lenkaBajza komentáře u knih
Prvni kniha byla skvělá, ale teď pro mne přišlo zklamání. Psychologie postav žádná. Napětí vůbec žádné. 2/3 knihy čteme jen o zapomnětlivosti hlavní hrdinky. A pak ji najednou, z čistajasna osvítí, a ona vše odhalí? A to vše bez napětí, jak se popisuje její nesvhopnost zapnout pračku, stejně ,záživné" je i vyvrchlolení příběhu s odhalením vraha.
Za mne palec dolů!
Ačkoliv jsem ve vile nikdy nebyla,přesnř vím, jak to tam vypadá. Autor to popsal dokonale a k mému úžasu čtivě. Na charaktery postav je kladen menší důraz, přesto jsou skvěle popsány.
Příběh se mi tězko posuzuje. Když se nad tím zamyslím, krom toho, že se odehralva v supermoderním domě, není nijak originální. Postaví dům, jsou šťastní, on si najde milenku, válka,emigrace.... ale v této neoriginalitě se nejspíš skrývá celé to kouzlo příběhu. Je to čtivé, zajímavé. Doporučuji☺️
Neil Gaiman je prostě mistr strašidelných pohádek. Dětský hrdina, tajemná říše, dobrodružství, odvaha. Skvěle jsem se bavila☺️
Krátké, vtipné, nenáročné. Bohužel asi nebudu úplně ta cílová skupina, abych byla z knihy úplně odvařená, ale jako oddechová četba svůj účel splnila a takto ji můžu doporučit i ostatním:-)
Pro ženy na mateřské super oddechová četba. Žádné převratné dílo, jednoduchý děj. Dovíme se o pocitech čerstvé matky, místy jsem se i hodné zasmála☺️.
Vadila mi sprostá slova na začátku knihy a taky nezdravý vztah mezi hlavní hrdinkou a její kočkou☺️
Maminkám doporučuji☺️
Fajn pohádky pro děti před spaním. Jsou krátké a většinou s poučením.
Chybela mi poznámka, odkud pohadka pochazí, ne vždy to šlo odhadnout.
A na nějakou italskou pohádku, kde chlapeček zlobil a pak si vzpomnel na hrnecek s jedem a prohlásil- asi se zabiju! nejde zapomenout. Ta byla proste psycho!
autorova fantazie je prosté fantastická, geniální. Ale četlo se mi obtížně, nevyznala jsem se v postavách, místech a místy ani v ději. Asi nebudu úplně cílova skupina, ale autorovy jednotlivé myšlenky jsou tak geniální, že v budoucnu po další jeho knize určitě sáhnu!
Uf, dočteno! Oddechové čtení, ale zážitek žádný.
Čekala jsem více zážitků s dětmi, ale četla jsem o tom, jak hlavní hrdinka má, pak nemá, a pak zase má, chůvu, což české maminky v drtivé většiné případů vůbec neřeší. Proto jsem se s dějem nedokázala ztotožnit a postupem času začal nudit.
První příběh mne neskutečne bavil a vtáhl do děje. Skvělá kompozice a styl vyprávění. Druhý příběh zaujme jen svou perverzností, ale na čtivosti to ubralo jen malý kousek. Třetí povídka - vysvětlení, nebyla špatná, jen mi nevyhovoval styl vyprávění v er-formě.
Silný příběh o tom, jak v sobě dusíme své pocity a co vše to může způsobit.
Skvělé, doporučuji.
Je mi líto že kazím průměr hodnocení udělením pouze dvěma hvězdičkami, ale nemůžu jinak.
Knize není moc co vytknout, je fajn, fejetony mám ráda...ale tento humor mně prostě nesedl a nebavil. Jiné čtenáře ale jistě pobaví.
Při čtení byly mé pocity jako na houpačce. Chvilku super, chvili nic moc.
Příběhu se nedá upřít jeho čtivost a svižnost. Atmosféra ostrova na vás dýchne a vy si to dokažete vše představit jako v těch romantickÝch filmech.
Na milostný román chválím celkem dobře promyšlenou zápletku (i když už jsem četla lepší zpracování takového tematu).
Negativně hodnotím velké množství jmen a jejich vztahy. Už jsem myslela, že si vemu papír a nakreslím si pavouka vztahů. Ke konci se to však trochu vyjasnilo, i když nějaké otazníky zůstaly.
Místy byla omáčka, postava Grega byla jen pro rozšíření knihy (i když nejspíš autorka chtěla připodobnit život Emily s Esther, ale nepůsobilo to tak).
Konec už bylo tak trochu scifi, ale od milostného románu jsem to čekala.
Knihu doporučuji, příjemná oddechovka☺️
SPOILER: jedna věc mi asi unikla - když Bee byla Francis, byla stejně stará jako Esther-babička Emily. Byla to tedy skutečně její teta? Nebo jak se k sobě tyto postavy dostaly?
Krátké a milé příběhy, často s tématem spánku. Na dobrou noc perfektní:)
Jsem překvapená, že se mi kniha líbila. Po přečtení recenzí jsem se obávala "odborných termínů", ale ty to ďeje tak skvěle zapadaly, že jsem si jejich čtení ani neuvědomovala, ani jich nebylo mnoho.
Kniha je opravdu velmi čtivá, krátké kapitolky vás prostě nutí číst dál a dál.
V první kapitole je popsána situace z roku 1989. Poté o této dvojici a události není v knize ani zmínka, což je škoda.
Pokud jste či chcete být hnidopoši, budete kritizovat absurdní situace. I já jsem hnidopich, ale tohle mne prostě bavilo! Doporučuji!
Malinko SPOILER: po celou knihu jsem čekala, která z postav, které se v knize vyskytují, bude ten vrah. Mile mne překvapilo odhalení vraha, který byl "cizí" a objevil se až na konci☺️
Bože, chci jet do Japonska a jííííst, celé dny. Kniha přináší skvělý a přirozený náhled do japonské kuchyně.
Na první dojem se zdá, že je kniha naprosto o ničem. Je. Ale na druh dojem kromě vůní japonské kuchyně přečtete krásný příběh o přatelství a lásce, s krásnými a uklidňujícími detaily.
Doporučuji☺️
Hodnotím pouze třemi * a nevím, zda dokažu vysvětlit proč. První polovina knihy byla super, říkala jsem si: konečně změna od klasických detektivek, "duchařinu" jsem velmi uvítala. Později se to ale stočilo do průměrné detektivky s klasickým vyšetřováním a hledáním vraha. Rozhodně bych to ke Kingovi nepřirovnala.
Střídání minulosti a přítomnosti mi nevadilo, chválím autorku, že tyto kapitoly dokázala zakončit v tom nejlepším, aby čtenář četl rychle dál.
Děj mi přišel až příliš zmatený, ve finále ani nevím, kdo některé panáčky kreslil?! A konec (myslím poslední 3 stránky ) - naprostá blbost.
Bohužel ja jsem se do knihy příliš nezačetla, asi doporučím číst delší úseky knihy. Já četla po kouskách a to byl asi ten pproblém.
Kniha si své čtenáře určitě najde☺️☺️
Kniha byla zajimava, napsaná/přeložená do srozumitelné řeči. Co mi ale opravdu vadilo, že se tatáž informace opakuje na každém odstatvci. Kdyby se kniha zkrátila na 50 stran, neuškodilo by jí to, ale naopak prospělo.
Žádné veleliterární dílo to není, ale pěkná oddechová četba. Asi jsem ji zrovna potřebovala, líbila se mi a jsem spokojená. Střídání hlavních hrdinek v krátkých kapitolkách je fajn, jejich starosti také. 3/4 knihy se mluví o těhotenství Morgan, možná autorka mohla dát více prostoru i jejímu mateřství (a nezapomenout vyjmenovat všechny strasti:D). Konec je na můj vkus dost osekaný a bohužel už také trochu nudil.
Občas sice čtenář narazí na nějakou naprosto absurdní situaci, ale i tak. Spokojenost:-)
Autor si do svého pořadu pozval mnoho osobností, většinu z nich jsem neznala a ráda se s nimi seznámila, hlavně s jejich prací. Bohužel si myslím, že autor často pokládal zvláštní a nezajímavé otázky, tahle role mu prostě nesedla.
Ačkoliv jsem nevěřící, v knize Postel,hospoda, kostel byla spousta nádherných myšlenek. Nutí mne to srovnávat, tady prostě nebyly a to mne trochu zklamalo.
Příjemné a vtipné čtení, líbilo se mi:) desatero na závěr je super, aneb co nesmrdí, je čisté:)
Bohužel se přidávám k nespokojeným čtenářům. Kniha byla podle mě o ničem, pokud se dá mluvit o nějakém napětí, tak hodně hodně slabé. A celkově to působilo trochu absurdně. Konec předvídatelný, až to může nudit. Ale dočteno do konce - jedna hvězdička. Druhou dávám za nápad, jen škoda mizerného zpracování.