LaPetja komentáře u knih
Jo Nesbo není můj šálek kávy a Macbeth to jen potvrdil. Ponuré prostředí plné násilí a krve. Možná Jo Nesbo nemá právo nárokovat si stejnojmenné postavy do své knihy, ale tuším, že spoustu lidí naláká přečíst si Macbetha od Shakespeara.
Po druhém díle se mi do třetího moc nechtělo. Nicméně jsem se do něj díky bohu pustila a musím říct, že perfektní. Kniha mne udržela v napětí od prvních stran až do konce, a to je přesně to, co od takového žánru očekávám :)
V první půlce knihy jsem si nesmírně přála, aby na dveře zaklepal Joona Linna a pozvedl příběh na vyšší úroveň. Druhá polovina knihy celkem utekla, ale srovnání "happy-smile" s Hunger Games je přesné. Knihu jsem přečetla rychle - snad proto, že má krátké kapitoly, snad proto, že už jsem ji chtěla mít za sebou. Úvaha nad tím, jak to vypadá v posmrtném životě může být zajímavá, nicméně myslím, že to švédské dvojce úplně nesedlo.
Kniha je pro mne po Dívce ve vlaku velkým zklamáním. Velké množství postav mi až tak nevadilo, některé mi přišly ale naprosto zbytečné. Žádné zajímavé rozuzlení se nekonalo, naopak bylo vše zčistajasna vyřešeno. Oceňuji ne až tak obvyklé psaní pomocí myšlenek, dialogů je v knize pomálu.
Z knihy mám rozporuplné pocity a vím jistě, že se do ní nepustím podruhé. Laciná podoba s Lisbeth, místy přílišná brutalita, okrajově zmíněná pointa, proč se to vlastně všechno děje. Začetla jsem se až u posledních stran a to snad z důvodu, že jsem knihu chtěla mít za sebou. Za mne tedy zklamání, čekala jsem díky recenzím více. Knize chyběl ten správný šmrnc a spád.
Mám ráda knihy, které mne již od první stránky nenechají v klidu. A to je přesně případ Lovce králíků. Kniha mne natolik vtáhla do děje, že po dvou večerech čtení nebylo co řešit. Epilog navíc napovídá, že se máme od autorů ještě na co těšit.
Silný příběh, který nenechá nikoho na pochybách, že se máme moc dobře. To, co paní Věra okusila, je neskutečné a strašlivé. Příběh je psán velmi syrově, bez emocí, ale i přesto ve vás zanechá snůšku zvláštních a nehezkých pocitů z oné doby. Doporučuji nejen všem, co si chtějí rozšířit obzory, ale i těm, kteří možná dumají nad tím, že se Hitler od Stalina teprve učil...
Povinná četba pro všechny, zejména pak pro ty, co chodí demonstrovat se zdviženou pravicí. Neuvěřitelné příběhy a fakta, nad kterými zůstává rozum smutně stát. Jak říkají autoři - tato kniha nepatří do knihovny, nechť je neustále v rukou nových a nových čtenářů.
Kniha od ostatních tak jiná, že se mi to zkrátka líbilo. Žádný složitý děj, zajímavé popisy pro mne i zajímavých neznámých věcí. Přečetla jsem to během dvou večerů, takže za mne palec nahoru.
Jedna z mála knih, kterou jsem nedokázala dočíst do konce. Sálodlouhé popisování snad i kamínku u cesty a krev na každé stránce jsou věci, bez kterých bych se obešla. Na jednu stranu mne mrzí, že nevím, kdo je vrah, na druhou stranu knihu již určitě neotevřu.
Každá kniha nám něco vezme a něco dá. Skrytá těla mi dala pouze neobvyklý pohled na příběh ze strany vraha. Naopak mi vzala 4 večery strávené nad touto knihou, které mi již nikdo nevrátí.
Upírům a podobným tématům jsem se vždy obloukem vyhýbala. Určitě nejsem věková kategorie, pro kterou byla tato kniha napsaná, má jistě spoustu much, Bellou počínaje, ale musím říct, že Twilight sága (alespoň první dva díly) se stala nedílnou součástí každé letní dovolené u moře. Kniha dává velký prostor pro fantazii a čte se sama. Doporučuji ji i jako základní knihu pro ty, co hledají něco jednoduchého v angličtině.
Příjemné počtení, které vám dokáže, i tvrďáci (určitě nejen v knihách) mají srdce. Jen jim to možná trošku déle trvá :) Lenu bych občas nakopala, za to, že Jimmyho neposlala do háje, ale to už k tomu asi patří a nakonec - nedivím se jí, taky bych po něm nakonec chňapla :) Kniha stojí za to.
Díky Kylie Scott a jejím knihám jsem se vrátila k večerům před 15 lety, kdy jsem hltala knihy Lenky Lanczové :) Reálně nereálný příběh, lehce pikantní sexuální scény a jednoduchý jazyk mi bohužel vystačily pouze na jeden večer, kniha se četla sama. Určitě doporučuji, jen prosím, dejte Davidovi šanci to vysvětlit! :)
Výborná kniha, velmi dobře propracovaný děj i hlavní postavy. Každý měl svou pravdu, ačkoliv Amy nasadila korunu tím, jak vše vyřešila. Konec mi přišel trochu odbytý, čekala jsem pověstnou třešničku na dortu už tak skvělé knihy. Nicméně ani to mi nerozhodí pocit z knihy, která rozhodně stojí za přečtení.
Moje první knížka od Jojo Moyes a neváhám se pustit do dalších. Milý příběh, který se zdá jako několikadenní oddychovka. Vzápětí si ale uvědomíte, že knihu nechcete na moc dlouho odložit, abyste mohli být svědky, že (i) dobrým lidem se nakonec dějí dobré věci. I když to zprvu vypadá beznadějně.
Oddychovka psaná s humorem, nicméně ve mne kniha nezanechala žádnou stopu.
Poutavý příběh, který vám nedovolí knihu odložit. Silný zážitek, který ve mně zůstane.
Nechápu, že jsem se ke knize odhodlala teprve ve svých 27 letech. Skvělá knížka, ze které mrazí a kterou nelze odložit.