LahoferRose LahoferRose komentáře u knih

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Od knihy jsem jen nerada odcházela. Stejně jako u Dívky, jež jsi tu zanechal a u Posledního dopisu od tvé lásky má kniha 2 části. Jednu z minulosti a druhou z přítomnosti. Přičemž u všech 3 knih jsem si zamilovala postavy a děj z let minulých. Z této knihy si beru hlavně ponaučení takové, že s námi ženami je to opravdu složité. A většinou si život komplikuje samy tím, že nekomunikuje. Jak se lehce, a pouze svou vlastní vinou připravujeme o lásku, přátelé, rodinu. Konec jsem čekala jiný, větší pohlazení po duši po těch letech.

30.06.2019 2 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Naprosto rozumím přirovnání k Panství Downton. Musím říct, že knihu jsem četla na doporučení mamky, ale dlouho jsem se u ní nudila. Zlom, kdy mne kniha začala bavit nastal až ve chvíli, kdy v továrně došlo k nehodě. Pak to byla teprve záživná jízda! Bohužel, tento zvrat nastal až za dlouho dobu. Nicméně od té chvíle mne kniha pohltila. Paul je pomilování hodný, Marie silná, odhodlaná žena, Kitty nehorázně rozmazlená, Lisa mrcha. Přesto mi zrovna Lisa přišla jako nejlidštější a nejsympatičtější postava. Dvojka bude asi ponurejší, vzhledem k válečným rokům.

09.09.2018 3 z 5

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

No páni,stylem úplně jiné vyprávění než jaké jsem doposud četla. Autorka najednou začíná vyprávět. Hodí Vás do nového světa bez vysvětlivěk co kdo je, co je Obřad, Síla, přimknout, Rada, .... Až v průběhu čtwní se vše dovídáte. Ne však jednoduchým vysvětlením, ale z kontextu, z rozhovorů, z náznaků. Na mě takový přístup dělal ohromný dojem - cítila jsem, jako by autorka v tomto světě žila, jako bych tam žila já spolu s Hirkou a Rimem. A pak žádná vysvětlení přeci nepotřebuji. Ymslanda pro mne byla skutečnější. Bravůrní!

05.06.2018 5 z 5

Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Tak tohle pro mne bylo od začátku zklamání. Sladký cajdák, kdy ani jadrnci mne příliš neděsili. Pro mne plytké čtení, Leesha úplně nejhorší (morální až běda), Rojer mne také nebavil. Jediná postava, která mě celkem bavila je Arlen, ale žádné velké sympatie se nekonají. Neustále jsem měla pocit, že knihu musela napsat žena, že je to takový slaďák, ale i Jiskra v popelu je mužnější než tohle. Dost slabá fantasy, kterou jsem přečkala až do konce jen kvůli Výzvě. Další díly číst rozhodně nebudu.

01.10.2017 1 z 5

Hermafrodit Hermafrodit Jeffrey Eugenides

Pokud se stejně jako já bojíte knihy s názvem Hermafrodit, proto, že by byla vulgární a nemístná, tak Vás mohu ujistit, že Vám kniha nabízí krásný popis, skoro až ságu řecké rodiny. Příběh je psaný mile, s citem, s vtipem. Člověk má u čtení až pocit, že se to opravdu muselo stát. Nemůžu se ubránit tomu, že nejvíce mne zajímal a bavil příběh Desdemony a Leftyho. Po jeho skončení jsem se musela do dočtení přinutit. Každopádně děkuji Čtenářské výzvě, bez ní bych se Hermafroditovi určitě velkým obloukem vyhla.

19.07.2017 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Taky jste měli pocit, že je kniha vyprávěna s odstupem? I když šlo o myšlenky jednotlivých postav, pořád mi to přišlo jako když to vypráví jen nějaký pozorovatel. jde o styl psaní. Zejména proto jsem tuto knihu neprožívala jako silný psychologický román. Škoda toho.

24.05.2017 2 z 5

Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Ano, druhý díl je psaný jiným stylem, stále je však úžasně čtivý. Vélin již není natolik hlavní postava, spíše osoba spojující všechny ostatní. Kapitoly jsou vyprávěny od více postav, pár jich také přibylo. Nicméně, kniha je plná napětí, zvratů a hlavně bojů. Těším se na třetí díl, i když zahraniční recenze přinášejí trochu obavy...

04.10.2016 5 z 5

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Od samého začátku naprosto čtivá kniha. Nechybí intriky, souboje, přátelství, trocha té lásky a temných sil. Přečetla jsem to jedním dechem a hned vyrazila pro dvojku. Charaktery všech postav jsou vykresleny výborně a přesto ne rozlekle. Vřele doporučuji všem!

03.08.2016 5 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Tušila jsem, že to musí přijít - tuhle knihu od Jojo znovu číst nebudu. Ne vždy se musí autorka trefit do gusta všech čtenářů. Silver Bay, co jen napsat? Dvě třetiny knihy mně vlastně skoro nebavily, až když se čtenář konečně dozvěděl o minulosti Lisy jsem měla pocit, že je tu konečně příběh. Pro mě příliš pozdě. Vyprávění od více postav by bylo osvěžující, ale bez nadpisu se nedá poznat kdo zrovna vypráví - dítě, dospělý i stará žena vyprávějí stejně. Škoda toho. A ten konec.... najednou se na posledních pár stránkách vše v dobré obrátí. Najefmou až příliš jednoduché a dokonalé. A na ty velryby jsem asi málo greenpeace.

12.04.2016 3 z 5

Dokud tě nenajdu Dokud tě nenajdu John Irving

Nedočetla jsem, tudíž nehodnotím. Irving je vždy tak trochu zvrácený, na to jsem zvyklá a vlastně mě to i baví, ale ve chvíli, kdy je nejméně čtyřicetiletou ženou zneužit malý chlapec, bylo,mi špatně a knihu navždy zavřela.

27.08.2015

Sloni mají paměť Sloni mají paměť Agatha Christie

Jak píše Mi-šu-le, někdo pořádně odfláknul překlad - těch překlepů bylo na jednu útlou knihu až příliš. Velice mě to rušilo. Samotný příběh byl tragický ,však skvělý. Poirota mám nejraději, ten mě nikdy nezklamal.

05.03.2025 5 z 5

Poslední smrtelné pouto Poslední smrtelné pouto Brian Staveley

Celá série má určitě potenciál. Všechny postavy mi jenom přišly až příliš dokonalé a všechno přežily. Jasně, slarní vejce, ale stejně, ale i tak mi to přišlo až příliš přitažené za vlasy. A pořád nedokážu skousnout, jak jsou 16, 17 letí ketrallové natolik samostatní, v boji nedostižní, ve svém oboru bezkonkurenční, charismatičtí a každý je s respektem poslouchá. Konečné rozuzlení nebylo vyloženě špatné, ale zbavení se nepřítele bylo nakonec velice rychlé a vypadalo dost jednoduše. Celkově ani nevím, proč jsem přečetla celou sérii. Žádná postava mi nepřirostla k srdci, ale čtivé to je.

01.08.2024 3 z 5

Prozřetelnost ohně Prozřetelnost ohně Brian Staveley

No, nevím. Ten Nirin vulgarismus mi přišel až moc tlačený na pilu, hrozně nepřirozený a docela mne urážel. Děj mne moc nezaujal, žádná postava mi nepřirostla k srdci. Brutální popisy smrti a mučení mi taky přišly přes čáru, nepřišly mi vůbec uvěřitelné. Třetí díl dám už jenom abych to uzavřela.

03.07.2024 2 z 5

Císařovy čepele Císařovy čepele Brian Staveley

Prolog mne velmi nalákal, ale pak se děj dost vleče. Poslední čtvrtina knihy je už lepší, akčnější. Žádná z postav mi nepřirostla zrovna k srdci, uvidíme, jestli se to změní. Co mi vadilo byli patnáctiletí šestnáctiletí zabijáci. Nějak si nedokážu představit, ty beďarovitý mutující, nevyspělý děcka jako respektované bojovníky... Stejně tak jejich výcvik mi přišel přehnaný, až natolik, že by to nebylo lidsky možné osm let vydržet. Stejně tak život v klášteře v horách mi přišel dost přes čáru. Kniha mne nenutila číst dál a neměla jsem problém pár dní nečíst. Uvidíme, co přinese dvojka. Jo, a jak pořád mluvili o ptákovi...to mě fakt ničilo

21.05.2024 3 z 5

Bridgertonovi (1–3) - komplet Bridgertonovi (1–3) - komplet Julia Quinn

Nevyžádaný dárek k Vánocům, takže asi tak. Říkala jsem si, že to aspoň bude Austenová, jenom se sexem, fajn, to beru. No, dialogy nejsou Austenová, je to moderně napsané, ale našroubované do začátku 19. století. A ten sex se taky dal zvládnout lépe. První dvě knihy - příběh Daphne a Anthonyho, jsou skoro jako přes kopírák. Třetí příběh Benedicta je totální Popelka, včetně zlé macechy, sester a maškarního plesu. Kdybych si měla vybrat, tak nejvíc mě asi bavila druhá kniha. Není to žádná přelomová četba, ale přeci jenom, jako každá žena, potřebuji čas od času to pohlazení romantiky. Čas to zkrátí, je to čtivé, nenáročné, vlastně docela milé.

10.02.2024 3 z 5

Rudá země Rudá země Joe Abercrombie

Nízké hodnocení, ale jenom proto, že vím, že to Joe umí lépe. Jinak bych dala 4, přiznávám. Někdo se nám vrací, přibudou i nové postavy, některé dialogy jsou krásně vtipné. Westernový opar je každou stránkou silnější. Oceňuji, že Joe se oproti první knize posunuje v čase a s tím se posunuje i v době. Je zajímavé a vlastně dost perfekcionistické, že se nedrží zaseknutý v čase.

25.09.2023 3 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Můj první Kepler,dost možná jediný. Severská nálada mne baví, ale ta nutnost co nejbrutálnějších scén...motivaci vraha naprosto rozumím, jen je dotažena do absurdních rozměrů. Historii hlavních postav policistů neznám a vyprávění ve mně ani nevzbudilo o ni zájem. Dlouho mi přišly veškeré popisy jako z počítačové hry. Uvedl ruku, otočil se, podíval se. Až příliš odtažitý st, řekla bych. A tu policistku na benzínce jsem nepochopila doteď...

04.10.2022 3 z 5

Muzeum nesplněných slibů Muzeum nesplněných slibů Elizabeth Buchan

Bohužel, knih, které jsem ne dočetla je pomalu, ale přeci i u mě se najdou. Tato kniha byla darem, ale musím říct, že mne zaujala (zejména přebalem). Když jsem však začala číst, tak se mi četla velice špatně. Vše je pro mne popisování hrozně tezkopádně. Po přečtení 2 stran jsem už měla pocit, jako bych jich přečetla 50. Nic se nedělo a ještě k tomu děsně táhlo. Kniha mi neutíkala při popisech událostí, při myšlenkových pochodech, při dialozích... Snad poprvé jsem prokrastinovala jen abych nemusela číst.

26.01.2021

Odd a mraziví obři Odd a mraziví obři Neil Gaiman

Příběh je velice jednoduchý. Možná až příliš, čekala jsem něco propracovanějšího, hlubšího. Ilustrace pana Riddella jsou však natolik okouzlující, že vynahradí i malé mouchy. Také ty byly impulsem ke koupi knihy :-)

08.09.2020 4 z 5

Výhled do ráje Výhled do ráje Ingvar Ambjørnsen

Opravdu divné čtení.... Proč je Elling takový není nikde vysvětleno. Ke knize se nejspíš nevrátím a nevím, zda budu číst další díly. Myšlenkové pochody ohledně přemítání o životě sousedů mi přišlo až příliš detailní.

20.06.2020 2 z 5