Lady S. Lady S. komentáře u knih

☰ menu

Mise Afghánistán Mise Afghánistán Tomáš Šebek

Kniha je psaná formou denních záznamů, v níž nám autor přibližuje svou práci chirurga na misi s Lékaři bez hranic. Byť je to kniha plná lékařských pojmů, tak mi to jako člověku mimo obor tolik nevadilo.

13.05.2024 5 z 5


Vláda módy: Cena rychlé módy a budoucnost oblečení Vláda módy: Cena rychlé módy a budoucnost oblečení Dana Thomas

První stránky knihy se mi četly velmi těžko, neboť toto téma, resp. důsledky rychlé módy, jsou hrůzostrašné, a proto pro mě bylo velmi překvapující, že naopak poslední stránky knihy jsem četla s radostí a nadějí v lepší zítřky (dokonce, a to fakt nekecám, jsem měla zimomriavky/husí kůži).

Díky autorce vím, že se najdou lidi, kterým současný stav pojící se s trendem rychlé módy není lhostejný a kteří nejen o věcech mluví, ale i konají.

24.01.2024 5 z 5


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Styl psaní se mi absolutně nezamlouval. Dlouhé, tahané věty. Ztrácela jsem se v tom a na to, že to je útlá knížka, jsem se do jejího čtení musela nutit. Děj je zajímavý, ale tak nějak ta forma to kazí.

14.12.2022 1 z 5


Mezi dvěma světy Mezi dvěma světy Suleika Jaouad

Je to příběh, který píše život sám, ale kniha byla opravdu moc pěkně a čtivě napsaná. Nepřišlo mi to nijak depresivní, jen popis jednoho boje za druhým při boji s rakovinou. Navíc obálka knihy je úžasná (potřebovala jsem to vyzdvihnout, protože kdybych si v tomto případě vybírala jen podle obálky, asi bych byla velmi spokojená)!

14.12.2022 5 z 5


Deníček psychiatričky Deníček psychiatričky Anna Moricová

Pohodová kniha, jejíž obsah odpovídá krátkým příspěvkům od dob autorčina studia na medicíně po její praxi. Bylo to čtivé, vtipné a příjemné čtení. Jednoduše kniha splnila mé očekávání.

13.12.2022 5 z 5


Čtvero ročních období v Římě Čtvero ročních období v Římě Anthony Doerr

Nechala jsem se zlákat obálkou a titulem knihy, protože jsem milovník Itálie. Každopádně kniha byla taková nemasná, neslaná. Tím, že to byla má první kniha od autora, se bojím, abych si od něj ještě něco přečetla.

23.11.2022 2 z 5


Tajemství hedvábného vějíře Tajemství hedvábného vějíře Lisa See

Popravdě jsem od knihy čekala víc. Určitě ale nelituji toho, že jsem knihu přečetla, protože jsme se dozvěděla spoustu pro mě dosud nepředstavitelných skutečností o tehdejším životě žen v Číně.

23.11.2022 3 z 5


Muži v ofsajdu Muži v ofsajdu Karel Poláček

Pohodové a vtipné vyprávění o životě obyčejných lidí, které vzájemné pojí, ať už přímo či nepřímo, vztah k fotbalu. Mezi mnohými vtipnými pasážemi mě nejvíce pobavila promluva pana Načeradce Emanovi o manželství (a jeho následná změna názoru po příchodu jeho ženy).

19.10.2022 5 z 5


Mladá léta Jana Ámose Mladá léta Jana Ámose Leontina Mašínová

Čtivé vyprávění radostí a strastí mladého Komenského, které zahřálo u srdce. Někdy zapomínám na to, že i taková osobnost, jakou Jan Amos Komenský bezpochyby byl, jednou byla dítětem, a tato kniha mi jeho dětství krásně a barvitě, a občas lítostivě s ohledem na jeho těžkosti a zkoušky, přiblížila.

12.10.2022 5 z 5


Zlá krev Zlá krev John Carreyrou

Skvěle zpracovaný příběh ženy, která se nebála jít si za svým (nereálným) snem i přes mrtvoly (téměř doslova). Při čtení jsem s každou další stránkou byla ohromena nad vším tím (ne)fungováním a tím, že trvalo několik let, než se to všechno provalilo. Pořád mi hlava nebere, že něco takového se opravdu stalo, a nejedná se o výplod autorovy fantazie.

10.02.2022 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Jak píší ostatní, přestože děj je velmi předvídatelný, tak je to příjemná oddychovka.

23.12.2021 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Na to, jaký boom kniha v době jejího vydání zažívala, vůbec nenaplnila mé očekávání. Až na zajímavé propojení všech postav, je kniha slabý podprůměr.

23.12.2021 2 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Zajímavé. Je pravda, že jsem byla "nucena" číst dál a dál, abych se dozvěděla, jak to dopadne, avšak ten pomyslný konec příběhu nenastal, respektive nenastal tak, jak bych si představovala. Pojetí příběhu bylo určitě zajímavé, leč za mě nedokončené.

13.10.2021 4 z 5


Totál Balkán Totál Balkán Blanka Čechová

Skvělá kniha! Těžko se mi hledají slova, jak ji popsat. Kniha je napsaná prostě úžasně. Některé pasáže mě donutily se nahlas zasmát a jiné zase potlačit slzu. Každopádně kniha otvírá (nám) naivům oči, jak to (ne)funguje v takových organizacích. Až je mi z toho smutno.

13.08.2021 5 z 5


Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Kniha má sice zajímavý příběh, ale vůbec se mi nelíbil styl, jakým byla napsaná. Každopádně jsem se alespoň z knihy naučila něco o Masajích a jejich kultuře.

06.09.2016 2 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Kniha mě dostala. Nebo spíše charakteristika jejich postav. Snad nejsem jediná, která zatoužila mít stejného otce jako je Atikus. Kniha v mnohém ukazuje i na dnešní problémy, které stále ještě nevymizeli. Problémy zabývající se lidmi, morálkou a společnosti jsou převyprávěny dítětem s jeho dětskou nevinností, což prostě nutí se nad tím vším zamyslet.

07.07.2016 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Musím říct, že jsem od této knížky očekávala zřejmě více, jelikož jsem slyšela jen chválu. Každopádně to byla má první kniha od Austenové, a tudíž, jsem neměla podléhat úsudkům ostatních. Ale jako romantická duše mě kniha ke konci samozřejmě potěšila.

20.08.2015 3 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Období knihy šlo úplně mimo mě, proto jsem byla zpočátku skeptická ohledně tohoto výběru, ale kniha mě natolik dostala, že jsem musela všeho nechat a knihu dočíst. Doslova jsem hltala větu po větě. Rozhodně si přečtu i další knihy ze série, jen se bojím, že už nebudou tak skvělé.

05.08.2015 5 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Netušila jsem jak mě tato kniha ohromí. Nejdřív jsem se bála, že mě kniha bude nudit, ale není divu, že patří mezi nejlepší knihy. Zhltla jsem jí během několika dní a pořád jí mám v hlavě. Dokonale napsaná, sled událostí je úžasný a nepředvídatelný, prostě bomba.

05.08.2015 5 z 5


Vítězný oblouk Vítězný oblouk Erich Maria Remarque (p)

Kniha mě nijak více nezaujala, neříkám, že byla špatná, to bych snad o žádné autorově knize neřekla, ale snad jsem očekávala víc.

28.07.2015