Lena79 Lena79 komentáře u knih

Nahý vikomt Nahý vikomt Sally MacKenzie

Mám ráda historické romance, ale víceméně už mě moc nebavilo číst pořád to samé "On ji miluje, ona ho nechce, pak ji unesou a ona se konečně do něj zamiluje".
Tato kniha jiná. Hned od prvních stránek mě zaujala atraktivní zápletka a hlavní hrdina :-). Vtipná a čtivá oddechovka na jedno odpoledne.

02.12.2021 5 z 5

Království hříchu Království hříchu Meghan March

Sice nemám třetí díly moc v oblibě, ale tuto knihu jsem také přelouskala během několika hodin. Něco se v ději zamotalo, něco vysvětlilo. Za mě asi dobrý.

31.10.2021 5 z 5

Něžná pomsta Něžná pomsta Johanna Lindsey

Kniha na jedno, dvě odpoledne, nevím, co se přesně stalo, ale něco mě nutilo číst dál a dál. Moc se mi to líbilo. Opravdu odpočinková kniha.

06.10.2021 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Přečteno jedním dechem, ale..Já na tu klasiku prostě asi nejsem, ikdyž láska na pozadí války je pěkná věc. Ke knize se už nevrátím.

06.09.2021 4 z 5

Mstitel z Jenštejna Mstitel z Jenštejna Vlastimil Vondruška

Kniha nezklamala. Už jsem si i zvykla na Jiřího Adama z Dobronína. příjemná oddechovka.

06.04.2021 5 z 5

Tanec se sluncem Tanec se sluncem Kay Bratt

Kniha se četla celkem dobře, je tu ale jedno velké ALE...Dobrodružství v přírodě ano, jenže je dost nepravděpodobné, aby typicky městský člověk, jakým je matka, najednou uměl řešit vše. Víc bych tomu věřila, kdyby v parku byl s dcerou otec. Vyrovnávání se s osobní tragédií bylo popsáno dobře, tady se člověk opravdu musí postupně smířit s faktem. A jednoduché to není. Taky musím vyzdvihnout krásnou obálku.

20.02.2021 4 z 5

Poplach v Kovářské uličce Poplach v Kovářské uličce Václav Řezáč (p)

Knihu jsem našla díky čtenářské výzvě a vůbec nelituji. Frantík je velice statečný, když se umí postavit takové nespravedlnosti....Divím se, že mi v dětství taková kniha unikla.

02.02.2021 5 z 5

Dům u ústí řeky Dům u ústí řeky Victoria Jones

Kniha se četla celkem dobře, ale konec příběhu v historické linii mi přišel nedodělaný. Myslím, že je to velká škoda. To knize ubírá na popularitě.

18.09.2020 4 z 5

Ve stínu noci Ve stínu noci Shannon Drake (p)

Ačkoliv jsem tušila kudy se bude příběh ubírat, byla to celkem oddechovka. Musím ale přiznat, že autorka má mnohem lepší knihy, než je tato.

21.04.2020 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Bryndza, další z mých oblíbených autorů. Co se týče samotné knihy, je čtivá, rychle plynoucí čas, napětí...No, Erika mi bude asi chybět.

25.01.2020 5 z 5

Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

Na tuto knihu jsem se těšila, a to velmi. Pro hlavní hrdinku to muselo být hrozné, stále ve střehu a neprozradit se, že není ta, za kterou se vydává. Pravděpodobně si od autorky ještě někdy něco přečtu

25.01.2020 5 z 5

Poslední Poslední Alexandra Oliva

Mě se to líbilo. Od první chvíle mě zaujala soutěž jako taková, včetně všech zůčastněných. Nicméně mě občas jen tak okrajově rušily myšlenkové pochody hlavní hrdinky. Hlavně v okamžiku, kdy jí mohlo ledasco dojít. Jako, že něco není v pořádku... Každopádně se kniha četla dobře, trvalo mi to jeden den.

18.10.2019 5 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Zprvu jsem se nemohla vůbec začíst, ale asi v polovině knihy mě to chytlo a už jsem číst nepřestala. Knihu doporučuji.

06.03.2019 5 z 5

Konkláve Konkláve Robert Harris

Zajímavý pohled do míst, kam se běžný smrtelník nemůže dostat. Machinace, intriky, boj o moc...Mě osobně se líbí rituál s pálením hlasovacích lístků a následný kouř, který signalizuje, zda je zvoleno či nikoli.
Kniha mě, až na trochu šokující závěr, bavila. Ačkoli nejsem věřící, přijde mi téma konkláve zajímavé, doporučuji.

31.01.2019 5 z 5

Exkluzívne Exkluzívne Sandra Brown

Knihu jsem přečetla jedním dechem, tak dobře se četla. Příběh má rychlý spád, pořád se něco děje. Doporučuji

23.10.2018 5 z 5

Ďáblův sluha Ďáblův sluha Vlastimil Vondruška

Příběh se mi líbil, prostě mám pana Vondrušku ráda. Ale co mi vadilo, byla postava Otovy ctitelky, prostě mi ta rozmazlená káča lezla na nervy, ale i to patří k příběhu...

14.01.2018 5 z 5

Láska na druhý pokus Láska na druhý pokus M. J. Summers (p)

Jsem zhruba ve dvou třetinách a musím uznat, že se nudím. Nejzajímavější na příběhu se mi zdá prostředí, do kterého je zasazen.

27.12.2016 2 z 5

Láska a čest Láska a čest Julie Garwood

Mám autorku ráda, její knihy jsou pro mě odpočinkovou záležitostí. Ani tento příběh nebyl vyjímkou.

16.11.2016 5 z 5

Inside IS – 10 dnů v Islámském státě Inside IS – 10 dnů v Islámském státě Jürgen Todenhöfer

Opravdu zajímavé čtení, které v mnohém potvrdilo moje domněnky...

05.03.2016 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Velice silný příběh...mohu jen doporučit

06.05.2013 5 z 5