Le Chat komentáře u knih
U knihy jsem se rozhodně nenudila. Proto nakonec uděluji 5 hvězdiček, i když by si podle mne zasloužila propracovanější konec.
Tak tuto romantickou oddechovku jsem si opravdu užila, proto přidávám pátou hvězdičku. Příjemné odpočinkové čtení se sympatickou hlavní hrdinkou, které jsem fandila. :-)
Jsem spokojená a uděluji 5 hvězdiček. Případy se mi líbily, četly se samy. :-) Rozhodně si ráda přečtu i avizované pokračování.
Opravdu povedený prequel neméně povedené série. :-) Dobrodružství "omládlého" Václava jsem si užila, za mne jasných 5 hvězdiček. Doporučuji a rozhodně si přečtu i Boží mlýny!
Opravdu příjemná romantika, stejně jako Za italským snem. Uděluji 5 hvězdiček a doporučuji. Určitě si přečtu i Stín olivovníku. :-)
Začnu tím, že historické romány Jaroslavy Černé mám ráda. Tento bych sice mezi její nejlepší nezařadila, rozhodně mi však zpříjemnil poslední zářijový víkend. Jsem přesvědčená, že si zaslouží poctivé 4 hvězdičky.
Slečna Marplová byla skvělá jako vždy, přesto tento případ považuji za jeden z jejích nejslabších. Čtyři hvězdičky si však určitě zaslouží.
Příjemné, milé, oddechové, romantické čtení. Myslím, že by se kniha líbila i samotné Jane Austenové. Doporučuji a už se těším na poslední díl série Příbuzní pana Darcyho.
Případy mne bavily oba, proto uděluji 5 hvězdiček. A hned se pustím do Ďáblových čísel.
Paula McLain opět prokázala své spisovatelské kvality, kniha se opravdu čte sama. Uděluji 5 hvězdiček a stále doufám, že se autorka pustí do románu o Hemingwayově druhé manželce Pauline.
Kniha rozhodně nebyla špatná, 4 hvězdičky si určitě zaslouží. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, i když romány od Oldřišky Ciprové nebo Jaroslavy Černé se mi líbily víc.
Agatha Christie a Hercule Poirot nikdy nezklamou. :-) Neobvyklý, ale opět zajímavý případ.
Romány Dirka Husemanna mám ráda a tento mne rozhodně nezklamal. Doporučuji.
Úžasná kniha, za mne autorčina nejlepší (a to jsem toho od Barbary Woodové už přečetla hodně). Nejvíc jsem si oblíbila Sondru, nejméně sympatická mi byla Ruth.
Barbara Woodová opět nezklamala. Román ze starověkého Ugaritu jsem si užila a Lee s Davidem jsem fandila.
Autorka určitě napsala i lepší knihy (třeba o Kateřině Stradové nebo “bílé paní” Perchtě), ale příběh kata Mydláře mne také nezklamal. Budu se těšit na autorčinu příští knížku.
K povídce jsem se dostala díky filmové verzi s Patrickem Stewartem. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, byla to příjemná "jednohubka".
Lakomec je rozhodně lepší, ale nelituji, že jsem se do této hry pustila. Nejsympatičtější mi byla služka, která nakonec byla nejlepším lékařem v celé Francii... A jelikož hypochondrie je také psychická porucha, mám splněno páté téma letošní ČV. :-)
K Francii, francouzštině i francouzské kultuře mám opravdu blízko, a tak u mne tato kniha osmé téma ČV dokonale splňuje. :-) Jen je škoda, že sbírka neobsahuje aspoň některé z písní i v originále. Mohl to být zajímavý doslov knihy.