Lady_Ef Lady_Ef komentáře u knih

Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Souhlasím se Shimargem, v češtině je téměř nečitelný. Ale v angličitně je Clockwork Orange gorgeousness.

23.08.2012 5 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Kdybych si tuto knížka přečetla bez patřičných znalostí, viděla bych v ní jen (hezkou) pohádku. Jenže já ty souvislosti znala a musím říct, že přiřazení zvířat k jednotlivým osobám a institucím naprosto sedělo. Opravdu skvěle zpracovaný román, který musel stát autora hodně odvahy.

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Četla jsem pouze první dva díly (protože druhý už byl o dost horší a bála jsem se, co přijde ve třetím). Ale Květy z půdy mě opravdu nadchly.
Občas mi sice příběh přišel přitažený za vlasy, ale i tak jsem se vžila do pocitů dětí a společně s nimi nenáviděla jejich "babičku" a poté i "maminku". Velmi silný a napínavý příběh, který si za pár určitě přečtu znovu.. a možná se pustím i do zbývajících dílů série.

23.08.2012 5 z 5

Maus II: A tady začalo moje trápení Maus II: A tady začalo moje trápení Art Spiegelman

Autor drží úroveň prvního dílu a pokračuje ve strhujícím a dech beroucím příběhu, který vás nenechá chladným. Občas se mi slzy draly do očí, občas jsem jen nechápavě kroutila hlavou. Člověku se až nechce věřit, co se v té době dělo..

23.08.2012 5 z 5

Maus I: Otcova krvavá pouť dějinami Maus I: Otcova krvavá pouť dějinami Art Spiegelman

Skvěle zpracované téma holocaustu a 2. světové války. Velmi se mi líbilo ztvárnění Židů jako myší a nacistů jako koček. Je to opravdu silný příběh, který stojí za přečtení.

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tak nádherný příběh plný metafor, ve kterém snad každý najde lidi ze svého okolí, zkušenost ze svého života..

Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Ta knížka vás nutí smát se už od první stránky. Postavy si přímo zamilujete (Arthura, Forda i Zafoda) a jiné budete nesnášet hned (Vogoni).

23.08.2012 5 z 5

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Nádherný příběh, který mi skutečně vehnal slzy do očí.

Rok kohouta Rok kohouta Tereza Boučková

Příběh je to skvělý a silný, pro mě však byl téměř nečitelný. Zbytečná zdlouhavost a nesmyslné detaily ubírající tomu hlavnímu kouzlo. Ovšem závidím autorce její pevné nervy.. já bych se zhroutila daleko dřív..

23.08.2012 2 z 5

Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

Obrovský rozdíl vzhledem k prvnímu dílu. Tam jsem byla ztracená v záplavě otázek, kdežto tady konečně přicházejí nějaké odpovědi a některé věci začínají dávat smysl. Také byl pro mě příběh akčnější, lépe se mi četl a celkově mě více zaujal.

Zápisník smrti 2 Zápisník smrti 2 Tsugumi Ohba

Stejně skvělý jako první díl (snad i lepší). Přečteno během chvíle a už se nemůžu dočkat dalšího dílu..

Zápisník smrti 1 Zápisník smrti 1 Tsugumi Ohba

První manga, co jsem kdy četla a byla jsem přímo nadšená! Ze začátku mi trvalo zvyknout si na jiný styl čtení, ale pak jsem se do toho tak vžila, že jsem zase nemohla číst normální komiksy.
Příběh je naprosto fascinující a napínavý, takže hned musím jít na další díl. Začínám přemýšlet i nad seriálem, jenže to bych se pak tolik netěšila na díl No.4

Legendy v exilu Legendy v exilu Bill Willingham

Pro mě hezké, oddechové počtení. Chybělo mi v něm více akce a takové to zvláštní napětí.

23.08.2012 3 z 5

Jaká barva mi sluší? Jaká barva mi sluší? Veronique Henderson

Hezky zpracované (nejen) základní fakty o tom, jak používat barvy v líčení a oblékání. Jak vám mohou pomoci a uškodit, jak nahradit černou ve svém šatníku nebo jak zvolit ten správný styl oblékání.

23.08.2012 4 z 5

Smrt na Nilu Smrt na Nilu Agatha Christie

Napínavá a záhadná od začátku do konce. Nemohla jsem se od ní odtrhnou. Tohle je podle mě ten klasický Poirot - žádné honičky, žádná akčnost. Prostě zapeklitý příběh rozluštěný "šedou kůrou mozkovou".

Daredevil: Rok jedna Daredevil: Rok jedna Frank Miller

Tak krásná kresba si podle mě zasluhuje lepší scénář. Nicméně je to krásná podívaná..

23.08.2012 3 z 5

Kmotr Kmotr Mario Puzo

Knížku jsem měla přečtenou už dávno, ale k filmu jsem se "dokopala" teprve teď a musím říct, že kvalitou jsou vážně srovnatelné. Nicméně kniha je kniha a pro mě vyhrála ona :)

Zápisník smrti 3 Zápisník smrti 3 Tsugumi Ohba

Skvělý jako předešlé dva díly. Chci další a další (a další...)

22.08.2012 5 z 5

Deus Irae Deus Irae Roger Zelazny

Zajímavý příběh, nicméně trochu zdlouhavý. Podobně jako v Blade Runnerovi se autor zabývá slepou vírou v údajného boha.

22.08.2012 2 z 5

Květy zla Květy zla Charles Baudelaire

Kvůli nim bych se naučila francouzsky. Za tu krásu by to stálo, protože je škoda některých překladů. Pro mě to vyhrál pan Jelínek, který dokázal uchovat krásu veršů i v překladu.

22.08.2012 4 z 5