Ladislav73 komentáře u knih
Takové České skleněné peklo, ale na základě skutečné události. Doporučuji všem.
V zajímavostech odkazy:
Fotky: Tak vyhořel Veletržní palác. Hasiči neměli dost vody.
Jak to vlastně bylo?: Rok 1974: Po příjezdu bylo jasné, že je zle; Veletržní palác hořel a plameny se nekontrolovatelně šířily:
Přečetl jsem několikrát. Taky jsem se díky této knize rozhodl navštívil démonické místo - protrženou přehradu.
Škoda, že je to poslední kniha "Velkého" spisovatele. Teď, už je jen jedna možnost, a to začíst číst celou sérii o Zeměploše znovu od začátku.
Opět se mi potvrdilo, že kniha je lepší než film. Jen díky tomu, že jsem knihu přečetl dříve, jsem si ve filmu všimnul věcí, které tam chybí a které jsou pro příběh zásadní, ale do filmu se to nevešlo. Vřele doporučuji.
"Člověk nežije na zemi proto, aby nabyl bohatství, ale proto, aby nalezl štěstí."
Po předchozích knihách série Mitford, které se odehrávali ve staré vlasti v Irsku a "doma" v Holly Springs a které mě tolik nebavily, jsem si opět rád přečetl nové události z Mitfordu. Kniha mě moc bavila. Mám rád příběhy z malých městeček nebo vesnic, kde se všichni znají, pomáhají nebo i naopak. A hlavně to není detektivka, kterých je teď nějak všude moc. Jakoby se všude jenom vraždilo. Příběh o životě , lásce, přátelství a vzájemné pomoci.
"Láska je akt nekonečného odpouštění".
Lepší než film, podrobněji popsané vězení ve Francii.
Kniha se mi moc líbila. Je to první kniha od Třeštíkové a jsem mile překvapen. I když je to román pro ženy, ogaři to můžou číst taky.
„Veselí lidé se dopouštějí více bláznovství než smutní, smutní zato větších.“
Stále aktuální téma.
"Každá revoluce končí tím, když se nová prasata dostanou ke korytům.“ — George Orwell.
Tento citát od autora knihy vystihuje podstatu celé knihy.
Kniha je tentokrát o vzpomínání doktora Fingala O´Reillyho na svá studenstká léta a studenstkou lásku Kitty. Kniha i když je zasazena do jiné doby a místa mi připomněla má studenstká léta a částečně i vztahy smým otcem. Takže příběh je aktuální i dnes.
Přečteno jedním dechem.
Po letech jsem poslouchal audioknihu v excelentní interpretaci Norberta Lichého a stále to tam je.
Prostě skvělá kniha.
Doporučuji.
Mám rád příběhy z malých městeček nebo vesnic, kde se všichni znají, pomáhají nebo i naopak. A hlavně to není detektivka, kterých je teď nějak všude moc. Jakoby se všude jenom vraždilo. Příběh o životě a umírání, lásce i nenávisti (té jenom málo).