránce hledáme stále stejná zvířátka v různých fázích roku. Krásně namalované.

04.05.2024 5 z 5

Rok v pohádce Rok v pohádce Maciej Szymanowicz

Nádherná knížka pro děti, krásně namalované obrázky. Setkáváte se se stejnými postavičkami v jednotlivých měsících roku. S dětmi si povídáte, popisujete, výborné na rozvoj řeči. I mně ty obrázky baví a děti je milují.

04.05.2024 5 z 5

Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Opět pobavilo. Těším se na třetí díl.

05.04.2024 4 z 5

Zmrzlinová královna Zmrzlinová královna Susan Jane Gilman

Takové romány mi prostě sedí. Super vypravěčka, popis života od dětství, žádné hluché místo. Výborně napsáno, četlo se samo. Určitě doporučuji.

01.04.2024 5 z 5

Králové Clonmelu Králové Clonmelu John Flanagan

Povedený díl. Vyhovuje mi tato trojice hrdinů, příběh byl napínavý a rychle ubíhal. Jen by to chtělo méně diskuzí s koňmi, ale to autorovi odpouštím. Zatím mě tato série knih baví.

17.03.2024 5 z 5

Nepřestanu tě milovat Nepřestanu tě milovat Robert Munsch

Krátká knížka a přitom tak laskavá a dojemná. Pro všechny milující rodiče a jejich milované/milující děti.

22.02.2024 5 z 5

Kryon 5 - Cesta domů Kryon 5 - Cesta domů Carroll Lee - Kryon

Nevím, jak knihu hodnotit. Něco mě oslovilo, něco rozčilovalo, občas jsem žasla, jindy se nudila. Poselství knihy asi každý pojme jinak, záleží, kde se zrovna nachází. Budu o ní přemýšlet a nebudu hodnotit hvězdičkami.

02.12.2023

Ve škole i za školou Ve škole i za školou * antologie

Moc pěkné povídky. Vděčné školni téma, příjemně zpracované českými autory. Já byla spokojená. Nejvíc se mi líbily: Učitelka, Svatozář a Nedokončená skica.

13.11.2023 4 z 5

Ex na koštěti Ex na koštěti Erin Sterling (p)

Na straně 150 jsem to vzdala. Nerada nedočítám knihy, ale tady to prostě nešlo. Nebavilo mě to. Ani rychločtení nepomohlo. Za mne tato kniha určitě ne.
Konkrétně: divné postavy, kterým prostě nevěřím, vtipný námět nevtipně pojatý, stále opakování již řečeného, špatně napsané, nesedlo to mému vkusu.
Jako nedočtené knize nedávám hvězdičky.

13.05.2023

14-14 Přátelství napříč staletími 14-14 Přátelství napříč staletími Silène Edgar

Pěkný příběh, opravdu spíš pro mladší čtenáře. Ale i starší si tam najdou to své. Já jsem spokojená.

17.02.2023 4 z 5

Olga Olga Bernhard Schlink

Zvláštní kniha, jejíž prvni dvě části mě příliš neoslovily. Zajímavý příběh, zvláštně až nudně popsaný. Čtyři hvězdy dávám za poslední dopisovou část, ta se mi moc líbila. Měla emoce, posun, popisovala život, osud. Strašná škoda, že celá kniha nebyla vedená touto dopisovou formou.

28.01.2023 4 z 5

Druhá půlka Augusty Hopeové Druhá půlka Augusty Hopeové Joanna Glen

Tato kniha mi vůbec nesedla, způsob vyprávění, ani často užívané krátké věty nejspíš pro větší emoce. Dlouho se "nic" nedělo, cesta přes Afriku, která by mohla být zajímavě popsaná, byla úplně vynechaná. Jako ano, poslední třetina je emoční nálož. Ale přesto jsem od půlky dost přeskakovala. Zajímavé téma, nesedělo mi zpracování a poněkud násilně spojení svou světů. Možná by tomu slušely 2 knihy: jedna o rodině v Anglii, jejíž vztahy byly zajímavé, druhá o Africkém uprchlíkovi. Ani mi neseděla hlavní vypravěčka příběhu.

15.01.2023 2 z 5

Dáma Měsíčního svitu Dáma Měsíčního svitu Rainer M. Schröder

Moc pěkná a čtivá kniha. Osudy hlavních hrdinů mě nadchly, hlavně první dvě části. Moc by se mi líbilo, kdyby vzniklo pokračování.

22.11.2022 5 z 5

Mademoiselle Coco a vůně lásky Mademoiselle Coco a vůně lásky Michelle Marly

Kniha má krásnou obálku. Obsah byl ale za mne nudný, zvláštně napsaný, postavy ploché. Překvapil mě časový skok na začátku, asi by se mi víc líbilo vidět, jak buduje kariéru. Takto to bylo spíš o jejím společenském a milostném životě s pbčasným odskočením na hledání nové vůně. Navíc, styl psaní mi neseděl.

18.08.2022 2 z 5

Kufr paní Sinclairové Kufr paní Sinclairové Louise Walters

Kdybych dala na první dojmy, knihu bych odložila, a to by byla škoda. Ze začátku se to ale opravdu četlo hodně špatně. Vracela jsem se na začátek vět a četla je znova, nějak se nemohla chytit. Pomalu, pozvolna se to ale lámalo a začalo to jít. Buď se změnilo psaní, nebo jsem si zvykla. Možná ten úvod byl divně natáhnut, aby se nešlo rovnou na věc,nevím. Ale po přečtení knihy z ní už nejsem rozpačitá a čtyři hvězdy si za mne zaslouží.

08.06.2022 4 z 5

Ostrov ztracených vzpomínek Ostrov ztracených vzpomínek Jóko Ogawa

Zvláštní kniha. Ne moc lehké čtení, depresivní atmosféra. Nevím ale, zda bych knihu doporučovala dál, byla opravdu zvláštní. Víc se mi líbil začátek, o proti tomu závěr byl zajímavý a divný zároveň.

25.02.2022 4 z 5