Květi62 komentáře u knih
Velmi povedená kniha od české autorky, kterou jsem náhodou objevila. Příběh, který se odehrál během 1/2 roku, byl velmi dobře napsaný. Určitě si od této autorky ještě něco přečtu.
Knihu jsem začala číst, potom přestala, přečetla dvě jiné, a zase se k ní vrátila. Byla to bláznivá kniha. Přesto jsem ji po "druhém naskočení" četla stále dál a dál. A po přečtení zjistila, že byla vtipná, a že mě vlastně bavila.
Tato útlá knížka mě skutečně hodně pobavila, i když výchovu svých dětí mám dávno za sebou. Při čtení mi vyskakovaly situace, které mi líčila dcerka nebo snacha, nebo které jsem přímo prožila se svými malými vnoučaty. Opravdu trefné a vtipné fejetony, které se budou určitě dobře číst všem maminkám. Za mě doporučuji.
Tak to bylo opět super čtení. Knížka, jak to umí jen Sandra Brown. Hlavní hrdinka silná žena, kriminální zápletka, láska, sex, zrada, překvapivý konec. Vždy si říkám, že Sandra již nemůže vymyslet nic nového, a přesto, i když stejný koncept, je každá její kniha originální a ohromující. Moc pěkné čtení, doporučuji.
Tuto knihu od své oblíbené autorky jsem si nechávala na dovolenou. A skutečně mě nezklamala. I když jsem si již mockárt říkala, že mám už "přesandrováno", opět jsem neodolala a novou knihu koupila. Přečetla jsem ji za dva dny a byla výborná /ostatně jako všechny Sandřiny knihy, které mají více jak 350 stránek/. Nic neprozrazuji, ale určitě doporučuji nejen obdivovatelům knih Sandry Brown.
Kniha rozhovorů Zuzany Burešové se Štěpánem Kozubem mě velmi překvapila.
Knížka určitě změnila můj pohled na jeho herectví. Již v něm nevidím toho "šaška", který jde často až do extrémů. Naopak, je to herec, který své povolání miluje, vše dělá naplno a nebojí se výzev. Je si vědom toho, jaké karty mu život rozdal a umí s nimi dobře hrát. Když se pro něco rozhodne, jde za tím. Dobře ví, že "Reprízy se odehrávají jenom na divadle, v životě tomu tak není".
Za mě velmi zajímavá knížka, kterou mám již dlouho v knihovně. Při různých zdravotních problémech zde vždy najdu radu a pomoc. Doporučuji.
Asi jsem čekala něco víc. Knížka byla hezká, obálka lákavá, četla se celkem dobře, ale ... Určitě jako četba v rozhlase dobré. Ale vadilo mi, stálé opakování stejných informací.
Knížka určitě stála za přečtení. Mladý veterinář vypráví příběhy o své práci se zvířaty. Dělí se se svými zážitky, pocity, poznáním. Z knížky je cítit jeho láska ke všemu živému, k jeho povolání. Ví, že "Práce se zvířaty je na hony vzdálená od sobeckého šplhání po žebříčku sebedůležitosti. Práce se zvířaty je tak krásná, že pokoří i nejarogantnější lidi, nikde to neplatí víc než při práci s volně žijícími zvířaty." Poznává že je důležité se rozhodnout na základě intuice a zkušeností a potom respektovat základní pravidlo. "Nikdy neměň rozhodnutí." Informace v závěru každé kapitoly jsou poučné a zajímavé
Za mě vtipné, zábavné, ilustrace dobře doplňují text, cizojazyčné variace přísloví beru jako další bonus.
Kniha se mi líbila hodně. Určitě patří k těm nejlepším, které jsem od Joy Fieldingové četla. Kniha měla děsivou zápletku, napětí, spád. A na konci děje nás čeká nečekané, /skutečně nečekané?!/ rozuzlení. Určitě doporučuji
Velmi dobře napsaná knížka Lenky Chalupové. Děj měl spád, rozuzlení až na závěr, jak to mám u knih ráda. Doporučuji.
Další pěkná knížka od Lenky Chalupové. Zdá se, že Mariana Černá má v hlavě jen své ptáky. Ale když se začnou tajemství odkrývat a nastane zoufalá situace, stává se z Mariany hlavně milující matka, která bojuje o záchranu svého dítěte. Kniha opravdu stojí za přečtení.
Velmi dobře napsaná kniha. Velká tragédie jedné rodiny, kterou způsobí nevěra, je otevírána pozvolna, ale o to větší šok je závěr. Určitě doporučuji
Pěkná oddechovka, která trochu vrátí vánoční atmosféru. Kdo má její knížky rád, určitě si ji rád přečte.
"Tři ženy, tři přítelkyně. Každá z nich má svůj život, svůj odlišný osud, ale všechny spojuje jedno: touha po hezkém životě. Ne po štěstí, na to jsou už příliš velké a ví, že štěstí přichází nečekaně a v malých dávkách, a potom zas nadlouho zmizí, aby v srdci zanechalo zvláštní pocit a naději, že se zase jednou vrátí..."
Tak tuhle knihu jsem si půjčila od známé, abych si ji mohla přiřadit do čtenářské výzvy 2018 k bodu 9. Kniha se četla dobře, ale určitě to není kniha, kterou musím mít v knihovničce nebo se k ní vracet. Byl dobrý nápad, že jsem knihu nečetla na jeden zátah, ale postupně, vždy jen několik fejetonů, nebo jen jeden. Krátké fejetony, /některé hodně vtipné, v některých dobré myšlenky, některé jsem jen tak přečetla/, mi vyplňovaly chvilky při čekání, o přestávce nebo ve vlaku . Za mě asi 3,5*,ale protože grafická úprava dává knize také své kouzlo, dávám 4.
Knihu jsem si koupila, protože Dívka ve vlaku se mi líbila. Po přečtení komentářů níže jsem ji s obavami začala číst. A musím říct, že kniha byla víc než dobrá. Když jsem si ujasnila postavy, četla se velmi dobře, měla spád, napětí a konečné rozuzlení bylo až na úplný závěr. Za mě určitě doporučuji.
Zajímavá kniha, plná ještě zajímavějších a pravdivých myšlenek. Četla se velmi dobře a nutila k zamyšlení. Opravdu žijeme dnes v tak zběsilém tempu, že své blízké často zanedbáváme?
Kdo má rád knihy / potažmo tím i filmy/ od Marie Poledňákové určitě doporučuji přečíst tuto knihu o jejím životě,o natáčení, o proměnách. Kniha mě pohltila. Je velmi čtivá.
Příběhy psích mazlíčků a také rady pro majitele. Určitě doporučuji přečtení knihy všem pejskařům. Každý si zde něco najde.