ladyba komentáře u knih
Canfieldovy rady na úspěch jsou v celku kompaktní. Je dobré se jich držet, hlavně co se finanční odpovědnosti týče.
V celku zajímavý vhled do emoční inteligence, ovšem Goleman je Goleman.
Autorka příjemně čtivou formou přibližuje problematiku komunikace a je dobré počíst si o něčem, co používáme každý den, u jiného úhlu a zamyslet se, co sami děláme špatně a v čem se můžeme zlepšit.
Už dlouho jsem se tak nepobavila, jako na těmito pravidly, jsou to moudra opravdu ze života a praxe, měl by se s nimi seznámit každý, nejen manažer, ale i podřízený pracovník.
Zajímavá a čtivá kniha pojednávají o starých a neprůstřelných pravdách.
Reklama na knihu slibuje trochu víc, než doopravdy nabízí. Autor v jednotlivých lekcích témata nakousává, naznačuje, ale důsledněji nevyloží. Jako by nechtěl prozradit úplně všechno a přijít o svou vlastní klientelu. Přesto stojí za vaši pozornost. Seznámit se ní není ztrátou času.
Tento titul je jakýmis shrnutím informací o gestech a mimice sgnalizující napětí, stres anebo přímo lež z předcházejících publikací. Je jasným přehledem těchto gest s popisy, jak je dešifrovat.
Čtivá a v celku sympatická příručka pro ty, co nejsou zvyklí řečnit a potřebují nabýt jistoty. Autorka připomíná i důležitost celkévé image pro dokonalý profesionální vzhled.
Tato poměrně útlá lehce stravitelná kniha je jakýmsi shrnutím Hillovy filosofie úspěchu. Na někoho nezasvěceného může působit povrchně, ale ne na toho, kdo četl ostatní Hillovy tituly. Motivačních knih existují mraky, ale Hill patří k průkopníkům motivačních titulů a jeho myšlenky a rady jsou naprosto nadčasové.
Inspirativní kniha každodenních manipulativních technik, které už ani jako manipulativní nevnímáme, protože jimi jsme otupováni a otupujeme každý den. Neodkrývá nic mimořádného, zaskočí ovšem všedností.
Napoleon Hill nabízí velmi svérázný výklad ďábla a ještě svéráznější disputaci s ním. Četba je trochu náročnější, právě pro silnou koncentraci hodně hlubokých myšlenek a moudrosti, ale velmi duchaplných a poučných. Tohle si prostě přečtěte.
Existuje řada publikací na téma řeči těla. Tato bohužel patří k těm slabším. U knihy mne zarazil už samotný design a volba papíru. Papír s výraznou gramáží, spousta barev, spousta fotek má na první dojem zapůsobit luxusně a znalecky, ale právě pod tímto pozlátkem naleznete chudičký obsah a málo informací. Výkladový text je stručný, v duchu král promluvil, neřekl skoro nic, popisky k fotkám jsou minimalistické. Silný papír zjevně dohání stručnost obsahu, aby z toho vůbec byla kniha. Barevné řešení na mne zapůsobilo spíše rušivě. O řeči těla jsem se toho moc nedozvěděla, výklad je navíc odtažitější než v jiných publikacích.
Zajímavé počtení, v němž autorka s nadhledem píše o (ne)samozřejmých věcech.
Příjemné počtení o stylovém nestylu a minimalistické eleganci Pařížanek. Moc příjemně jsem se pobavila.
Stručný a jednoduchý rádce, jak komunikovat v běžném životě. Krásná připomínka toho, co by mělo být samozřejmostí.
Trochu mi unikl smysl této knihy, je též moc zaměřená na domovinu autora, na Německo.
Filozofující pojednání na téma úspěchu. Trochu jiný pohled na problematiku, než jaký nabízejí americké bestsellery.
Peasovi patří k velkým znalcům řeči těla, tato brožurka nabízí pár vypíchnutých pravidel na úzké dílčí téma, ale mnohem lepší je seznámit se s jejich dalšími publikacemi.
Zajímavé téma, ale trochu letem světem probíráné jednotlivé techniky. Doufám, že Velká kniha manipulativních technik nabídne víc.
Kniha obsahuje zajímavé rady a postřehy, co mně na ni ale zarazilo je samo levné vydání. Jde o opravdu laciný paperbck s droboučkým písmem a ošizeným tiskem (barvou), že máte co dělat, abyste ji vůbec mohli číst. Z čtenářského hlediska dost hutstý lowconfort. Myslím, že to vydavatel trochu přepískl.