Le Chat Le Chat komentáře u knih

Jana Seymourová: Laskavá královna Jana Seymourová: Laskavá královna Alison Weir

Kniha rozhodně není špatná, ale předchozí díly o Anně Boleynové a Kateřině Aragonské považuji za lepší. Přesto si určitě přečtu i Annu Klevskou, jsem zvědavá, jak autorka její příběh zpracuje.

28.06.2019 4 z 5

Kateřina - Elixír lásky Rudolfa II. Kateřina - Elixír lásky Rudolfa II. Jaroslava Černá

Tak tato kniha se autorce opravdu povedla, považuji ji za její nejlepší dílo. Po jejím přečtení pro mne Kateřina Stradová už není jenom "dáma, která skončila na nebesích".

07.04.2019 5 z 5

Aye-Aye a já Aye-Aye a já Gerald Durrell

Za mne nejlepší "Durrellovka". Autor se zde opět prezentuje jako vynikající vypravěč a kniha dokonale vystihuje jeho snahu zachránit ohrožené živočišné druhy.

Incident s "hrombednou" a kačenkami je nezapomenutelný...

19.03.2019 5 z 5

Perchta z Rožmberka - prokletí Bílé paní Perchta z Rožmberka - prokletí Bílé paní Jaroslava Černá

Perchtin příběh byl opravdu smutný. Ale tak dobře napsaný, že bych s čistým svědomím dala i 6 hvězdiček.

02.02.2019 5 z 5

Kateřina Aragonská: Pravá královna Kateřina Aragonská: Pravá královna Alison Weir

Další kvalitní "tudorovský" román, Alison Weirová opět nezklamala. Učitě si přečtu i Annu Boleynovou.

04.08.2018 5 z 5

Ledoví piráti Ledoví piráti Dirk Husemann

Opět výborný historický román, stejně jako obě autorovy předchozí knihy.

16.07.2018 5 z 5

Zloději hedvábí Zloději hedvábí Dirk Husemann

Už se těším, až v létě vyjde další autorův román Ledoví piráti.

14.03.2018 5 z 5

Slon pro Karla Velikého Slon pro Karla Velikého Dirk Husemann

Výborný historický román.

24.09.2017 5 z 5

Sevastopolské povídky Sevastopolské povídky Lev Nikolajevič Tolstoj

Takhle si představuji psaní o válce - bez příkras, ale také ne bez citu.

08.01.2012 5 z 5

Muž se psem Muž se psem Zdeněk Jirotka

Z. Jirotka opět nezapřel svůj talent pro humorný román, skvěle jsem se pobavila, ačkoliv nemám svého chlupatého Watsona.

06.01.2012 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Romány Jane Austenové mám ráda, Pýcha a předsudek rozhodně není špatný, ale Rozum a cit či Opatství Northanger považuji za lepší.

03.01.2012 4 z 5

Navzdory básník zpívá Navzdory básník zpívá Jarmila Loukotková

Prostě dokonalé! A nejen proto, že jsem frankofilka...

03.01.2012 5 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Naprosto dokonalé, autorčin smysl pro humor zde dosáhl vrcholu. Mohu jen doporučit!

30.12.2011 5 z 5

Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Sérii Romantické útěky jsem si opravdu oblíbila a tento díl od nás se podle mne skutečně povedl. Uděluji 5 hvězdiček a už se těším, kam mne autorka zavede příště. ;-)

11.12.2024 5 z 5

Slavná léta (1348–1355) Slavná léta (1348–1355) Vlastimil Vondruška

Ano, Vlastimil Vondruška je můj oblíbený autor (nejraději mám jeho detektivky s Oldřichem z Chlumu), takže na nový díl Lucemburské epopeje jsem se dlouho těšila. Za mne se předposlední část tetralogie povedla, uděluji maximální počet hvězdiček a už se těším na finále příští rok. :-)

26.11.2024 5 z 5

Jedno italské léto Jedno italské léto Rebecca Serle

Kdybych tuto knihu měla popsat jedním slovem, bylo by to CITLIVÁ. K tomu kouzelná část Itálie, kterou autorka popsala opravdu dobře. Za mne si kniha zaslouží 5 hvězdiček.

10.11.2024 5 z 5

Alžběta Uherská - Láskou a mečem Alžběta Uherská - Láskou a mečem Oldřiška Ciprová

Oldřiška Ciprová je moje oblíbená autorka, u jejích knížek opravdu relaxuji. Tato novinka se mi líbila, proto uděluji 5 hvězdiček a už se těším na autorčinu příští knížku. :-)

08.11.2024 5 z 5

Deset polibků Deset polibků Sarah MacLean

Tak to byla prostě PECKA, stejně jako Seznam skandálních snů!!! Hodnotím maximálním počtem hvězdiček a určitě si ráda oba díly přečtu znovu. ;-)

05.11.2024 5 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Další zajímavý a opravdu kvalitní knižní rozhovor, Martin Moravec prostě umí. Uděluji 5 hvězdiček a už se těším na autorův další rozhovor s Adamem Dolníkem. ;-)

19.10.2024 5 z 5

Dcery Sparty Dcery Sparty Claire Heywood

Tak tato kniha se podle mne autorce opravdu povedla a je lepší než Ve stínu Persea. Proto nakonec přidávám pátou hvězdičku.

19.05.2024 5 z 5