Lady S. komentáře u knih
Zajímavé. Je pravda, že jsem byla "nucena" číst dál a dál, abych se dozvěděla, jak to dopadne, avšak ten pomyslný konec příběhu nenastal, respektive nenastal tak, jak bych si představovala. Pojetí příběhu bylo určitě zajímavé, leč za mě nedokončené.
Skvělá kniha! Těžko se mi hledají slova, jak ji popsat. Kniha je napsaná prostě úžasně. Některé pasáže mě donutily se nahlas zasmát a jiné zase potlačit slzu. Každopádně kniha otvírá (nám) naivům oči, jak to (ne)funguje v takových organizacích. Až je mi z toho smutno.
Jak píší ostatní, přestože děj je velmi předvídatelný, tak je to příjemná oddychovka.
Pohodové a vtipné vyprávění o životě obyčejných lidí, které vzájemné pojí, ať už přímo či nepřímo, vztah k fotbalu. Mezi mnohými vtipnými pasážemi mě nejvíce pobavila promluva pana Načeradce Emanovi o manželství (a jeho následná změna názoru po příchodu jeho ženy).
Na to, jaký boom kniha v době jejího vydání zažívala, vůbec nenaplnila mé očekávání. Až na zajímavé propojení všech postav, je kniha slabý podprůměr.
Nemám slov, touhle knihou si mě prostě Remarque získal.
Období knihy šlo úplně mimo mě, proto jsem byla zpočátku skeptická ohledně tohoto výběru, ale kniha mě natolik dostala, že jsem musela všeho nechat a knihu dočíst. Doslova jsem hltala větu po větě. Rozhodně si přečtu i další knihy ze série, jen se bojím, že už nebudou tak skvělé.
Popravdě jsem od knihy čekala víc. Určitě ale nelituji toho, že jsem knihu přečetla, protože jsme se dozvěděla spoustu pro mě dosud nepředstavitelných skutečností o tehdejším životě žen v Číně.
Vynikající kniha! Zatím snad jediná kniha, u které jsem si přála, aby neměla konec. Určitě jsem ji nečetla naposledy ;)
Styl psaní se mi absolutně nezamlouval. Dlouhé, tahané věty. Ztrácela jsem se v tom a na to, že to je útlá knížka, jsem se do jejího čtení musela nutit. Děj je zajímavý, ale tak nějak ta forma to kazí.
Pohodová kniha, jejíž obsah odpovídá krátkým příspěvkům od dob autorčina studia na medicíně po její praxi. Bylo to čtivé, vtipné a příjemné čtení. Jednoduše kniha splnila mé očekávání.
Nechala jsem se zlákat obálkou a titulem knihy, protože jsem milovník Itálie. Každopádně kniha byla taková nemasná, neslaná. Tím, že to byla má první kniha od autora, se bojím, abych si od něj ještě něco přečetla.
Kniha má sice zajímavý příběh, ale vůbec se mi nelíbil styl, jakým byla napsaná. Každopádně jsem se alespoň z knihy naučila něco o Masajích a jejich kultuře.
Kniha mě dostala. Nebo spíše charakteristika jejich postav. Snad nejsem jediná, která zatoužila mít stejného otce jako je Atikus. Kniha v mnohém ukazuje i na dnešní problémy, které stále ještě nevymizeli. Problémy zabývající se lidmi, morálkou a společnosti jsou převyprávěny dítětem s jeho dětskou nevinností, což prostě nutí se nad tím vším zamyslet.
Kniha mě opravdu nadchla. Tuto knihu buď obdivujete, nebo vás nudí, žádné mezi neexistuje. Někdy mi sice vadil styl, jakým to je napsané, ale děj byl vážně skvělý.
Kniha mě na začátku velice zaujala. Líbí se mi jak je to napsané, myslím, že sama jsem se z této knihy hodně naučila. Ale mrzí mě konec, který zůstává tak nějak otevřený
Kniha,která jednoduše bere dech. Od začátku do konce jsem ani netušila, kdo tím vrahem je. Velice povedená kniha.
Velice nadčasová knížka. I přesto, že patřím k mladším generacím jsem se u této knížky zasmála.