Lena79 Lena79 komentáře u knih

Ochránce z Vysočiny Ochránce z Vysočiny Hannah Howell

Při čtení se mi hlavou honilo hned několik otázek. A téměř všechny začínaly na příslovci "Proč". Proč jsem měla pocit, že jsem se právě zúčastnila filozofické rozpravy? Proč autorka udělala z hlavní hrdinky hloupou husu? Proč je hlavní hrdina takový neslaný, nemastný polotovar a ne drsný horal ze skotské Vysočiny? Autorku mám opravdu ráda, ale toto se nepovedlo.

15.10.2021 2 z 5

Nezkrotný horal Nezkrotný horal Suzanne Enoch

Mně se to líbilo, i když konec příběhu byl dost předvídatelný. Několikrát jsem se přistihla, že se směju nahlas, což je asi i smysl knihy. Odpočinout si. "Jsi nějak zelený." " Cítím se zeleně."

04.10.2021 5 z 5

Vyvrhel Vyvrhel Gilly Macmillan

První třetinu knihy jsem se nemohla vůbec začíst, ale pak jako kdyby mi dal někdo do ruky jinou knihu a šlo to rychle. Příběh se zabývá dvěma důležitými tématy tohoto světa, která se navzájem prolínají. V své podstatě je to dost smutná kniha, ale každopádně stojí za přečtení.

29.09.2021 4 z 5

Domov U Huňatých tlapek Domov U Huňatých tlapek Megan Rix

Pěkně napsaný příběh, kde je přesně ukázáno, že zvířata sbližují lidi různých povah. Pro děti je to úžasná kniha. Krom toho mě velice zaujala obálka, je fakt nádherná.

26.09.2021 5 z 5

Na hraně noci Na hraně noci Olivia Hawker

Uf, tak jsem také dočetla a že mě to stálo spoustu sil a času ...Že se jedná o historickou fikci podpořenou skutečnými událostmi jsem věděla. Nanejvýš nepravděpodobné (v té době) události spojené s Chebskem bych asi taky nějak přešla, ale co mi dost vadilo byl hodně táhlý děj. Přitom si myslím, že se s látkou dalo pracovat "rychleji" .Zajímavé téma, zajímavé postavy, ale špatné uchopení látky. Je to celkem škoda.

20.09.2021 4 z 5

Všichni panovníci českých zemí - od roku 623 až po současnost Všichni panovníci českých zemí - od roku 623 až po současnost Helena Plocková

Úžasná publikace mapující panovníky českých zemí, kdy ke každému z nich je věnován text s nejdůležitějšími informacemi. To vše doplněno krásnými ilustracemi. Kniha je určena především pro děti a mládež, ale nemyslím si, že by měla dospělého čtenáře urazit. Doporučuji.

18.09.2021 5 z 5

Smrt nosí rudé škorně Smrt nosí rudé škorně Pavel Hrdlička

Celkem povedená detektivka z prostředí středověké Prahy. S autorem jsem se setkala poprvé a myslím, že se k jeho tvorbě ještě někdy vrátím.

06.09.2021 5 z 5

Král z Luxoru Král z Luxoru Philipp Vandenberg

Začínám mít autora ve velké oblibě, protože toto je druhá kniha, kterou jsem četla a opět pecka. Celkem snadno jsem se nechala vtáhnout do děje, v Údolí králů mě to fakt bavilo. Je zde nádherně popsaná trpělivá práce archeologů. Knihu určitě doporučuji.

11.06.2021 5 z 5

Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Práce se zvířaty mi přijde zajímavá, různorodá. Po přečtení knihy mi přijde ještě zajímavější. Kniha se čte dobře, příběhy nejsou nijak dlouhé. Myslím, že se autorce povedla.

07.05.2021 5 z 5

Černobyl 01:23:40 Černobyl 01:23:40 Andrew Leatherbarrow

Moje první kniha o Černobylu. Napsané tak, aby i laik pochopil, jak taková jaderná elektrárna funguje. Velké plus přikláním k tomu, že autor danou lokalitu osobně navštívil.

05.05.2021 4 z 5

Houbový mužíček Houbový mužíček Miloš Kadlec

Krásná knížka, zajímavý nápad sepsat pohádky na téma houby. Vše doplněno pěknými ilustracemi.

05.05.2021 5 z 5

S vikomtem v ložnici S vikomtem v ložnici Gayle Callen

Mě se to líbilo, pěkná oddechovka, i když čtenář asi tuší, jakým směrem se příběh bude ubírat.

10.04.2021 5 z 5

Moje první pohádky Moje první pohádky Marie Tetourová

Krásná knížka. Znovu jsem si připomněla pohádky svého dětství. Kniha je obohacena o pěkné ilustrace.

19.01.2021 5 z 5

Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

No, asi nebudu skalní fanynka tohoto autora...Knihu jsem sice přečetla celkem rychle, neodsuzuju ani knihu jako takovou, ale bylo tam něco, co mě rušilo.

16.01.2021 4 z 5

Opatova protivenství Opatova protivenství Pavel Hrdlička

Moje první setkání s autorem nevyznělo zas tak špatně. jen mi přišlo, že z části to byl příběh a z části učebnice dějepisu. Možná má autor takový styl psaní, ale to zjistím až po přečtení některé z knih, které napsal...

03.06.2020 4 z 5

Máme holý ruce Máme holý ruce Magdaléna Platzová

Psáno jednoduchým a srozumitelným jazykem, což je víceméně pochopitelné, vzhledem k tomu, že se jedná o autentický deník 17-ti leté studentky. Doporučuji.

25.01.2020 5 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Hned po prvních kapitolách jsem tušila, kterým směrem se asi bude příběh ubírat a světe div se, nespletla jsem se. Jen mi to občas připomnělo scény ze známého filmu s replikou "bejby nebude sedět v koutě". Také mě zajímalo, jaké že to tajemství obchází okolo panského domu a nedaleké továrny. No, nedá se knize upřít čtivost, jen nechápu ten humbuk, když kniha vyšla.

24.10.2019 4 z 5

Hračkář Hračkář Liam Pieper

Čekala jsem sice něco jiného, ale zklamaná určitě nejsem. Dvě linie příběhu. Zaujala mě ta válečná. Adam mi byl hoodně protivný, proto jsem se vždy těšila na příběh mladého Arkadije. Konec mě překvapil.

18.10.2019 4 z 5

Útěk na druhý břeh Útěk na druhý břeh Jana Abrahamová

Kniha se četla dobře, to se musí nechat. Jen si myslím, že se autorka měla více věnovat prostředí bezdomovců. Prostě jsem nemohla uvěřit úplně všemu, místy se příběh zdál až naivní. Ale líbila se mi.

18.10.2019 5 z 5

Hortenziová zahrada Hortenziová zahrada Marie Lamballe (p)

Moc se mi líbila část z období 2. světové války. Ta ze současnosti byla zajímavá až na několika posledních stranách knihy, kdy do sebe zapadaly poslední dílky celého příběhu. Nádherná obálka.

12.10.2019 4 z 5