ladaol ladaol komentáře u knih

Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Velká podobnost s lovci stínů od Cassandry Clair a ta sága se mi líbila mnohem víc.

24.09.2024 3 z 5

Návrat čarodějnice Návrat čarodějnice Paula Brackston

Tak tenhle díl mně moc bavil. Vlastně oba, ale tady se to všechno tak hezky propojilo a završilo. Cestování časem, přeměna Tegan i to ostatní. Čtivé, pěkné.

24.09.2024 5 z 5

Dcera čarodějnice Dcera čarodějnice Paula Brackston

Kniha je dobře napsaná, četla se sama. Smysluplný a tajemný příběh, který nešlo odložit.
Bohužel, jako v poslední době často, musím zmínit chybnou práci editora. Nejméně na třech místech vůbec neměla věta smysl, jakoby tam prostě kus chyběl. Nevím, čím to je.

19.09.2024 5 z 5

Botanikova dcera Botanikova dcera Kayte Nunn

Líbilo se mi, jak autorka přepíná ze současnosti do minulosti a pomalu se vše vyjasňuje a protíná. Konec takový nijaký a celkově bych čekala více uvěřitelný příběh. Škoda.

27.08.2024 3 z 5

Zahrada slibů a lží Zahrada slibů a lží Paula Brackston

Tenhle díl mně bavil ještě víc, nebylo tolik tajnůstkaření a lhaní, které mně štvalo v díle druhém. Zároveň otevřený konec, který vybízí k četbě dalšího dílu... no jsem napnutá, jak to dopadne :)

21.08.2024 5 z 5

Pod Kaštanem Pod Kaštanem Barbora Majchráková

Opravdu neurazí, líbila se mi ztřeštěná Eliška i ten pohádkový happyend :) Takhle to na vesnici opravdu chodí...

14.08.2024 4 z 5

Scherzo capriccioso Scherzo capriccioso Josef Škvorecký

Ne, už nikdy víc. Stejně jako knihy od pana Hrabala, nečetlo se mi to dobře.

01.08.2024 2 z 5

Tajemství čokoládovny Tajemství čokoládovny Paula Brackston

Už v prvním díle mně iritoval ten překlad. I tady by se dal vylepšit.
Příběh je milý, něco se uzavře a něco otevře, třetí díl si určitě přečtu.

23.07.2024 4 z 5

Co nesmíte vědět! Co nesmíte vědět! Michael Morris

Škoda, ze začátku autor rozebíral zajímavá témata, ale postupně to spadlo spíše do konspiračních teorií. Nicméně nelze upřít zajímavé myšlenky, které se v díle objevují. Ale těch chyb a překlepů, to bylo strašné.

28.05.2024 2 z 5

Obchodníci s dětmi Obchodníci s dětmi Hana Hindráková

Některé věci, které se dějí, člověk ví, některé tuší a o některých se mu ani nesní. Ani po přečtení této knihy mně to k návštěvě Afrického kontinentu neláká.
Kniha je napsaná výborně, čtivá, smutná a děkuji za ni.

23.01.2024 4 z 5

Dům v zátoce Dům v zátoce Mary Ellen Taylor

Tak tohle mně opravdu bavilo. To prolínání časových období, postupné odkrývání různých tajemství a taky mám ráda dobré konce :) Příjemně strávený čas.

01.06.2023 5 z 5

Tajemství čachtické bestie Tajemství čachtické bestie Vladimír Liška

Že tenkrát bylo celkem běžné trestat služky / poddané se ví, a že šlo o majetek, obrovský majetek / politiku a intriky, to vám po přečtení této knihy musí dojít. Líbilo se mi, jak autor závěrem zmínil Kateřinu Medicejskou a další historické postavy, které měly podobné sklony, ale měly to štěstí, že nedopadly stejně jako hraběnka Nadaždyová. Doporučuji pokud chcete znát více faktů a ne jen hltat román.

28.03.2023 4 z 5

Ulehni v temnotách Ulehni v temnotách William Styron

Ještě, že to nebylo delší...

27.02.2023 2 z 5

Zelená míle Zelená míle Stephen King

To je tak strašně smutný . Ale hezký příběh, dobře se to četlo.

20.01.2023 5 z 5

Slepý hodinář Slepý hodinář Richard Dawkins

S dovolením bych použila citaci z poslední kapitoly od Jaroslava Flegra, která toto dílo, podle mně, dokonale vystihuje:
"Dawkins má vzácnou schopnost vyhledávat zajímavé problémy a k těmto problémům nacházet elegantní řešení. Má i dostatek odvahy, že dokáže velkoryse přehlédnout případné nedostatky daných řešení a nezatěžovat jejich složitým vysvětlováním čtenáře. Dawkins vždy zjednodušuje na správných místech a s citem.
Když představuje zjednodušenou verzi jednotlivých teorií, nevyhne se určitému zkreslování názorů jejich autorů. Sám přitom někdy upozorňuje na obvyklý zlozvyk kritiků evolučních, a nejen evolučních, teorií: představit názory druhé strany ve zploštěné, až zkarikované podobě a následně takto zkarikované názory s velkou slávou vyvrátit."

04.01.2023 5 z 5

Kroniky pozůstalých (box) Kroniky pozůstalých (box) Mary E. Pearson

Celá série se mi moc líbila, palec nahoru. Fantasy, romantická linka a dobrý konec jako v pohádce, nebo ne?

Ale těch chyb v textu, to je něco příšerného, je to strašná škoda...

20.12.2022 5 z 5

Sovák - Dík za váš smích! Sovák - Dík za váš smích! Slávka Kopecká

Já nevím, to bylo pořád o chlastu a střevních potížích, mně to tedy až tak nenadchlo. Možná jako vyprávění s tou správnou atmosférou by to vyznělo lépe.

05.09.2022 3 z 5

Tišnovskem v cukuletu Tišnovskem v cukuletu Michal Konečný

Knihu jsem měla přečtenou v cukuletu. Některá místa znám, jiná ne a kniha mně tak navnadila, že je chci poznat všechny. V knize je spousta barevných fotografií a typů na výlety a úkoly k řešení, takže myslím, že ani děti by se u toho nenudily. Už se těším a knihu beru s sebou! Vřele doporučuji.

26.06.2022 5 z 5

Osudové dny Osudové dny Marie Lacrosse

Celá sága se mi moc líbila. Žít jako chudý v tomto období muselo být opravdu velmi těžké, i když v které době to bylo lehké. Jako nejsympatičtější postavu hodnotím Pauline, nejvíce v posledním dílu, Franz jak kdy a Irena, no tedy dost to přeháněla, spoustu situací mohla řešit víc s citem a ušetřit sebe a rodinu zbytečných problémů.
I ve skutečném životě je to převážně o komunikaci, kde chybí, jsou obvykle problémy...

26.06.2022 5 z 5

Nezlomný Nezlomný Hana Hindráková

(SPOILER) Miluju happyendy a tenhle obzvlášť, neb je to skutečný a ne vymyšlený příběh. Moc hezky napsané, i když mi bylo při čtení hodně do pláče.

Nemůžu si nevzpomenout na knihu Boží blud, co jsem četla nedávno a i tato kniha mně utvrzuje v tom, že víra a náboženství jsou dvě různé věci. Joseph se tu často obrací právě k Bohu se svou vírou v něco lepšího a pan Mulli se svou ženou mají víru v Josepha a v to, že se dokáže změnit, v čemž mu velice pomáhají. A přesně tohle on potom předává dál. Opravdu silný příběh. Celou dobu jsem také byla napnutá, jak to dopadlo s jeho sourozenci, ale to si už přečtěte sami :)

22.05.2022 5 z 5