LadyKet | Komentáře u knih | Databáze knih

LadyKet LadyKet komentáře u knih

Potopená města Potopená města Paolo Bacigalupi

Zajímavý příběh. Jen jsem až ke konci zjistila, že tomu předchází první díl... Ale i tak se to dalo číst, zas tolik jsem netápala bez přečtení onoho prvního dílu (který si do budoucna ale určitě přečtu).

17.01.2018 4 z 5

Kámen a krev Kámen a krev Juraj Červenák

Má první kniha od tohoto autora a musím uznat, že to bylo velmi pěkné. Styl je jednoduchý a díky tomu má děj spád. A velmi se mi líbí, jak autor pracuje s proplétáním historických faktů s fantazií. Opravdu skvělé. Těším se na další knihu.

25.05.2017 5 z 5

Kniha hřbitova Kniha hřbitova Neil Gaiman

Moc krásný hřbitovní příběh. Zajímavý a skvěle zpracovaný nápad. I když u mě stále vede z autorových "dětských" knih Coralina.

15.02.2017 5 z 5

Lovci snů Lovci snů Neil Gaiman

Skvělé ilustrace. Příběh sám je velmi úchvatný, snový, ale zároveň jakoby člověku něco říkalo, že by to mohla být i skutečnost. Prostě Sandman.

30.12.2016 5 z 5

Medvěd, který nebyl Medvěd, který nebyl Frank Tashlin

Naprosto úžasné! I když od autora jsem si nejvíce oblíbila knihu "Vačice, která se nesmála". Je ale pravdou, že všechny tři jeho knihy jsou dokonalé a mám ráda jeho styl kresby.

30.12.2016 5 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Skvělý nápad. Moc dobře zpracované. Jen něco se mi úplně nelíbilo. Konec trochu zaváněl kouzelnickým představením v cirkuse... Ale celkově je to jedna z jeho nejlepších knih (alespoň podle mě).

06.09.2016 4 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Na jeho prvotinu je to velmi povedené. Líbilo se mi střídání vyprávění s útržky z novinových článků a policejních vyšetření.

24.06.2016 4 z 5

Král Krysa Král Krysa China Miéville

Přečteno za jeden den. Chytlavá knížka. Jen mi občas trochu připomínala svojí atmosférou a vymyšleným světem Nikdykde...

28.05.2016 4 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Musím se přidat k většině komentářů. Tenhle díl mám taky nejradši! Harry a ostatní jsou už starší a už je to i znát na tom, že je to víc nebezpečnější a temnější.

07.03.2016 5 z 5

Kořenové děti Kořenové děti Sibylle von Olfers

Když jsem se poprvé s touto knihou setkala, hned jsem se zamilovala do krásných a něžných ilustrací. Velmi poetická a milá kniha.

05.03.2016 5 z 5

Od hlouposti k šílenství. Zprávy o tekuté společnosti Od hlouposti k šílenství. Zprávy o tekuté společnosti Umberto Eco

Skvělé, co víc napsat.

07.11.2018 5 z 5

Před-svědčování: Revoluční způsob, jak ovlivnit a přesvědčit Před-svědčování: Revoluční způsob, jak ovlivnit a přesvědčit Robert B. Cialdini

Zajímavé čtení. Některé věci se rozhodně dají využít/použít (samozřejmě v dobrém). A zajímavé se dozvědět, jak někdy naše myšlení nelogicky/logicky funguje.

30.07.2018 4 z 5

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Dejte dohromady Zaklínače, Křižácké války a množství postav jako v Hře o trůny a vyleze vám toto. Neříkám, že je to špatné, ale zas tolik to nepřekvapilo, ale ani neurazilo. Další díly si ráda přečtu. Ale rozhodně to není zrovna "cestovní" knížka, leda že máte extra batoh na knížky :).

30.07.2018 3 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Tak se to hezky rozjíždí a potoky krve a mrtvých stoupají... Pořád jsou tam občas některé věci, které chtějí "vyšperkovat" a které tak úplně nehrají, ale jinak si myslím, že od předchozího dílu je to posun k lepšímu.

14.03.2018 4 z 5

Lesní lišky a další znepokojivé příběhy Lesní lišky a další znepokojivé příběhy * antologie

Hodně zajímavé povídky. Některé byly více povedené, ale všechny končily velmi překvapivě. Dobře sestavená sbírka povídek. Taky oceňuji moc pěkně vytvořenou obálku!
Přemýšlím, že si od některých autorů z této sbírky půjčím další jejich knihy.

21.02.2018 5 z 5

Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Zajímavé téma a moc hezky zpracované fungování magie a vytváření kouzel. Příběh měl navíc spád a hezky se to četlo. Jednu hvězdu ubírám za to, že něco mi přišlo trochu odbyté. Ale třeba to bude více rozvedeno v dalším dílu.

22.11.2017 4 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Hodně zajímavá kniha. Pěkně napsaná, má spád. Opravdu zajímavý pohled na ženu, která prožívá své pády v životě.

26.09.2017 4 z 5

Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Jednoduchý styl, ale přesto velmi citlivý a emotivní. Prý to má být i komedie... Vtipy tam sice jsou, jenže když jsem si uvědomila, že je říká sama Smrt, tak mi spíše přejel mráz po zádech.
Jinak jsem si u knihy i dost pobrečela, takže nedoporučuji pro slabší povahy.

23.07.2017 5 z 5

Předehra Předehra Neil Gaiman

Krásné zakončení/začátek celé série. Úchvatné jako vždy.

07.07.2017 5 z 5

Zlato Arkony. Kniha první Zlato Arkony. Kniha první Juraj Červenák

Opět skvělé. Jdu na další díl :).

19.06.2017 5 z 5