lenkaabooks Online lenkaabooks komentáře u knih

Všechno se mění Všechno se mění Jonathan Tropper

Zachariáš má na první pohled vše, práci, bydlení zdarma, nádhernou snoubenku. Pak se ale objeví dávno ztracený otec který má řešení na každý problém, svoji práci Zachary vlastně nesnáší a snoubenku Hope má sice rád, ale je tu Tamara, vdova po kamarádovi ke které už dlouho cosi cítí. A tak zdánlivě bezstarostný život mladého muže, jeho rodiny a přátel se během pár dnů může několikrát otočit a zamotat a naprosto převrátit.

18.04.2022 4 z 5

Návštěvnice Návštěvnice Amanda Stevens

Amelia, restaurátorka hřbitovů se opět potýká s duchy a s láskou. Záhadný Krollův hřbitov, dávno mrtvá příbuzná, siamská dvojčata, to vše je propleteno a čeká na vyřešení. Naštěstí je tu Devlin, aby Amelii ochránil a přitom sám bojoval se svými démony.

17.03.2022 3 z 5

Sestra Luny Sestra Luny Lucinda Riley

Tiggy - pátá ze šesti adoptovaných sester,vášnivá ochránkyně zvířat s nadáním smyslového vnímání. Vodítko při hledání biologické rodiny ji zavede ke španělským cikánům, historická linka nás seznámí s tehdy proslulou tanečnicí flamenca La Candelou. Obě dějové linky se mi líbily, o něco více ta historická. V příběhu se opět maličko poodhalují tajemství zemřelého otce, jsem čím dál napnutější :-)

17.01.2022 4 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Tuhle sérii jsem měla v hledáčku už dlouho a moc se na ní těšila. No a jsem trošku zklamaná. Ale taky zvědavá na další díl. Je to taková detektivní duchařina. Hlavní postavou je Amelia, odbornice přes hroby, hřbitovy a věci s tím související, včetně toho že vidí duchy. A s těma jsou samé problémy.

13.01.2022 3 z 5

Kočka na plotě Kočka na plotě Jarmila Pospíšilová

Souhlasím s komentářem níže, příběh byl poněkud plytký. Možná kdyby se více rozvinuly určité pasáže, Zuzanino dětství a dospívání, její fatální krok. To bylo tak nesmírně těžké, musela mít v sobě hodně síly. Kniha se četla dobře a rychle, ale tak nějak povrchově.

30.12.2021 3 z 5

Dokonalá Dokonalá Cecelia Ahern

Vadná a Dokonalá, taková je Celestine. Osmnáctiletá, cejchy poznamenaná dívka, která velmi rychle musela dospět. Komu věřit a komu ne. Kdo jen baží po moci a kdo má o systému pochybnosti a chce pomoci. V knize se hodně připomíná předchozí děj, to mi nevadilo, ovšem skřípala jsem zuby nad Severkovou, opravdu byl překlad nutný ?

27.12.2021 4 z 5

Vadná Vadná Cecelia Ahern

Mám husí kůži při představě že by se našlo pár idiotů kteří by si tímhle způsobem představovali dokonalé lidstvo. Tak nějak mi to připomnělo nacistický záměr - blonďaté děti s modrýma očima. Příběh Celestine mě opravdu mrazil - sedmnáctiletá dívka se postaví systému a teď nese následky.

17.12.2021 4 z 5

Irsko Irsko kolektiv autorů

Irsko je moje dosud nepoznaná láska. Ta země mě láká, úplně slyším jak mě volá :-) Zatím si jen prohlížím krásné fotky a sním.
A co sami Irové říkají o irském počasí : Pokud jsou vidět hory, bude brzy pršet. A když nejsou vidět? Tak už prší.

07.12.2021 4 z 5

Opuštěný dům Opuštěný dům Mirka Skočílková

Po Violce jsem se docela těšila na další knihu od autorky /zdá se že mi jedna utekla/. Prvotně mě zaujala obálka, pak i anotace a už jsem četla a četla. Hlavní postavou je Anna, přišla o svůj život a teď se snaží jít dál. Velmi ji zaujme stará, zdánlivě opuštěná vila. Když pozná majitele, její život má na chvíli zase smysl. Příběh je to smutný, přesto se zdá že všechno zlé je k něčemu dobré a zase vysvitne Slunce.

05.12.2021 4 z 5

Zločiny Velké Prahy Zločiny Velké Prahy Petr Zikmund

Zfilmovaný jsem viděla pouze jeden díl ale pod dojmem z četby ráda shlédnu i ty zbývající. Jednotlivé případy doplňuje soukromý život ústřední trojice, který je opravdu pestrý :-)
Inspirováno skutečnými zločiny z Velké Prahy.

10.10.2021 4 z 5

Deník jóga matky Deník jóga matky Šárka Vojáčková Konečná

Upřímně, jóga mi nic neříká a vůbec netuším proč mi zrovna tahle kniha padla v knihovně do oka a následně i do ruky. A nelituji, paní Šárka psát umí. Nadšenec jógy sice ze mne asi stejně nebude, nicméně nad mnoha myšlenkami jsem souhlasně přikyvovala a malá Ema, to je zlatíčko a guru své mámy :-)

01.09.2021 4 z 5

Hele, řekni to! Hele, řekni to! Michaela Krýslová

Pro děti od sedmi let. Třetí příběh osmileté Pepiny a tentokrát je humor vynechán. Jde o vážné téma, které je podáno citlivě, ale naprosto přesně. Pepina se totiž potká s exhibicionistou a je z toho natolik vyděšená, že doma nic neřekne. Naštěstí má svou partu kamarádů. A pak k nim do knihovny přijde popovídat paní psycholožka, která se zabývá prevencí zneužívání dětí. Další skvělý počin dvou knihovnic.

29.08.2021 5 z 5

Divná planeta Divná planeta Nathan W. Pyle

Instagramu neholduji, takže jsem vůbec netušila co si to dcera přinesla z knihovny. Ale jsem prostě ženská zvědavá :-) Je to takový úsměvný komiks, jak jsme my lidé viděni jinými bytostmi. Některé hlášky mě fakt bavily - Tvá tvář je dysfunkční, Zobrazení v nízkém rozlišení, Rostlinná tekutina, částečně strávená hmyzem a poté ukradená, atd.

25.08.2021 3 z 5

Sejdeme se v pět Sejdeme se v pět Vladimíra Černajová

Jo, to mě bavilo. Pár kamarádek ve středním věku ještě nevzdalo hledání pana Božského a to pomocí různých seznamek. A že pánové mají o sobě vysoká mínění, typu - mám méně vlasů /plešatý /, problémy se zuby /v ústech poslední tři /. Paní spisovatelka si knihu sama doprovodila jednoduchými ale milými ilustracemi. A já jdu pátrat co dalšího napsala, jestli se budu bavit stejně :-)

26.05.2021 4 z 5

Svědectví porodní asistentky z Osvětimi Svědectví porodní asistentky z Osvětimi Stanisława Leszczyńská

Kýbl na sračky, neboli nádoba na usmrcování právě narozených dětí.
A právě tomu se dokázala postavit jedna porodní asistentka, která prostě řekla - Ne, děti se nesmí zabíjet. Tato útlá kniha je zprávou a svědectvím o obětavé ženě, která v neskutečných podmínkách přiváděla na svět děti v Osvětimi - Březince. Ve vzpomínkách je pro všechny- Máma.

06.05.2021 4 z 5

Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Pátý díl a já se začala bavit až v druhé půlce a to v podstatě jen díky kurátorce Tiché. Konec, jako předzvěst šestého dílu mě nijak nenadchl, tak nevím...

05.04.2021 3 z 5

Zkamenělá zoo Zkamenělá zoo Joris Chamblain

Pro čtenáře od 8 let. Kombinace textu a komiksu. Kniha je většího formátu, ilustrace tedy krásně vyniknou. Moc milý příběh desetileté Jasmíny která si zahraje na detektiva a tím pomůže znovu oživit jedno úžasné dávno zapomenuté místo za vysokou zdí.

17.03.2021 4 z 5

Zamkni poslední dveře Zamkni poslední dveře Riley Sager (p)

Tak to bylo sakra čtivé a napínavé a ten konec, tak ten byl bohužel uvěřitelný. Jules má pocit že získala vysněnou práci, v domě který je legendou. To jak moc se plete zjistí velmi brzy, když začne postrádat novou známou z téhož domu. A pak začne Bartolomějská vydávat svá tajemství.

08.02.2021 4 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Klasika, kterou jsem vzala do ruky poprvé. Zlého a lakomého pana Skruže o Vánocích navštíví tři duchové a ukáží mu to pravé kouzlo Vánoc. Bylo to vánočně poetické a chyběl mi už k tomu jen ten sníh za oknem.

22.12.2018 4 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Amber, mladá, závistivá potvora se vetře do přízně zdánlivě naivní Daphne, s úmyslem nahradit ji. Amber vyrůstala v chudších poměrech a představa života v luxusu ji naprosto zaslepuje. Daphne v bohatství žije, s oddaným manželem a dcerami. Ale nic nebývá takové, jaké se zdá. Kniha je vyprávěna z pohledu obou žen, což bylo jistě přínosem.

12.06.2018 4 z 5