LenkaDv komentáře u knih
Jedna z knih, kterou by si měl přečíst každý. Velmi silné příběhy z naší nedávné minulosti. Myslím, že tato kniha se mi vryje do paměti a bud na ní dlouho vzpomínat.
Další skvost od Bernarda Cornwella. Tento autor prostě umí. Příběh je opět skvělý a opět mě poučil o historii. Knihy Bernarda Cornwella vychází ze skutečných historických udalostí a jsou tím pádem o to zajímavější.
Ačkoli pořad Top Gear a vtípky Jeremyho Clarksona mám v pořadu moc ráda, tak v knižní podobě to nevyzní. Prostě a upřímně číst mě to nebavilo. Je to stejný typ humoru jako v pořadu, ale za mě to není ono. Proto ubírám jednu hvězdičku - určitě to splní očekávání, ale něco tomu za mě chybí.
James Rollins je můj oblíbený autor, takže už jsem věděla, jaký styl očekávat. A kniha moje očekávání nezklamala. Teď malý spoiler - děj se odehrává ve zcela fiktivním světě na rozdíl od jiných knih. Stále jsem očekávala propojení do současnosti jak je to u autora skoro vždy obvyklé, ale nestalo. Jen mě mohlo dojít, že to bude další serie a na konečné rozuzlení příběhu si budu muset počkat.
Kniha mě bavila, určitě si přečtu i další díl, i když nutno podotknout, že příběh jako takový byl neuvěřitelný až absurdní. A přiznám se, že chvílemi z toho až trošku mrazí, vzhledem k dnešním dnům a situaci ve světě. Hlavní postava je na jednu stranu velmi sympatická a na druhou stranu mě trošku rozčilovala svými skutky a
přitom to prostě k této postavě patřilo a neměla jsem jí to za zlé. Alan je prostě jen jeden a určitě stojí za to se s ním potkat.
Úžasná kniha. Musím říci, že jsem jí přečetla jedním dechem a teď bych nejraději sbalila kufr a vydala se do Mexika..... Už se moc těším na druhý díl, který autorka právě píše.
Kniha se mi líbila, jen mě trochu mrzí, že tam chyběly nějaké detaily, jak se činy odehrály. Zůstalo mi v hlavě mnoho otázek.
Líbil se mi styl vyprávění a tempo, kterým se děj posunoval. Dávám však o hvězdičku méně, protože jsem se ztrácela v množství postav. Na začátku knihy je sice popis jednotlivých postav, ale je na několik stran a to mě nebavilo si v tom vyhledávat.
James Rollins je můj oblíbený autor a jeho další kniha mě nezklamala. Mám ráda jeho styl psaní a toto je jeho další klasika, která mě prostě a jednoduše baví.
Znáte ten pocit, kdy vám nějaká postava v knize pije tak strašně krev, že by jste jí nejraději něco řekli? Tak přesně to jsem měla s Alžbětou. Jak já tu babu nesnáším :-D Tento typ člověka upřímně nesnáším a nechci ho potkat v životě. Super příběh, z kterého až mrazilo. Jak jedna baba dokáže zničit tolik životů....
Kniha mě bavila, velmi příjemné čtení. Jen jedna věci mi nesedla - přiliš hrdinek, jejichž život nějakým způsobem souvisí. Bohužel jsem se v tom dost zamotala a dost často jsem si nebyla jistá o kom je vlastně řeč.
Babička je klasika, ke které jsem se dostala až v dospělém věku. Zkoušela jsem jí číst už jako dítě, ale nedočetla jsem. Letos je to pro mě symbolické, tuto knihu jsem zdědila po babičce, která letos zemřela a tak jsem cítila, že jí musím přečíst. A musím říci, že mě to mile převkapilo. Zezačátku jsem si musela zvyknout na starou češtinu. Je to krásný, idylický příběh a v této době je to pohlazení po duši. Konec je smutný, nikoli však nečekaný a hlavně všem známý.
Super pomocná kniha nejen pro studenty angličtiny. Spousta skvělých tipů a praktických rad.
Kniha se mi moc líbila. Jen mi malinko vadilo neustálé přecházení z minulosti do současnosti - i když bylo označelno kurzívou. Ale jinak nemám knize co vytknout.
Kniha se mi líbila, velmi dobře se četla a byla zajímavá. Ale nějak nevěřím, že by to byla autobiografie a že by Motýlkovi vše tak vycházelo a všichni mu šly tak na ruku.