Lady_Ef Lady_Ef komentáře u knih

Znásilnění: Milostný příběh Znásilnění: Milostný příběh Joyce Carol Oates

Já osobně nechápu jak je někdo schopný říct, že "si za to mohla sama". I kdyby šla v minisukni, na podpatcích a v těsném tričku, tak to přece nikomu nedává právo na ni sahat. Smutné je, že se to děje každý den..

23.08.2012 4 z 5

Harry Trottel a ta jemná tenata Harry Trottel a ta jemná tenata Peter M. Jolin (p)

Trochu slabší než předchozí díl, ale taky pobavila.

23.08.2012 2 z 5

Vlčkův sešit špatností Vlčkův sešit špatností Ian Whybrow

Když jsem byla malá, tak jsem ji četla několikrát. A přestože si nevzpomenu téměř na nic, tak vím, že jsem z ní byla nadšená.

23.08.2012 4 z 5

Harry Trottel a kámen MUDr. Tse Harry Trottel a kámen MUDr. Tse Peter M. Jolin (p)

Tuto knihu jsem četla hodně dávno a stejně jako LilyFair si nejsem jistá, jestli bych ji četla znovu. Ale tehdy jsem se jí smála a na to nezapomenu..

23.08.2012 3 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Přestože jsem sérii nedočetla celou (protože mi další díly přišly horší a horší), tak se mi Narnie velmi líbila. A tento díl asi nejvíce z těch (asi 4), které jsem přečetla.

23.08.2012 4 z 5

Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Pocity, které jsem měla při čtení této knihy, byly naprosto odlišné od jeho předchozí. Zatímco tehdy jsem byla nadšená a měla radost ze života, u tohoto čtení jsem si připadala jako největší morous. Chtělo se mi křičet, aby se autor probudil, protože život není tak veselý a růžový jak ho vidí on. Měla jsem chuť ho praštit, za tu jeho (až hranou) bezstarostnost. Bojím se otevřít jeho další knihu, protože ve mě vyvolává jenom vztek.

23.08.2012 1 z 5

Už hořela, když jsem si do ní lehal Už hořela, když jsem si do ní lehal Robert Fulghum

Jediná Fulghumova kniha, ze které jsem byla nadšená. Byla jsem plná radosti a životního optimismu, že jsem je mohla rozdávat. Ale jen do té doby než jsem sáhla po jeho další knize..

Králíčkovy sebevraždy Králíčkovy sebevraždy Andy Riley

Originální a vtipné. Škoda, že si knížku prohlédnete za pár minut a pak vám nic jiného (než další) díl nezbývá..

Haló, paní Láryfáry Haló, paní Láryfáry Betty MacDonald

Veselé příběhy, které jsem v dětství zbožňovala a přečetla několikrát.

Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Po přečtení vám dojde jen to, že primitivní tu možná nejsou oni..

Klíč Klíč Marianne Curley

Celou sérii jsem jako malá přečetla během týdne. A nikdy jsem toho probděného času, kdy jsem hladověla a s kamarády se téměř neviděla, nelitovala.

Vyvolený Vyvolený Marianne Curley

Já se od té série nemohla odtrhnout. A doufala jsem, že za mnou někdo přijde (snad učitel) a taky mi nabídne místo v nějakém řádu. Že budu mít zvláštní schopnosti a večer budu usínat s tím, že to bude velmi dlouhá noc..

Takže jestli tohle čte někdo za Strážců času, tak mě prosím vemte mezi sebe! Protože já budu tajně doufat až do konce života.. :)

Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Některé pasáže by si dnešní "vladaři" měli vzít k srdci..

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Tak dokonalé, strhující a dojemné. Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi líbil více film nebo knížka (asi proto, že jsou téměř identické).

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Nevím, čím to je, ale knížka mě vůbec nenadchla. Je to sice hezký příběh a určitě měl předat důležité poselství, ale já to v něm prostě nenašla. A taky tvrzení, že "Když něco chceš, celý vesmír se spojí, abys toho dosáhl." mi přijde příliš naivní.

Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Horor to byl skvělý, bála jsem se a při pohledu do zpětného zrcátka jsem musela na chvíli knížku odložit. Ale občas jsem se musela ke čtení nutit, protože některé pasáže byly celkem nudné..

23.08.2012 4 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Dobrá.

Tím by se dala shrnou celá kniha. Děj byl napínavý, místy jsem se i bála, ale nebyl to ten pravý horor, který byste nejradši schovali do mrazáku, aby ty nestvůry nevylezly..

Sentimentální román Sentimentální román Bianca Bellová

Málo stran pro tolik sentimentu. Nic pro můj žaludek..

23.08.2012 2 z 5

Nejbohatší muž v Babylóně Nejbohatší muž v Babylóně George Samuel Clason

Je snadné si knihu přečíst a říct si, že dodržíte všechna doporučení. Ale jakmile máte prvních pár "desátků" našetřených, tak jen slyšíte jak vás prosí, abyste je utratili..

23.08.2012 4 z 5

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Je sice předvídatelná a děj není zpracovaný do hloubky, ale mě to nevadilo. Naopak. Žádné zbytečné "okecávání" a popisování, autor nechává většinu vykreslení postav a okolí na čtenáři. A přestože jsem tušila, co přijde na závěr, ta cesta k němu byla krásná..