LenkaKa LenkaKa komentáře u knih

Smrtící byznys Smrtící byznys Hana Hindráková

Od autorky už jsem četla i jiné knížky a asi se mi líbily víc. Téma je určitě zajímavé a je třeba o tom psát, ale vlastní příběh trochu kulhá.

31.01.2020 3 z 5

Ta druhá žena Ta druhá žena Daniel Silva

Moje první kniha od autora. Napínavé, dobré čtení. Nemám ale moc ráda ten pocit, že všichni jsou špioni a nikomu se nedá věřit :). Ale časem si zase něco přečtu.

28.01.2020 3 z 5

Tereza Tereza Magda Váňová

Taková běžná oddychová kniha na ženské téma. Nenadchne ani neurazí.

25.01.2020 1 z 5

Poslední palác Poslední palác Norman Eisen (p)

Mě ta kniha naprosto nadchla. Pohled cizince na naši historii je zajímavý. Člověk si uvědomuje jak je historie vrtkavá. Je pravda ,že ke konci to je trochu slabší, ale za mě celkově 5 hvězd.

06.01.2020 5 z 5

Malinka Malinka Dita Táborská

Hodně dobrá kniha. Výchova dětí není nikdy jednoduchá u osvojených to musí platit dvojnásob a mezilidské vztahy nejsou nikdy černobílé.

03.01.2020 5 z 5

Slzy v písku Slzy v písku Nura Abdi

Kniha se mi líbila, téma mě zajímá.

03.01.2020 4 z 5

B... jako běs B... jako běs Sue Grafton

Další díl série, kterou postupně čtu. Jsou to pohodové detektivky bez potoků krve a to mě baví. Tahle byl z těch lepších.

03.12.2019 4 z 5

Mise zapomnění Mise zapomnění María Dueñas

Tahle kniha byla hodně zajímavá. Je to úplně jiné prostředí než jsem zvyklá a moc se mi to líbilo.

20.11.2019 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Je to krásný příběh a otázka eutanazie je vždycky složitá.

11.11.2019 4 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Vtipně napsané, hodně jsem se pobavila a taky něco dozvěděla. Ovšem na živo je autor ještě lepší:)

11.11.2019 4 z 5

Mansfieldské panství Mansfieldské panství Jane Austen

Je to prostě klasická anglická literatura, občas se člověk musí pousmát, ale já myslím, že je třeba někdy takovou knihu přečíst. Přečetla jsem ji s chutí. Kdyby mě nebavila, tak bych ji nečetla.

23.10.2019 2 z 5

M... jako msta M... jako msta Sue Grafton

Taková průměrná kniha od autorky, začátek trochu pomalý, ale jako odpočinkové čtení stále dobré.

18.10.2019 3 z 5

Milujte kráľovnú Milujte kráľovnú Anton Hykisch

Není to jednoduchá kniha, ale protože mě historie hodně zajímá, tak jsem ji celou zdolala. Chvílemi tam jsou pasáže na mě až moc "filozofické", těmi jsem se musela prokousat. Dám si pauzu a sáhnu po knize o Josefovi od stejného autora.

02.10.2019 4 z 5

Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Moc se mi to líbilo, trochu jiný pohled na naši historii.

16.09.2019 5 z 5

Navrátilka Navrátilka Donatella di Pietrantonio

Kniha se mi líbila. Vztah ke "dvěma matkám" může člověka poznamenat na celý život.

02.09.2019 4 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Výborná kniha, moc se mi líbila.

20.08.2019 5 z 5

Moje pařížská revoluce Moje pařížská revoluce Andrea Sedláčková

Pro mě hodně zajímavé čtení, je to moje vrstevnice, ale některé věci jsem prožívala jinak. na malém městě to je jiné než v Praze.

09.08.2019 4 z 5

Loutkářova hra Loutkářova hra Wolf Serno

Asi jsem přečetla pokračování něčeho, Zřejmě to nevadilo a docela se mi to líbilo, tak třeba někdy zkusím i tu předchozí knihu.

24.07.2019

Skladatelka voňavého prádla Skladatelka voňavého prádla Martina Formanová

Mě se kniha líbila, četla jsem ji už kdysi a teď jsem pro ni sáhla pro oživení po přečtení volného pokračovaní "Snědla dětem sladkosti". Každý z nás dospěje a v 50 má na věci jiný pohled než ve dvaceti.

15.07.2019 5 z 5

Snědla dětem sladkosti Snědla dětem sladkosti Martina Formanová

Už dlouho se chystám od autorky přečíst další knihu (četla jsem Skladatelku). Pohodové rychlé čtení, vtipné, zajímavé, pravdivé....byla jsem tak nadšená, že jsem sáhla ještě jednou po Skladatelce voňavého prádla.

10.07.2019 5 z 5