lenik284 lenik284 komentáře u knih

☰ menu

Rozpůlený dům: Příběh sudetské rodiny Rozpůlený dům: Příběh sudetské rodiny Alice Horáčková

Chvilku mi trvalo se začíst říkala jsem si,jak je to zvláštně psané to nářečí a tak..,ale pak najednou jsem byla v půlce knihy a byl konec a já bych chtěla číst dál a dál.Krásná kniha a krásně napsané příběhy rodin ze sudet, autorce se také velmi povedlo vystihnout prostředí kde žijí v drsných horách a nebylo to vůbec pro ně jednoduché. Doporučuji k přečtení další kniha na kterou budu myslet a jsem ráda, že ji mám ve své knihovně.

13.10.2024 5 z 5


U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Dlouho jsem měla knihu doma v knihovně než jsem se do ní pustila jí přečíst.Pravdivá,smutná,krutá.Kdysi jsem četla Lustr pro Papeže a řekla jsem si už nikdy více,ale tato knížka je opravdu síla,jak někdo mohl být taková krutá bestie nechápu....,tak strašně smutno mi je,a říkám si jak ty ženy musely být silné a statečné a jak málo stačilo v 50letech a za vlady komunistů vlastně pro nic za nic se ocitnout ve vězení.Dala bych to jako povinnou četbu a doporučuji.Paní spusovatelko povedlo se Vám to,bylo to těžké čtení a pravdivé.

31.08.2024 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Ách tolik bolesti a tak strašně statečný byl Eddie tolik úžasných a pravdivých myšlenek jedna z nejlepších a nejhezčích knih na toto téma co jsem četla.Povinná četba by to měla být a já vím, že si ji několikrát otevřu
,abych si znovu přečetla jeho myšlenky tak hodný a laskavý je to člověk.Dala bych nejméně 20*, musím dát jen 5*,Eddie děkuji za tuto krásnou knihu, prožil jste tolik bolesti a zůstal jste přesto čestný a laskavý člověk.

14.08.2024 5 z 5


Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Tak toto nebyl až tak můj šálek kávy,přišlo mi to takové překombinované,zvláštní.......je to pravda,tak asi ano dle spisů....já jsem se při čtení tedy moc nebála,jak píší ostatní. Když jsem knížku dočetla,tak jsem nad příběhem dlouho ještě přemýšlela to ano.Nemůžu říct,že se mi to nelíbilo,ale po druhý už si jí nepřečtu. Asi nejsem moc na horory. Škoda,že to byla od autorky moje první knížka do,které jsem se pustila,čeká mě ještě U severní zdi,která v mé knihovně je poměrně dlouho a na tu se opravdu těším.

07.08.2024 4 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Tak toto se mi líbilo moc, super.Byla jsem napnutá od začátku až do konce.Možná si troufám tvrdit, že se mi to líbilo vic než Pomocnice.Tak nějak od půlky jsem si říkala to je jasný to vím,ale samá voda.Ten konec jsem tedy nečekala.

19.06.2024 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Konečně jsem se dostala k tomu,abych si knížku přečetla nějak jsem k ní neměla odvahu. Vůbec nevím co napsat, paní Mornštajnovou mám ráda přečetla a vlastním všechny její knihy,ale toto je tedy mazec, zvrácené, odporné a bohužel v dnešní době pravdivé.Jak tohle vůbec někdo může dopustit takový zvěrstvo... hlavní hrdinka mě tedy vytáčela, že neřekla pravdu jak to bylo...,a vůbec všechny postavy v domě hrůza, děs.Už ze začátku jsem věděla kdo co.., ale ten konec rozhovor dcera a matka ach Přečtěte si knížku.

09.06.2024 4 z 5


Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Opět dokonalé, mrazivé,velmi povedený díl,vrah byl nechutný a zvrácený,od prvního dílu je to lepší a lepší, těším se na další pokračování, velmi povedená dvojice detektivů, velký sympaťáci

29.05.2024


Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Další díl série dočtený, ale zatím asi nejslabší oproti předešlým. Konec měl, ale zase spád,vraha jsem odhadla už v půlce knihy. Těším se na další pokračování této série s Avou a Lucasem .

19.03.2024 4 z 5


Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Druhá kniha od této autorky a opět nezklamala.Velmi krásný a čtivý příběh,ze začátku jsem měla trochu problém se začíst,ale pak děj tak krásně plynule ubíhal.Pro mě spoustu nových informací o putování Židů do Palestiny,moc se mi líbilo jak to autorka zpracovala.

07.02.2024 4 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Knížka byla vánoční dárek a naprosto super,super.....knížku otevřete a musíte číst a číst a najednou je tu konec,ke všemu otevřený, že by bylo ještě nějaké pokračování? Knížka je rozdělena do třech části a je pravda, že už v první části jsem si říkala to už jsem přece někde četla a ano...velmi podobné možná i něco stejné jako v knize Poslední paní Parrishová,ale to vůbec nevadí stejně čtěte dál a dál,protože je to hodně napínavé.Já jsem byla moc spokojená, vřele doporučuji!!!!

07.01.2024 5 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Kniha se mi velmi líbila byla to taková krásná oddechovka,bylo až neuvěřitelné jak všechno Pavlovi krásně vyšlo, když se potřeboval dozvědět něco ze své minulosti, prostě taková pohádka.....dvě dějové linky,popravdě více jsem si užívala tu s Tomášem a Anežkou postavy sympatické, příběh je velmi čtivý,jsem nadšená a bravo autorovi,povedlo se mu napsat dobrou, která zaujme a ještě se dozvíte spousty zajímavých věcí o Zlíně a firmě Baťa.

31.12.2023 5 z 5


Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Tak druhý díl serie,,Dokonalá"opět dokonalý, napínavý, propracovaný,prostě super, super!!!!O něco lepší jak dil první, vraždy drsnější, líbil se mi,i pohled do soukromí hlavních hrdinů,Ava mě tedy dost štvala svým chováním,Luc je sympaťák.Chvili si dám pauzu a těším se zase na 3 díl!!

15.11.2023 5 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Už nějakou dobu jsem si tuto sérii chtěla přečíst slyšela jsem od všech co jí četli jen a jen samou chválu.Půjčila jsem si ji od kamarádky a jakmile jsem ji otevřela po pár stránkách se do ni začetla vtáhlo mě to do děje a pak uz jen musíte číst a číst a je konec.Super,super, super, sympatický pár inspektorů Luc a Ava, kteří se vzájemně podporovali,jsem nadšená a pouštím se do dalšího dílu.

16.10.2023 5 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Ze začátku jsem se nemohla začíst,ale pak už jsem těšila na každou další stránku, smutné, pravdivé, děsivé.Určite si budu chtít přečíst i druhý díl.

24.09.2023 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Za mě jasných 5*, bavilo mě to,byla jsem z knihy nadšená, skvěle napsané až bych věřila,že byla Evelyn skutečná ne smyšlená.Od půlky jsem tak nějak tušila jak dopadne konec a byla jsem překvapená na konci knihy z tajemství, které Evelyn prozradila Monigue.Na léto taková příjemná oddychovka, první kniha co jsem četla od této autorky,do budoucna si třeba ještě od ní něco přečtu.

03.09.2023 5 z 5


Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Na knihu jsem se moc těšila a nezklamala mě,ze začátku to bylo takové pomalé, nezáživné,ale pak se to rozjelo a ten konec nezklamal.Za mě další povedená kniha od Scarlett Wilkové.

30.07.2023 4 z 5


Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Nebylo to špatné,ale asi jsem čekala od knihy víc napětí,trocha toho strachu a autorka vše vzala jen tak okrajově,vrah a jeho důvod proč zabíjel mi přišlo trochu přitažený za vlasy.

01.05.2023 3 z 5


Krabička vzpomínek Krabička vzpomínek Kathryn Hughes

Nádherná, krásná a čtivá knížka dvě časové linie současnost a minulost vyprávění stoleté Jenny a její posluchačka opatrovnice Candice naivní dívka, která s ní uskuteční výlet do Itálie, aby se dozvěděla podstatnou část z jejího života,o kterém jí Jenny vypráví.Kathryn Hughes opět nezklamala.Mohu jen vřele doporučit knížku jsem si fakt užívala.

02.04.2023 5 z 5


Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Moje první knížka od autorky, četla se dobře, líbila se mi, až na ten trochu nedořešený konec,proto jsem se rozhodla dát čtyři hvězdičky a určitě si od autorky přečtu další knížku

12.03.2023 4 z 5


Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Velmi dobře napsaný temný mrazivý thriller i s trochou romantiky, který se mi četl velmi dobře a bavil mě, líbilo se mi prostředí ranče, blížící se sněhová bouře a vy s každou otočenou stránkou čekáte co se bude dít a hlavní hrdinka je pro mě hrdinka s velkým H. Těším se i na druhou knihu Temné ozvěny.

12.02.2023 4 z 5