kykyna42 komentáře u knih
Poslouchala jsem jako audio knihu, za mě super rozhovor s jedním z našich nejlepších neurochirurgů.
Jsem kočičí žena, takže krásné povídky o kočkách a lidech.
Tahle spisovatelka nikdy nezklame a potvrzuje pravidlo, že pokud je kvalitní příběh, nemusí v něm být 100 mrtvých a popisování technik mučení , které působí tak, že si někdy kladu otázku ,jestli spisovatel taky není psychopat.
Za mě opět plný počet hvězdiček.
Moc pěkně napsaná kniha o silné ženě, která je po svém selhání ,odsouzena k až moc tvrdému trestu.
Její síla s kterou zvládala utrpení provázené na každém kroku jejího života je obdivuhodná.
Tato spisovatelka mě poprvé překvapila knihou Kazatel.Tyto její knihy mají něco společného.To co se nám děje v dětství ,nás většinou ovlivní na celý život,ale chyběl mi
více propracovaný děj a závěr byl dost nepravděpodobný.
Kniha přináší životní pravdu ,lidé se v podstatě nemění a pokud ano většinou k horšímu,bohužel.
Kniha je autorovou autobiografií.Je velmi dobře napsaná ,a protože jsem z Brna ,je mi o něco bližší než ostatním.
Přečetla jsem Klikatou cestu i Nočního ptáka,za mě super detektivky ,ale bohužel jsem si půjčila tuto knihu a zkazila si tak názor na dobrého spisovatele.Postavit děj knihy na záchraně masového vraha ,který ohrožuje společnost ,tak to je fakt moc ,ať žijí sluníčkáři.
Ani do jedné knihy této autorky (Vražedný chlad) jsem se nedokázala začíst.
Nějak mě její styl nesedí ,bohužel.
V knize se víc, jak smrt tchýně, řeší rodinné vztahy.
Diana je vyobrazena jako žena, co se stará o druhé,ale v podstatě odmítá pomoci vlastní rodině,která ji vlastně mimo manžela nemá vůbec ráda.
K tragédii, která je nakonec tématem knihy nemuselo vůbec dojít, kdyby své děti byla schopna pochopit a pomoci jim.
U této knihy jsem uronila dost slz,dokázala mě dojmout a moc se mi líbily epitafy na začátku každé kapitoly.
Opět skvělá knížka od této autorky,ta se četla sama:)))
Kniha se dobře četla,ale mám takový pocit,že autorce se líbí sebestředné ženy viz.kniha Eugenie.Odložit své vlastní dítě, a pak toho nakonec ani nelitovat, zvlásť když za války přišlo tolik lidí o své blízké a ona to udělá víceméně s pohodlnosti a svádí to nakonec na všechny okolo sebe.Nevím, babička mi nebyla vůbec sympatická a ani její stáří není důvod k odpouštění.
Komplikovaná a náročná kniha,občas jsem se ztrácela v příběhu,ale dala jsem to :))
Kniha by mohla mít méně stran a ten konec , je to takové trochu fantasy.
Těch mrtvol na mě bylo nějak moc,ale jinak dobře napsané a člověk se nenudí :)
Dobře napsaná detektivka,jednu hvězdičku odebírám za celkem drasticky popsané vraždy a utrpení obětí,bez kterého bych se ráda obešla.A ještě by mě zajímalo,jaká analgetika užíval po úraze zadní části těla hlavní detektiv,když mu tak dobře zabíraly:))) a nebyly to injekce.
Velmi dobře napsaná kniha,příběh byl velmi poutavý.