lenik284 | Komentáře u knih | Databáze knih

lenik284 lenik284 komentáře u knih

Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Četla jsem ji už strašně dávno, byla jsem ještě na základní škole,přečetla jsem ji velmi rychle a se zatajeným dechem a film je také super!!Vemi krásně napsané,leč kruté.

23.01.2019 5 z 5

Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Strhující příběh, nezapomenutelný, přečetla jsem spousty knih na toto téma, ale tuto knihu nelze vymazat z paměti

07.01.2019 5 z 5

Byt nad Seinou Byt nad Seinou Kelly Bowen

Jsem z knížky velmi nadšená, dvě dějové linky součastnosti a minulosti mě baví, Aurelie, vnučka která převezme dědictví po své babičce a vlastně zjistí, že o babičce věděla tak málo a odkrývá tajemství příběhu dvou žen Estelle a Sophie, které spojuje nenávist vůči nacistům,jejich statečnost.Stojí za přečtení a knihu velmi doporučuji a dala by xch klidně víc než 5hvězdicek.

22.01.2023 5 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Silný příběh Zuzany,rozdělen na tři části první půlka dětství, krásné, okouzlující zahlcené láskou od rodičů, nic jí nechybí, kráčí životem lehce, věrní její nerozluční kamarádi Hanuš a Jan, pak přišlo dospívání a utrpení, které musela snášet v koncentračním táboře, poslední část knihy kdy přichází z koncentračního tábora,hledá sama sebe a ztracenou lásku, znovu prožívá bolest a utrpení... Trochu mi vadil styl psaní a hlavně ten konec proto dávám 4*

01.07.2021 4 z 5

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Dávám pět *****neskutečný, dojemný příběh, četla jsem sice knížku dlouho, protože jsem měla málo času na čtení, ale ten konec mě rozsekal. Už v půlce knížky jsem tak odhadovala jak to asi dopadne a měla jsem pravdu. Obdivuji všechny rodiče co mají doma autistu musí to být velmi velmi náročné. Knížku doporučuji a osobně jsem na konci měla slzy.

14.06.2020 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Opět krásná knížka bravurně napsaný, vlastně taková rodinná sága, k žádné postavě jsem neměla bližší vztah, jelikož to byla od spisovatelky poslední knížka co jsem přečetla, bohužel pro mě asi nejslabší. Hana a Slepá mapa jsou top!!! Ale doporučuji přečíst!!

19.01.2019 4 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Opět dokonalé, mrazivé,velmi povedený díl,vrah byl nechutný a zvrácený,od prvního dílu je to lepší a lepší, těším se na další pokračování, velmi povedená dvojice detektivů, velký sympaťáci

29.05.2024

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Další díl série dočtený, ale zatím asi nejslabší oproti předešlým. Konec měl, ale zase spád,vraha jsem odhadla už v půlce knihy. Těším se na další pokračování této série s Avou a Lucasem .

19.03.2024 4 z 5

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Moje první knížka od autorky, četla se dobře, líbila se mi, až na ten trochu nedořešený konec,proto jsem se rozhodla dát čtyři hvězdičky a určitě si od autorky přečtu další knížku

12.03.2023 4 z 5

Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Velmi dobře napsaný temný mrazivý thriller i s trochou romantiky, který se mi četl velmi dobře a bavil mě, líbilo se mi prostředí ranče, blížící se sněhová bouře a vy s každou otočenou stránkou čekáte co se bude dít a hlavní hrdinka je pro mě hrdinka s velkým H. Těším se i na druhou knihu Temné ozvěny.

12.02.2023 4 z 5

Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

Tak to bylo tak krásně napsané ze začátku jsem měla problém se začíst a pak jsem četla a četla, chvílemi jsem se bála obrátit stránku jak jsem moc prožívala příběh s hlavní postavou dívkou Pia, období kdy byla v sirotčinci byli emotivní a smutné.Strašné,co se dělo sirotkům.Moc doporučuji k přečtení je vidět, že paní spisovatelka fakt umí psát.

19.11.2021 5 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Moje první kniha od této spisovatelky a wow moc se mi líbila, i přesto jak moc je syrová a velmi smutná.Již několikrát jsem psala,že jsem ráda za to,že žiji v této době.Vůbec si nedovedu představit co všechno si ženy musely vytrpět,strašná dřina na poli pak obstarat domácnost a to podotýkám vše ručně ( voda vesměs studená, kartáč a ruce, okopávat pole, nakrmit dobytek,zašít, zatopit atd, záda je bolely, postarat se o děti,postěžovat si pořádně nemohly, a takhle od rána do večera a znova každý den) a to jak se vlastně k nim jejich manželé chovali vulgárně, nebylo hezké. Dávám právem 5*.

26.10.2020 5 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Kniha se mi četla velmi dobře, byla napínavá, svižná, taková, že Vás to nutí stále číst,až najednou zjistíte, že je konec,zkrátka dobrý psychologický román.Konec byl velké překvápko. Hlavní hrdinka Emily byla taková dobrá slepička, některé věci mě na ní fakt štvaly.Pořád jsem si říkala jak někdo může být s někým jako je Adam???Váhala jsem jestli dám 4*nebo 5*,alo jo dám 5*

16.02.2020 5 z 5

Návrat z pekla Návrat z pekla Jan Vavřík

Pane Vavřík, děkuji a bravo. Krásná kniha, čtivý příběh, tak strašně smutný, pravdivý. Říká se, že papír snese všechno, a čas rány zahojí, ale takovou krutost co si museli židi, kteří byli deportovani do táborů prožít asi ani popsat nejde. Obdivuji všechny, kteří si toto prožili a přežili, klaním se jejich statečnosti, že měli víru přežít v tak nelidských podmínkách, je mi vždy nesmírně líto dětiček, když čtu co si musely prožít.Tato kniha by měla být jako povinná četba. Kdybych mohla dát dám 10*.Povedlo se Vám napsat skutečný příběh u kterého jsem plakala a přečetla ji jedním dechem. Doporučuji!!!!!

28.04.2019 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

na knihu jsem se velice těšila, takových pozitivních komentářů jsem na ni četla až jsem si ji s velkou radostí koupila a těšila se jak se budu bát.Nic z toho nebylo.Je pravda,že jsem ji četla v prosinci,kdy jsem dělala přípravy na vánoce,pekla cukroví a tak jsem na ni neměla až takový klid a nemohla ji přečíst na jeden zátah.Spousta odborných popisů,konec byl na mě fakt dost divný. Neurazila a ani nenadchla,ale dobře jsem ráda ,že jsem si ji přečetla.

18.01.2019 3 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Super, super výborné čtení, povedená kniha příběh má spád, přečteno jedním dechem

07.01.2019 5 z 5

Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Další kniha od autorky přečtená a líbila se mi více než Ignis fatuus.Napínavý zajímavý a velmi smutný příběh ze Šumavy.Ten konec jsem tedy nečekala i když mi blesklo hlavou asi v půlce knihy kdo by možná mohl být ten převaděč...,A na konci knihy mi to přišlo až moc překombinované,ale tak nějak, když jsem se nad tím zamyslela,vše do sebe Těším se na další knihu od autorky.

08.11.2024 4 z 5

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

Knížka byla super moc mě to bavilo sice od půlky jsem měla tušení jak to dopadne a poslední 2stránky jsem si řekla bingo to jsem přesně věděla, že to tak bude. Doporučuji k přečtení.

24.04.2022 5 z 5

Skříň plná Diora Skříň plná Diora Natasha Lester

Tak dlouho mi ležela v mé knihovně až jsem si ji vzala do ruky a dala se do čtení a musím říct, že jsem velmi spokojená.Mě se knížka líbila,dvě dějové linie kdy jedna je z války a to příběh statečných žen- pilotek ATA, později pracovaly jako agentky pro tajnou službu SOE a také hrdinství mužů, velká, nádherná láska Sky a jejího Nicholase, která začala už v dětství a druhá je ze současnosti vyprávěním Kat.Konec je takový hodně rychlý víc mě bavila linie z války než ta současná z pohledu Kat,proto tedy dávám 4hvězdy plus. Asi mě víc bavila knížka Slavík Ještě mě čeká od autorky Pařížská švadlena.

20.02.2022 4 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Kniha se mi četla dobře a líbila se mi. Nicméně samotný příběh mě moc neuchvátil, po celý čas jsem tak nějak tušila jak všechno dopadne. Sice to bylo napínavé od začátku až do konce to jo, ale ten závěr mě překvapil a možná,že by se s příběhem dalo pracovat ještě trochu víc. Dávám tedy 4hvězdičky opravdu za ten konec, ale také za vulgarismy,kterých tam bylo také dost! A teď co byla pravda a co lež?????Přečtěte si knížku sami a uvidíte.

03.03.2021 4 z 5