lenik284 komentáře u knih
Velmi dobře napsaný temný mrazivý thriller i s trochou romantiky, který se mi četl velmi dobře a bavil mě, líbilo se mi prostředí ranče, blížící se sněhová bouře a vy s každou otočenou stránkou čekáte co se bude dít a hlavní hrdinka je pro mě hrdinka s velkým H. Těším se i na druhou knihu Temné ozvěny.
Jsem z knížky velmi nadšená, dvě dějové linky součastnosti a minulosti mě baví, Aurelie, vnučka která převezme dědictví po své babičce a vlastně zjistí, že o babičce věděla tak málo a odkrývá tajemství příběhu dvou žen Estelle a Sophie, které spojuje nenávist vůči nacistům,jejich statečnost.Stojí za přečtení a knihu velmi doporučuji a dala by xch klidně víc než 5hvězdicek.
Nádherná kniha,dvě řecké dívky,které dostaly azyl v Československu jejich osudy,které Vás chytnou za srdce.Krátké kapitoly,kniha se četla dobře,mělo to spád.Doporučuji.
Moje první knížka od této autorky a jsem velmi ráda za doporučení, abych si ji přečetla. Velmi zajímavý a smutný příběh, bohužel taková byla doba. Mohu jen doporučit,já byla z knížky nadšená.
Od této autorky má první kniha a určitě se budu těšit na další, které na mě ještě čekají k přečtení.Jinak kniha Musím tě zradit se mi velmi líbila jestli se to tak dá říct byl to velmi silný příběh rumunské rodiny, krutý, smutný v jakých podmínkách museli žít a co prožívat,chodit do školy např i v sobotu, ženy plodit co nejvíc dětí jen kvůli jednomu,, magorovi", který jim vládnul a to jim nařídil.Sama jsem nedávno navštívila Rumunsko krásná země to je,ale netušila jsem kolik utrpení a bolesti za doby jejich režimu komunismu prožívali,ano u Nás to bylo také, ale takto až ne, že by nedostatek jídla,vypínání elektřiny, nahřívání cihly, aby se zahřáli, teplá voda si tekla jak diktátor řekl, a strach co kdo řekne a práskne,co se nedej bože jiní dozví... Strašný, strašný.Vzpomínám na tu naši revoluci 17.listopadu krásná euforie a všechno...buďme rádi za tuto co máme dnes..
Knížka se mi líbila,né,že bych byla vyloženě nadšená,ale bavila mě a doporučuji si ji přečíst.Belle mě fakt chvílemi rozčilovala,až jsme si říkala,to snad není možné se takto chovat a všechno jí vycházelo bez problémů a já ji na začátku knihy chudáka i litovala.Ten konec mě fakt dostal,to jsem tedy nečekala.
(SPOILER) Trvalo mi delší dobu,než jsem se do knihy začetla,občas jsem z děje byla zmatená.Proto dávám jen 4hvězdy.Ale popis přírody, bažin byl nádherný,hlavní představitelka Kya byla sympatická,bezesporu to neměla jednoduché,ale dá se vůbec věřit tomu,aby se tak malá holka dokázala o sebe postarat,stále se úřadům schovávat,někomu utíkat??Některé věci byly fakt přitažené za vlasy a až příliš naivní.Od půlky jsem tak nějak tušila kdo asi Chase zabil,závěrečné kapitoly soudního procesu s ,,holkou z bažin" jsem hltala,ale přišlo mi zvláštní,že ani nedostala prostor se k tomu vyjádřit,neboli vypovídat.Celá kniha byla taková krásná romantická pohádka pro dospělé,jsem ráda,že nakonec zůstala s ,,chlapcem s pírky"- bylo to dojemné.A teď hurá na film do kina.
Tak do půlky jsem knížku chtěla několikrát odložit, vadilo mi spousta postav, ve kterých jsem se trochu ztrácela, ale pak jsem se do knížky začetla a najednou byl konec. Příběh je pravdivý, smutný přesně takový jaká byla doba, nebylo to jednoduché. Určitě si ještě nějakou knížku od autora přečtu.
Skvělé, čtivé, napínavé,od začátku až do konce,nenudila jsem se určitě se vrhnu v budoucnu na pokračování, po an spisovatel opět nezklamal, doporučuji!
Moje první knížka od této autorky a určitě si přečtu i její další knihy. Prokletý kraj bych jako detektivku nezařadila, ale spíš to bylo nahlédnutí do rodinných vztahů, na začátku to mělo spád a pak to bylo takové utahané, ale potom se to opět rozjelo. Velmi se mi líbilo jak autorka vykresluje a popisuje přírodu a postavy hezké a zajímavé vyprávění že šumavské vesnice současné i dřívější. Určitě doporučuji k přečtení.
Pěkná knížka sice začátek byl takový zdlouhavý,myslela jsem, že knížku odložím,nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala a počkala na závěr, který mě nepřekvapil byl předvídatelný tak nějak jsem čekala, že to tak dopadne.Někdy si ještě od autorky něco přečtu.
Neměla jsem vůbec ponětí, že se taková pohroma a strašná tragédie udála,paní Karin Lednická fakt umí, s jakým citem tuto knihu napsala a velké díky, že tuto událost otevřela a znovu připomenula a napsala o ní tuto nádhernou knihu,ještě dlouhou budu nad tímto příběhem přemýšlet, je to hrozné, smutné, nepochopitelné. Za mě by to měla být povinná četba,já se k ní určitě ještě vrátím a jsem ráda, že ji mám ve své knihovně ostatně jako její předešlé knížky,, Šikmý kostel ".
Knížka byla super moc mě to bavilo sice od půlky jsem měla tušení jak to dopadne a poslední 2stránky jsem si řekla bingo to jsem přesně věděla, že to tak bude. Doporučuji k přečtení.
Začátek knihy byl super, ale od půlky jsem se chvílemi začala nudit, bylo to furt stejné,hlavní hrdina se neustále litoval jaký je chudáček a jak to má těžké...dost mě štval atd,ale jinak knížka dobrá oddychovka a kdo čte a zná Hartla ví, že se nudit nebude.Co dodat wau se nekonalo, ale bavila jsem se, doporučuji
Tak dlouho mi ležela v mé knihovně až jsem si ji vzala do ruky a dala se do čtení a musím říct, že jsem velmi spokojená.Mě se knížka líbila,dvě dějové linie kdy jedna je z války a to příběh statečných žen- pilotek ATA, později pracovaly jako agentky pro tajnou službu SOE a také hrdinství mužů, velká, nádherná láska Sky a jejího Nicholase, která začala už v dětství a druhá je ze současnosti vyprávěním Kat.Konec je takový hodně rychlý víc mě bavila linie z války než ta současná z pohledu Kat,proto tedy dávám 4hvězdy plus. Asi mě víc bavila knížka Slavík Ještě mě čeká od autorky Pařížská švadlena.
Knížku jsem dostala k vánocům první polovina byla super napínavá dokonalý psychotrhiller, ale bohužel v druhé půlce se to pokazilo zbytečně zdlouhavé překombinované,ke konci jsem věděla jak to dopadne závěr takový nijaký-zmatený,přesto doporučím k přečtení nudit se rozhodně nebudete!!
Knihu jsem četla poněkud dlouho,protože do toho vlezlo pečení cukroví a Vánoce a tak..,velmi se mi příběh líbil, krátké kapitoly a střídání minulosti se současností mělo spád konec byl pro mě velkým překvapením Diana mi byla od začátku nesympatická, ale na konci knihy jsem ji i chápala.Doporučuji,čtení jsem si fakt užívala.
Tak to bylo tak krásně napsané ze začátku jsem měla problém se začíst a pak jsem četla a četla, chvílemi jsem se bála obrátit stránku jak jsem moc prožívala příběh s hlavní postavou dívkou Pia, období kdy byla v sirotčinci byli emotivní a smutné.Strašné,co se dělo sirotkům.Moc doporučuji k přečtení je vidět, že paní spisovatelka fakt umí psát.
Za sebe musím napsat, že jsem z knížky až tak nadšená nebyla, vadil mi styl psaní spíš jsem se nutila do čtení, ale byla jsem zvědavá jak to dopadne tak jsem ji dočetla.Vadil mi tedy otevřený konec, víc bych příběh propracovala do hloubky i když chápu že je to dost choulostivé téma. Hlavní hrdinka Františka byla zakřiknutá, v rodině hodně přehlížená, stále něco nebo spíš někoho vyhledávala a potřebovala také někam patřit proto divadelní kroužek bylo pro ní něco. Hlavní postava Mirek mě vyloženě vytáčel a doufám že dostal v životě co proto a ten trest nejvyšší. Dávám 3a půl *
Knížka se mi velmi líbila byl to krásný, smutný a dojemný příběh odehrávající se v padesátých letech v psychiatrické léčebně a v současnosti.Amy si musela hodně vytrpět a byla velmi statečná.Doporučuji.