lenyleny lenyleny komentáře u knih

Konzervovanie a mrazenie v domácnosti Konzervovanie a mrazenie v domácnosti Jaroslav Balaštík

Tuto knihu jsem dostala od maminky, v době, kdy mně to ještě moc nezajímalo. Ale postupem času jsem za ní byla vděčná. (a posloužila i při křížovkách, jako slovníček). Vím, že nyní jsou již jiné a novější možnosti , ale základ čerpám vždy z této knihy.

22.01.2017 5 z 5

Království za story Království za story Petr Šabach

Mám ráda povídky, ale tyto mi nějak nesedly. Za týden jsem již nevěděla o čem byly, vzpomněla jsem si jen, že jsem je četla.

18.11.2016 2 z 5

Carevnina dcera Carevnina dcera Carolly Erickson

Nevím je-li dobré uvádět historicky známé postavy a vymyslet si k nim skoro vše. Základ by měl být pravdivý, zde tomu tak nebylo. Přesto se mi kniha líbila.

24.07.2016 5 z 5

Tři v háji Tři v háji Michal Viewegh

Zpočátku příjemné čtení, sledovat názor na jednu situaci ze tří pohledů je hezký prvek. Ale od poloviny knihy se to jaksi dějově "zvrtává", přestává to mít realitu, hlavně poslední kapitoly a navíc to nemá konec. Není to můj "šálek kávy".

10.06.2016 2 z 5

Toxin Toxin Robin Cook

Jsou knihy, které ve vás zanechají stopu a pro mne je to tato kniha. Velmi sugestivní . Z autorových námětů na mne zapůsobila asi nejvíc.

07.02.2016 5 z 5

Zlomená křídla Zlomená křídla Virginia Cleo Andrews

Kniha je velmi čtivá, velice pěkně vystiženy různé povahy hlavních hrdinek, mistrně vykreslený děj. Velmi jsem se těšila na druhý díl. Ale druhý díl Půlnoční let mne docela zklamal. Zase mistrně vykreslený, ale na můj vkus velice nereálný. Když to srovnám s ostatními knihami od této spisovatelky, tak mi to nějak nesedí. Ale to neznamená, že si od ní zase nějakou knihu nepřečtu.

07.02.2016 4 z 5

Havaj I. - II. Havaj I. - II. James Albert Michener

Již od začátku knihy to byl pro mne zážitek. Ráda čtu o historii planety , vývoji od počátků a zde to bylo všechno. To, v co se celá dvoudílná kronika rozvinula bylo náááádhera. Je to obsáhlé ,ale čte se to jedním dechem. Je to exotické, ale vůbec ne nám vzdálené. Je to popisné, ale vůbec ne nudné. Opravdu strhující čtení.

04.02.2016 5 z 5

Klan velkého medvěda 1 Klan velkého medvěda 1 Jean Marie Auel

První díl knihy si u mne začala z dlouhé chvíle číst moje kamarádka a musela jsem jí půjčit všechny ostatní. A to mne přimělo si po deseti letech přečíst tuto knižní sérii znovu. Je pravdou, že jíž nejsem tak nadšená jak před tím, ale je to velmi čtivé a v člověku to rozvíjí fantazii.Musím přiznat, že málokterá série knih je tak vyrovnaná, nemohla bych říci, že nějaký díl je lepší, nebo horší.

26.01.2016 5 z 5

Psí život Psí život Peter Mayle

Ošklivé odpoledne, ošklivé počasí, tak by to chtělo něčím změnit. Protože jsem "psomil", tak mi děti dali pod stromeček tuto knihu. A udělali dobře. Z ošklivého dne se stal touto humornou knihou s vynikajícím stylem psaní, náhle den s veselou náladou a i na procházku s "psounama" do toho ošklivého počasí se šlo snáze. A ilustrace tento příběh perfektně doplňuje. Díky moje děti. Mám asi nového oblíbeného autora.

24.01.2016 4 z 5

Kmotra Kmotra Carrie Adams

Podle obalu by čtenář očekával humorné,odlehčené čtení,ale .... mistrně zachycený život s tragickými i humornými situacemi. Kniha má hloubku i oddechovou atmosféru. Díky, že mi ji známí doporučili.

17.01.2016 5 z 5

Tanec se sluncem Tanec se sluncem Kay Bratt

Je pravdou, že první kniha od autorky se mi líbila víc, ale bylo to asi tématem příběhu. Mně se vlastně docela líbily popisy úvah a hodnocení života matky, její snaha pochopit a vyvodit ze situace své závěry.

26.12.2024 4.5 z 5

Zvěrolékař na sál! Zvěrolékař na sál! David Grant

Jsem zvyklá na knihy spisovatele Herriota, ale i tento styl psaní a takto podané vyprávění z veterinární říše není špatné a velmi dobře se čte. Takže zase budu mít co číst. Oddechovka a přitom se i něco nového dozvím.

14.11.2023 4 z 5

Ďáblův mlýn na Orinoku Ďáblův mlýn na Orinoku Karl Reiche

Je to starší styl detektivky, trochu více popisný než spádový, ale to je to co já mám ráda. Velmi čtivé,nenáročné a prvotřídní překlad. Prostě skvělá " oddechovka".

01.05.2018 4 z 5

Zrádný měsíc Zrádný měsíc Michael Connelly

No nějak mne tato kniha nechytla. Někdy až moc podrobný popis co některé postavy dělají a jak to dělají, někdy dosti nereálné vyústění situace. Jako příběh dobré, jako detektivka již méně.

18.01.2018 3 z 5

Mimořádný případ Mimořádný případ Ota Dub

Mám ráda knihy od pana Duba. Jeho schopnost popsat obyčejné situace a věci tak, aby popis neunavoval a přitom vypovídal vše a ještě vás zaujal - na jedničku.

30.07.2017 5 z 5

Přestupní stanice Přestupní stanice Ellery Queen

Musím říci, že jsem od pana Queena četla již lepší detektivky. Něco moc popisné, nějaké pasáže tak trochu nepravděpodobné. No ale stejně na jeho detektivky nedám dopustit.

22.06.2017 3 z 5

Všechno je náhoda?! Všechno je náhoda?! George Cockcroft

Knížce jsem dala hodnocení tří hvězdiček za velice krásný a čtivý styl. Jen mne nějak nezaujal příběh. Ale pro čtivost ( a třeba i malý formát knihy) ji doporučuji třeba do autobusu nebo vlaku, celkově nezklame.

28.02.2017 3 z 5

Radost až do rána Radost až do rána Vladimír Páral

Moje srdcovka od pana Párala. Jeho styl psaní, popis postav a prostředí, ....11111. I filmové zpracování se mi moc líbilo.

Tak jsem si knihu po více letech znovu přečetla a mám z ní stále dobrý pocit . Prostě stále moje srdcovka.

18.11.2016 5 z 5

Paní z Šedivého domu Paní z Šedivého domu Eduard Fiker

Detektivka na rychlé čtení, ale velice dobře postavená zápletka, takže hned nevíte kdo je vrah. Malinko mi vadil velice rychlý a strohý závěr s vysvětlením skutečností. Detektivky tohoto autora mám velmi ráda, bohužel se již moc nevydávají a sehnat je v starších vydáních již není tak snadné.

29.09.2016 4 z 5

Já a tropy Já a tropy Ludmila Vítovcová

Čekala jsem trochu něco jiného. Autorka chtěla popsat vše,ale je to příliš nahuštěné a vlastně se v tom ztrácí.Až konec knihy je méně nahuštěný a trochu víc jako kniha vzpomínek a zážitků. Jinak autorku obdivuji, já , i když mne nazývali " životním dobrodruhem" bych se k takovéto cestě neodhodlala a ještě s tak malými dětmi, smekám.

11.07.2016 3 z 5