Lena78537 Lena78537 komentáře u knih

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Kniha se velmi dobře čte. Zajimavé téma, smutný, místy až bolest způsobující příběh. Možná pro mě trochu málo propracované charaktery postav, jakoby psáno ve spěchu. Nicméně určitě stojí za přečtení a já jsem ráda za další českou spisovatelku na mém seznamu.

15.03.2021

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Pěkný příběh o lidské solidaritě a touze přežít. Kniha se četla velmi dobře, ani jsem ji nemohla odložit. Doporučuji.

22.02.2021 4 z 5

Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Tak strhující, smutné... A hlavně děsivé, že je příběh skutečný... Čeho se může člověk na člověku dopustit...

03.11.2020 5 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Skvěle napsáno. Zprvu se mi do ní moc nechtělo, ale velmi mile mě překvapila, od poloviny jsem se od ní už neodtrhla a musela dočíst. Autor si s tématem vyhrál a příběh vykreslil takovým způsobem, že nad ním už několik dní přemýšlím. A to mě baví :-) Vřele doporučuji!

10.08.2020 4 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Skvělá kniha, mohu jen a jen doporučit.

12.09.2023 5 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Všechny Keplerovy knihy jsou o brutálních vraždách a jak série postupovala, stávala se pro mě až moc brutální a surová. Po Zrcadlovém muži jsem řekla, že dál s těmito dvěma šílenci pokračovat nebudu. Už mi to celé přišlo tak nesmyslné a jakoby pro kšeft napsané, že se mi doslova zprotivili. No.. Jsem zvědavá ženská prostě.. Rozhodně jsem udělala dobře, protože Pavouk mi smysl dával a celé je to tentokrát skvěle propracované a napínavé od začátku až dokonce.

20.06.2023 4 z 5

Na věky věků Na věky věků Ken Follett

To je taková nádhera. Opět jsem četla v každou možnou volnou chvíli. Nešlo jinak.
Tento volně navazující díl na Pilíře země, který se pro mě stal opět neodložitelným (alespoň ne na dlouho), je napsán tak poutavě a pro mě tak perfektním stylem jedinečného Kena Folleta.
Kniha vás přenese do dob středověku a doslova se stáváte její součástí. Barvitě a věrohodně popsaný děj a postavy. Caris, Merthin, Gwenda, Wulfrik, Ralph, Thomas, Godwyn a další... Jako bych je všechny poznala osobně.
Příběh plný zvratů a jednotlivých osudů. Vřele doporučuji.

17.05.2023 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Vzrušující a strhující životní příběh hollywoodské hvězdy, který je celý ve jménu lásky zahalen lží, přetvářkou a tajemstvím. I když jde o příběh fiktivní, působí velmi realisticky.

01.05.2023 4 z 5

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Skvělé, strhující, překvapivé a napínavé až do poslední stránky. Jsem zvědavá na další díl.

31.08.2022 5 z 5

Začátek Začátek Lenka Chalupová

Skvěle napsáno. Doporučuji.

14.04.2022 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Taková ta kniha, která se čte sama a u které víte, že to celé pro někoho blbě skončí. Amber byla mrcha, která si vše co se jí pak dělo zasloužila. O Daphne jsem si první polovinu myslela, že je naivní a hloupá. Dokud neprišla druhá část a nebylo to celé jinak... To jsem pak už knihu neodložila. A závěr? Ten jsem si fakt užila. Ženy, doporučuji!

11.04.2021 4 z 5

Dívka, která spadla z nebe Dívka, která spadla z nebe Simon Mawer

Kniha mě celkem zklamala. Námět dobrý, ale dobře neuchopený, nepropracovaný.. První polovina knihy se doslova táhla a pak už jsem se nedokázala začíst.

01.03.2021 3 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Jako první jsem od autorky četla Vrány, které byly excelentní a dlouho ve mě zanechaly stopu. Řekla jsem si, že si přečtu další knihu, ale v případě Chirurga se mi ani nechtělo věřit, že jde o stejnou autorku. Pro mě docela nudný příběh, lehce předvídatelný, nic co bych chtěla číst znovu.

25.01.2021 2 z 5

Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Čtivá, vtipná, napínavá a záhadná. Pro mě vše, co má správná kniha mít. Doporučuji!

29.10.2020 5 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Skvělé od první do poslední stránky. Moc jsem si knihu užila. Doporučuji!

12.10.2020 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Úžasný příběh, skvěle napsáno. To jsou přesně ty knihy, které ve mě po přečtení zanechají stopu. Přesně tyto by měly být součástí povinné četby.

22.07.2020 5 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Tak to byla divočina. A to doslova. Děj i cele vyústění nepředvídatelné, ale bohužel i dost neuvěřitelné. Krimi postrádající jakékoliv propracování postav i celé zápletky. Tyto typy knih nemusím, ale vzhledem k tomu, že to byla záležitost jednoho večera, mě to naštěstí nestálo až tolik času, který raději trávím u kvalitnějšího čtiva.

21.05.2023 2 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Fajn detektivka, která příliš nenadchne, ani neurazí. Takový lepší průměr.

19.02.2023 3 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Začátek knihy byl skvělý. Říkala jsem si, že to bude povedená detektivka, která se bude číst sama a naplní moje očekávání. Námět velmi zajímavý. Postupem se u mě ale pocity střídaly jako na kolotoči. Nakonec se příběh stal jen těžko uvěřitelným a z hlavního hrdiny Superman. Snad si spravím chuť dalším dílem, jak slibují další hodnocení.

20.12.2022 3 z 5

Císařská vyhlídka Císařská vyhlídka Hana Marie Körnerová (p)

Líbilo se mi, že autorka posledním dílem uzavřela osud každé postavy. A i když se mi poslední dva díly jeví jako slabší, nemůžu jinak, než celou sérii vřele doporučit.

18.12.2022 4 z 5