letadlosknihou komentáře u knih
Asi do dvou třetin této bichle jsem byla nadšená, pak to začalo být takové nelogické a zvláštní a už mě to ani moc nebavilo. A ten konec je... takový neukončený. Každopádně za všechny ty autorovi nápady založené na již známých fyzikálních zákonec klobouk dolů.
Tak tenhle díl mě naprosto dostal. Sice se ze začátku pomalu rozjíždí, ale nakonec je to větší jízda než jednička. To, jak si autor pro potřeby příběhu rozvíjí základní fyzikální zákony, nemá chybu.
Musím přiznat, že ten konec je prostě nečekaný. Vypravěčka je sice někdy na facku, ale to je zřejmě schválně, aby výrazněji kontrastovala s Rebekou. Poutavý příběh a ač se zdá, že se nic neděje, všechno spěje k překvapivému rozuzlení. Skvělá kniha!
Nechala jsem se nalákat zdejšími hodnoceními - a nechápu, kde je kniha vzala. Ani když člověk přihlédne ke kategorii Young Adult, tak to to hodnocení nezlepší. Naivní až trapné, nelogické, další díly už rozhodně číst nebudu.
Kniha, která vtáhne a nepustí. Skvěle, bez příkras popsané brutální, násilné prostředí chudších italských vrstev. Zajímavý příběh. Rozhodně stojí za přečtení.
Doporučuju knihu "přelouskat", moc se nezamýšlet nad významem jednotlivých věcí a souvoslostí a pak se pustit s chutí do dalších knih série, protože ty jsou jako odměna po zvláštním prvním dílu. Vše se v nich postupně vysvětluje a osudy postav se proplétají tak, jak je u Kinga dobrým zvykem.
Velmi čtivou formou podaný průvodce po neotřelých místech Prahy. Po půjčení z knihovny mám velmi silné nutkání si ji i koupit, abych ji měla stále při ruce.
Přidávám se k "Budějčákům", které potěšila kniha, která se odehrává v jejich městě. A jinak všechny tři příběhy zajímavé, takové lidské. A zajímavě spletené dohromady.
Přečteno jedním dechem. Amerika - země neomezených možností a omezených lidí. Náboženský fanatismus jako zabiják rodinné pohody. Neuvěřitelné, že tenhle příběh je podle skutečného života autorky. Klobouk dolu, že se dokázala vymanit ze způsobu života, jaký její rodina vede.
Objevují se informce, že autorka nemohla veškeré posané útrapy prožít na vlastní kůži. A víte co? Mě je to vcelku jedno, jestli popsala svoje vlastní hrůzné zážitky nebo jen interpretovala zážitky někoho jiného. Ať tak či tak, tyto věci se děly skutečným ženám a společnost nad tím zavírala oči. Ale ke knize: některé pasáže jsem musela přeskakovat (obzvlášť ty z dětství), protože se mi z nich dělalo až fyzicky špatně. Z autorčina vyrávění mi běhá mráz po zádech a myslím, že to je účel. Akorát mi úplně nesedl styl psaní, proto o něco méně hvězdiček.
Člověk dostane při čtení chuť na zmrzlinu. Kniha je skvěle napsaná, čtivá, smutná i vtipná. Hlavní hrdinka je sice vysoce nesympatická, ale stejně si k ní člověk vytvoří kladný vztah a fandí jí.
Včera dočteno a musím říct, že je to kniha, která ve mě zanechala velmi hřejivý pocit. Ač je tam na můj vkus příliš mnoho náhod, tak je nádherně napsaná a je to takové pohlazení po duši, takže veškeré výtky jsou zapomenuty :)
Snílek si ode mě vysloužil plný počet hvězd. Strašně milá knížka, takové pohlazení (i přes těch nekolikero nespravedlností, co se tam stanou). Hezky plynoucí, takový laskavý děj, u kterého jsem se musela často usmívat. A trochu spojler - všechny nejasnosti a nesrovnalosti se vysvětlí v pokračování.
Po slušně našlápnutém prvním díle je tohle dost propad dolu. Taková zvlástní slátanina akčních scén, setkání ztracených otců, matek, dcer. Je tam moc "úniků na poslední chvíli " a obrácení špatných postav na dobrou stranu v ten nejpříhodnější okamžik. Každopádně ale přečteno s chutí a těším se na závěr, který snad bude o něco lepší.
Slušný rozjezd. Vyprávění před rokem nula mi přišlo hodně kingovské - konkrétně mi připomínalo "Svědectví". Po roce nula už asi ale autor jede svůj vlastní styl a až na pár rušivých, až moc akčních, pasáží je to super. "Jsem Babcock " mi bude v hlavě znít ještě dlouho...
Neskutečná knížka. Čekala jsem, že to bude brutální a čekala jsem i ten konec, že bude podobný jaký nakonec byl. Ale stejně autor nakonec překonal všechna moje očekávání a po dočtení jsem zůstala úplně paf. Občas se to čte těžko, kvůli formě dopisů, kde se matka škloního útočníka zpovídá ze svých pocitů, ale nakonec to člověka chytne a nepustí. Knížku zařazuju do své knihovny a někdy v budoucnu si ji přečtu znovu.
Jsem moc ráda, že jsem měla tu čest si tuto dvoj-knihu přečíst. Mistrovské dílo. Věřím, že se k ní jednoho dne opět vrátím.
Napínavá a čtivá, to ano. Ale je tam moc náhod, kdy hlavní postavu někdo zachrání přesně v tom správném okamžiku. A celé je to takové moc nereálné. Prostě oddychovka, když nechcete moc přemýšlet.
Četlo se mi trochu těžko (proto jen 4 hvězdičky). Ale to jak autor perfektně rozepsal psychologii a pohnutky jednotlivých postav... Neuvěřitelné
Taková slátanina :D Strašně jsem se na tuhle knížku na základě doporučení těšila, četla jsem, četla, pořád jsem čekala na nějaké wow a ono nakonec vůbec nepřišlo. Zamotaný a trochu nesrozumitelný děj, zbytečná krutost. A konec to taky moc nevylepšil.