LenkaWal | Komentáře u knih | Databáze knih

LenkaWal Online LenkaWal komentáře u knih

Neviditelní Neviditelní Vlastimil Vondruška

Tak tohle nedávám. To je katastrofa. Ano všeho moc škodí a svět je šílený, ale tohle je trochu moc. Radši se budu stýkat s různými Gendery, než s lidmi plnými zášti a nenávisti, jakých je teď na světě mnohem víc. A možná soudím brzo, četla jsem jen začátek a proto nedávám ani hvězdičky, ale z tohohle nenávist dost cítím. Jdu si napravit chuť Gaimanem.

25.11.2022

Bídníci II. Bídníci II. Victor Hugo

Celkově opravdu perfektní. Chápu, že spoustě lidem vadí všechny ty odbočky, než se autor zase vrátí k nějaké postavě a události. Bylo dost úmorné to číst, ale i tak to miluju. Snad bude někdy nálada a čas, dat si to znovu.

27.10.2022 5 z 5

Plástev jedu Plástev jedu Josef Pecinovský

Hodně zajímavý svět. Myslela jsem, že se to bude ubírat trochu jiným směrem, ale bavilo mě to. Konec mi stačil, takže do dalšího dílu asi nepůjdu. Ale kdo ví....

27.10.2022 4 z 5

Vládce vlků Vládce vlků Juraj Červenák

(SPOILER) Za mě úplně super. Ano je tam znát obrovská inspirace Zaklínačem, možná až moc, ale nějak mi to nevadilo. Asi bych to ale nepřirovnávala k Tolkienovi, ten má svůj svět o dost čistší a nevinnější. Jediné, co se mi tu příčilo, byla ta krvavá hvězdice, ale holt do těchto temných fantasy, to asi patří. Rozhodně si přečtu další díly.

Pozor spoiler

Taky smrt Libuše byla veliké zklamání. Já si ho za to chvilku stihla opravdu zamilovat.

07.06.2022 5 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Tak tohle mě fakt bavilo. Ze začátku to bylo pomalejší, ale pak už jsem hltala každou větu.
Naprosto skvělé. Rozhodně se vrhnu i na další. Jen mě straší počet dílů. Většinou se série později zhorší.

16.08.2021 5 z 5

Přechod Přechod Justin Cronin

Nádhera. Ta delka mě ze začátku děsila, ale hltala jsem stranku za stránkou. Za mě žádná hluchá místa. Mám druhý díl tak po něm hned jdu. Protože ten konec....
Doporučuju. Snad bude čas přečíst si nekdy znovu.

20.02.2020 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Naprosto skvělé. Nebylo to tak strašidelné jako předchozí kniha, byla to spíš taková pohádka. Ale zhltla jsem to jako malinu. I postavy mi byly sympatické. Doporučuju.

04.02.2020 5 z 5

Hádej kdo Hádej kdo Chris McGeorge

Moc mě to nebavilo. Spíš taková nevšední detektivka. Vraha jsem tipla správně už na začátku.

25.11.2018 3 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Nechtěla jsem to sice srovnávat, ale neubráním se tomu. Oproti Marťanovi docela nudné. I mě chyběl ten humor, co mě na dřívější knížce nadchl. Četla se dobře, ale ke konci už jsem se musela trochu nutit. Marka jsem si fakt oblíbila, ale Jazz mi lezla občas na nervy. Chvílema moc nafrněná. Ale jinak to bylo zajímavé téma i celý příběh. Uvidíme, jaké budou další knížky autora.

26.08.2018 4 z 5

Poslední Poslední Alexandra Oliva

Mě se to líbilo. Hodně se tu kritizuje, že si nevšimla, že je všechno pravda a myslela, že je to součást soutěže. Těžko říct, jak bychom reagovali my. Prostě se sama přesvědčila, že je to nahrané, aby nemusela čelit realitě. Tomuhle opravdu věřím. Popírání kruté reality, vytěsnění hrůzného zážitku, to mozek dělá často, aby se ochránil. Jinak děj byl opravdu vleklý. V půlce jsem na dlouho knížku odložila, ale druhou půlku jsem už zhtla. Pak už to zrychlilo. Čtyři hvězdy podle mě zaslouženě.

11.09.2017 4 z 5

Let 305 Let 305 A.G. Riddle

Může obsahovat spoiler. :-) Knížka se mi líbila, ale posledních 100 stran to bylo dost nudné. Tam už to mělo skončit. Část s titány mi nevadila. Ale to přemítání a hloubání o ničem. To bylo moc. To se sem nehodilo. Knížka měla svižné tempo a pak narazila a už se nerozjela. Navíc to začalo silně připomínat červenou knihovnu. Ale i tak pěkné čtyři hvězdy.

05.02.2017 4 z 5

Katova dcera Katova dcera Oliver Pötzsch

Souhlasím s komentáři, hlavně s Jackem Bauerem. Občas se zdá, že doba temna, jen tak neskončí.
Kniha se četla dobře, ale musím přiznat, že mi po polovině přišlo, že dej trochu zamzl, na jednom bodě. Ale ke konci už to zase dobře utíkalo.

31.10.2016 4 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

Nevím jestli bylo lepší Silo nebo Turnus. Ale rozhodně se to četlo dobře. Nejdřív se mi do toho nechtělo, protože jsem se bála, že mě nebude zajímat co se dělo před tím, ale to jsem se spletla. Na něco jsme dostali odpověď a spousta dalších otázek vznikla. Do třetího dílu půjdu už bez obav. Moc se těším, až se zase ponořím do hlubin sila.

09.10.2016 5 z 5

Doctor Who: 11 Doktorů, 11 Příběhů Doctor Who: 11 Doktorů, 11 Příběhů Neil Gaiman

Tak tady jsem se doktora pěkně namlsala. Perfektní nápad, dát každému doktorovi povídku. Měla jsem možnost vidět i pár klasických dílů, takže můžu říct, že charaktery (aspoň podle mě) sedí. Samozřejmě jako u všech povídkových knih, jsou tu slabší povídky, ale i tak nadprůměr. Doporučuji všem fanouškům.

25.08.2016 5 z 5

Střípky duší Střípky duší Mary Lindsey

Krásná kniha. Napínavá a téměř bez nudných míst. Mám ráda knihy s nadpřirozenem a tahle je zatím jedna z nejlepších. Chytla mě od začátku do konce. Těžko se odkládala. Kdybych nemusela do práce, tak bych ji nejspíš přečetla na jeden zátah. Doufám, že u nás vyjdou i pokračování i když s tím časovým odstupem to nevypadá nadějně. Ale děj je aspoň ukončený. A dost dobře řekla bych. Doporučuji.

04.07.2016 5 z 5

Olomoucký bestiář Olomoucký bestiář Vlastimil Vondruška

Připojuji se k názoru, že je tohle opravdu jedna z nejlepších knih od Vondrušky. Vtipné slovní přestřelky mezi Otou a Wolfgangem. Děj velice napínavý. Opravdu jsem si tenhle příběh vychutnala.
Doporučuji.

14.05.2015 5 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Výborná knížka. Je pravda, že nekteré úseky byly nudnejší, ale ten zbytek to bohatě vynahradil. Vřele doporučuju. Těším se na další díly.

12.10.2014 5 z 5

Strnadův efekt Strnadův efekt Jan Kotouč

Tak tohle bylo super. Uz dlouho po autorovi pokukuju a konečně jsem objevila knížku, na které začít, protože je sama. A skvělé. Bavila jsem se. A občas velmi. Miluju akční příběhy protkané humorem.
Palec vzhůru a půjdu asi konečně zkusit nad českými zeměmi slunce nezapadá.

05.08.2024 5 z 5

Hrob Hrob Yrsa Sigurðardóttir

O dost slabší než minulý díl. Patoložka příliš řeší jestli chce nebo nechce vidět otce a problémy se sestrou. A skupina na ostrově je značně nesympatická.
Mou pozornost udrželo hlavně to, že šlo o audioknihu. Váhala jsem mezi 3-4, ale nakonec 4.
Ale klasicky bych knížku asi odložila.
Minulý díl byl super. Škoda. Snad to vylepší ten další

19.04.2024

Teritoria Teritoria Olivier Norek

Upřímně nevim jak hodnotit. To s tou kočkou mi úplně zkazilo zážitek z knížky. Na tohle by mělo být varování pro slabší povahy. Kdyby to udělali člověku, tak to se mnou taky zamává, ale vzpamatuju se rychleji.

24.02.2024