Lena79 Lena79 komentáře u knih

Chlap snů Chlap snů Kim Jones

První půle knihy byla fajn, bavila jsem se. S druhou půlkou už tak spokojena nejsem. Sice se jedná o erotický román, ale tady se děj odehrává víceméně "na zádech". Přesto musím autorce poděkovat za to, že se vyvarovala různých "aach" a "ooch". Jen tak mě napadá...Proč nemůže mít hlavní hrdina erotického románu průměrnou velikost svého nádobíčka? :-)..To nestačí, že je nechutně bohatý? :-)

20.02.2024 4 z 5

Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Námět knihy je originální, neokoukaný, což mě potěšilo. Strávila jsem dvě příjemná odpoledne.
U romantických knih nemám moc ráda ty přeslazené konce, ani tento příběh není výjimkou, ale to je čistě můj problém, nikoliv autorky. Možná se někdy pustím do dalšího dílu.

12.01.2024 4 z 5

Mé přítelkyně z Ravensbrücku Mé přítelkyně z Ravensbrücku Magda Knedler

Chvílemi jsem se ztrácela v ději a v postavách. Přišlo mi to takové zmatené. Námět skvělý, ale myslím, že se to dalo zpracovat jinak. Přečetla jsem už spoustu knih na tématem holocaustu, ale tohle se nepovedlo.

09.01.2024 2 z 5

Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Kniha mě nezaujala tak, jak by podle anotace měla. Víceméně jsem se nutila do čtení.
Vůbec mě nezajímalo, jestli Huck má nebo nemá o Laurel zájem. Měla to být jízda, ale motor nějak zadrhával. Škoda.

01.05.2023 3 z 5

Hořící pokoj Hořící pokoj Michael Connelly

Prvními 80-ti stranami jsem se těžko prokousávala, ale pak to tedy byla jízda. Jedno navazovalo na druhé. Bylo to moje první setkání s autorem, proto nevím, zda občasné vzpomínání na předešlé případy bylo vyňato z předešlých knih. Ale nevadilo mi to. Naštěstí detektivové nedisponovali nadpřirozenými schopnostmi.

07.02.2023 5 z 5

Ohníčky všude kolem Ohníčky všude kolem Celeste Ng

Zvláštní kniha. Ze začátku mi to tak trochu připomínalo Čokoládu.
Příběh ukazuje, jak lze z mnoha úhlů pohlížet na mateřství. Dalším důležitým aspektem se stávají mezilidské vztahy a komunikace vůbec.

02.02.2023 4 z 5

Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Myslím, že tady se prolínání minulosti se současností vcelku povedlo. Víc mě asi bavila dějová linka s Annou.

18.12.2022 4 z 5

Úniková hra Úniková hra Megan Goldin

Pod názvem knihy jsem si představovala úplně jiný příběh. A na ten jsem se těšila, dostalo se mi úplně něco jiného. Ale co, četla jsem o vztazích, kdy jakmile se jedná o peníze jde vše ostatní stranou. Konec knihy mi přišel trochu přehnaný, ale je to kniha, tak to beru.

08.08.2022 4 z 5

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Jak hodnotit tuto knihu? Napadá mě věta, "pěkná kniha o nehezkých věcech". Přečetla jsem spoustu očitých svědectví přeživších holocaust, ale myslím, že toto jediné bylo podáno formou rozhovoru.

03.06.2022 5 z 5

Portrét špionky Portrét špionky Daniel Silva

První třetinou knihy jsem se horko těžko prokousávala. Dokonce jsem chtěla knihu odložit, prostě mě to nebavilo. Pak ovšem nastal v příběhu zvrat a mě to náhle začalo moc bavit. Dovolím si zkritizovat závěr knihy, kdy mi přišlo zcela nerealistické (byť se jedná o fikci), aby si extremisté nechali naordinovat takový konec. Čtenářům doporučuji přečíst si i poznámku autora, docela mi běhal mráz po zádech.

17.11.2021 4 z 5

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

V příběhu rozhodně nehledejte nějakou hlubokou myšlenku, ta tam prostě není. Ale kniha každopádně splnila svůj účel, tedy aby si čtenář u ní odpočinul. A těch několik posledních vět? Co to,..jako.. Cože? No jsem nucena číst další díl a jsem za to ráda.

31.10.2021 5 z 5

Pomsta bílého jednorožce Pomsta bílého jednorožce Vlastimil Vondruška

Na začátku knihy jsem měla dojem, že se autor zbláznil (omlouvám se, pane Vondruško), co se zeměpisu týče. Z omylu mne vyvedl až komentář čtenářky kolacky, která upřesnila polohu děje, kde svým způsobem jedno navazovalo na druhé a při zpětném ohlédnutím se mělo i logiku. Příjemná oddychovka.

11.08.2021 5 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Pěkně napsané osudy lidí, kteří museli čelit hrůzám a bezpráví minulého režimu. A že těch lidí nebylo zrovna málo..Kniha se četla dobře, lehký jazyk mi vzhledem k tématu vůbec nevadil, právě naopak. Knihu doporučuji, je to průřez části dějin naší země.

21.06.2021 5 z 5

Rembrandt – Příběh kočky Rembrandt – Příběh kočky Darko Macner

Krásný příběh o dobrodružství zvídavého kocourka. No, ale s pani Langovou bych rozhodně kamarádka nebyla.

22.05.2021 5 z 5

Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Na knihu jsem se těšila a nezklamala mě. Příběh poutavý a napínavý. Pěkně popsaná krajina, do které je příběh zasazen.

25.01.2020 5 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Za 2. světové války bohužel trpělo mnoho obyčejných lidí, včetně Němců. Hlavní hrdinku knihy nevyjímaje, odvaha v temných dobách se jí teda upřít nedá. Knihu jsem přečetla za dva dny a líbila se mi.

25.01.2020 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Trochu mi to připomnělo stylem psaní knihy M. H. Clark, tedy pohled na věc z obou stran. Jak z pohledu policie, tak z pohledu pachatele. Mám knihy od Bryndzy ráda a tato není výjimkou. Líbila se mi. Ikdyž.., některým postavám z příběhu bych dala pár facek.

22.10.2019 5 z 5

Dáma v modrém Dáma v modrém Valerie Bowman

Knihu jsem si užila, je to opravdu odpočinková záležitost. Některé pasáže mě dokonce rozesmály. Doporučuji

14.05.2019 5 z 5

Schindlerův seznam Schindlerův seznam Thomas Michael Keneally

Kniha se mi místy četla hůř, nejsem moc velký fanda do literatury faktu, tak to na mě alespoň působilo. Ale tady jsou právě ta fakta velmi důležitá. Samozřejmě jsem se neubránila srovnávání s filmem, a právě při čtení se mi často stalo, že jsem si v mysli přehrávala scény z filmu. Ikdyž jsem podstatu příběhu znala, kniha opravdu nezklamala, právě naopak.

31.01.2019 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Příběh dost poutavý, nijak mě nevadilo prolínání se časové linie. Jen jsem se nemohla zbavit dojmu, že se Sophiin příběh odehrává ve II. světové válce a ne v té první. Musím doplnit mezery :-)Knihu určitě doporučuji.

14.05.2016 5 z 5