Lethania komentáře u knih
Bezprostředně po přečtení jsem nedokázala najít slova, která by vyjádřila, co jsem právě přečetla. Nyní, o několik hodin později, stále nemohu popsat tuto knihu, která je v mnoha ohledech výjimečná, ale i natolik depresivní, že si ji ještě dlouho budu pamatovat. Kniha je napsaná velmi čtivě, nikde jsem se nezadrhávala, příběh byl plný nostalgie z dob komunismu. Přesto je kniha o rodinných vztazích, silných lidských příbězích a každá věta měla svůj smysl. Jasně, Haně se nevyrovná, ale stále jde o velmi kvalitní knihu od této úžasné a hlavně české spisovatelky, kterých je v této době málo. Doporučuji.
Doufala jsem v další parádní detektivní příběh a ten jsem i dostala. Skvělé úvahy o psychopatech a moc mě zajímá, kdo je ten tajemný 037, který se nám tu nově představil. Hlavního podezřelého jsem uhodla už v polovině knihy, ale ani to mi nebránilo v tom pokračovat ve čtení. Děj byl napínavý od začátku až po samotný konec. Doporučuji všem milovníkům thrillerů!
Po přečtení Zloby jsem si myslela, že už mě nemůže absolutně nic překvapit. Jak naivní jsem byla! Chris Carter se vyžívá v sadismu a brutalitě tak dokonale, až mám podezření, že sám je jedním z jeho zvracených vrahů.
Příběh krásně plynul, neměla jsem potřebu knihu odložit, spíš naopak. Trochu mi však přijde, že je Garcia - parťák - „jen“ do počtu, protože Robert si dokáže vystačit sám se sebou, protože jak sám říká: „Hodně čtu.”
Opět doporučuji a mám štěstí, že mi ještě zbývá několik dalších dílů. Už se nemůžu dočkat.
Po dlouhé době jsem se konečně vrátila ke Chrisu Carterovi a jeho pro mě jedním z nejoblíbenějších detektivních postav - Robertu Hunterovi.
Tento příběh byl v mnoha ohledech jiný než předešlé díly už jen tím, že se to odehrává podle skutečné události. Každá stránka prosakovala napětím a tak těžkou brutalitou, že jsem se od toho nedokázala odtrhnout. Přečteno za dva dny během kterých jsem jen stěží vnímala, co se kolem mě děje. Chris dokáže čtenáře vtáhnout do děje a donutit ho prožívat úplně vše - i to sadistické zabíjení.
Doporučuji pro všechny milovníky detektivek a na další díly už si brousím zuby.
Naprosto dokonalá záležitost, kterou jsem přečetla za jediné odpoledne. Mrazivě vykreslený osud lidstva po zásahu kolektivní slepoty a útok nebezpečné „rostliny“ je více než skutečný. Po přečtení jsem měla neodbytný pocit si knihu přečíst ještě jednou, aby mi náhodou něco neuniklo. Od té doby se velkým obloukem vyhýbám podivným rostlinám. Doporučuji.
Nenáročné čtení, u kterého jsem se pekelně zasmála. Měla jsem to za necelé dvě hodiny přečtené. Dalo by se říct, že jsem to slupla jako malinu, která byla plná vtipných pasáží a hlášek. A jsem ráda, že se děj posunul trochu dál a neodehrával se jen na hradě Kostka. Jsem zvědavá na další díl.
Znepokojující a v mnoha ohledech reálný náhled do života, ve kterém vládne Velký bratr, donašeči a patolízalové. Při čtení jsem si okamžitě vzpomněla na Orwellův román 1984, který byl však o jednu hvězdičku lepší. Tady mi chyběla nějaká jiskra nebo něco šokujícího, ale paní Mornštajnová píše tak úžasně, že cokoli co jí v hlavě napadne, je prostě brilantní a dokonale depresivní. Přečteno za jediný večer - to byl teda fofr! Rozhodně doporučuji.
Již třetí setkání s Alenou Mornštajnovou, které je stejně tak výjimečné a precizně napsané jako Hana či Tiché roky.
Paní Mornštajnová je úžasná spisovatelka, která dokáže každého polapit do svých příběhových sítí a nepustí vás, dokud knihu nepřečtete až do samotného konce.
Bavilo mě sledovat psychologický vývoj jednotlivých postav a jejich osudy, které mnohdy nedopadly dobře nebo byl jejich život vyplněn pocitem strachu z něčeho, co nakonec nepřišlo, ačkoli na to postavy byli připraveny.
Miluji nostalgické příběhy plné zármutku a beznaděje se špetkou naděje v lepší zítřky, a proto mě ani tato kniha nemohla minout. Mohu jen doporučit. Mám v plánu si ještě přečíst Hotýlek a (konečně!) Listopád.
Nikdy bych si nepomyslela, že brejlatý kluk s jizvou na čele a talentem na čarování sklidí celosvětový úspěch. Že se z toho vyklube jedna z nejprodávanějších sérií všech dob, možná ta vůbec nejvíc prodávaná. Že podle ní se natočí veleúspěšné osmidílné filmové trháky, na které budou do kin chodit miliony a miliony lidí. Že jméno Harry Potter bude znát téměř každé dítě. To všechno jsem netušila a přesto se to stalo.
První díl je však jeden z mých oblíbených a ostatní jsou v těsném závěsu.
Mohu jen děkovat paní Rowlingové za její neobyčejnou fantazii a skvělý prozaický um.
Další epická záležitost z pera jedné z nejlepších spisovatelek 21.století, která mě donutila číst a číst až jsem knihu, jež má bezmála 800 stránek zhltla skoro za dva dny během kterých jsem odmítala jíst i spát. Až tak mě příběh pohltil.
Jasně. Trůn a Dvůr jsou naprosto odlišné záležitosti, kterým se už nic nevyrovná. Ale ani Půlměsíční město se nemá za co stydět. Sarah vytvořila úplně nový svět se spoustou zajímavých nadpřirozených bytostí a historií. Krásně rozvinula romantickou linku ke zdárnému konci, přičemž mi srdce zaplesalo radostí. Závěrečná akce byla vyčerpávající a skvěle popsaná. Jsem ráda, že děj částečně uzavřela, ale navnadila nás i na další díl.
Rozhodně doporučuji. Je to povinná četba od Sarah Maas.
Výjimečná. Mimořádná. Neobyčejná. Tak bych nazvala tuto literární perlu od jednoho z nejlepších spisovatelů, kteří se kdy narodili.
Musím se přiznat, že jsem jako první viděla filmy a mohu se jen klanět Peteru Jacksonovi, jak dokonale ztvárnil tento epický příběh - přesto je kniha mnohonásobně lepší.
Při čtení tohoto skvostu jsem se nechala unášet Tolkienovou fantazií a děj mě natolik pohltil, až jsem se ocitla na konci první části. Po přečtení jsem měla nutkavou potřebu knihu přečíst znovu, aby mi něco neuteklo. Mohu jen doporučit!
Dlouho jsem se odhodlávala, abych si ji přečetla. Jednak proto, že já moc nečtu příběhy o koncentračních táborech a na druhou stranu jsem měla obavy, protože čeští (ne fantasy) spisovatelé mě zklamávají. Nakonec jsem dala na vysoké hodnocení zde na databázi.
Kniha mě velmi silně zasáhla, autorka to napsala svižně. Bylo zajímavé, co si která postava myslela a udělala. Protože, 'kdyby' mi hlavou proběhlo tolikrát, až jsem si říkala, že to musel být osud. Autorka píše velmi procítěně a u některých pasáží jsem měla na krajíčku. Velmi silný příběh. Doporučuji.
Další příjemné překvapení hned na začátku roku nasadilo laťku opravdu hodně vysoko. Zpočátku jsem si myslela, že to nebude nic moc, ale nakonec se to rozjelo parádním způsobem. Postavy byli uvěřitelné a zajímavé, zvlášť Evie a její tajemná minulost. I Cyrus mi byl sympatický. Škoda, že není druhý díl, jsem zvědavá, co nám děvče tak urputně tají. Můžu jen doporučit.
Jestli jsem si kdy myslela, že mě už žádná detektivka pořádně nenadchne, tak to jsem se zmýlila. A jak moc! Konečně jsme se dozvěděli něco více o dětství Kim Stoneové a jaký to na ni mělo dopad. Kniha se četla prakticky sama - za jediný večer jsem ji zhltla jako malinu. O napětí není nouze. A pachatel? To jsem fakt netušila. Kim je vždy správná volba na zajímavý a originální detektivní příběh, který můžu jen a jen doporučit.
Carter opět nezklamal. Ačkoli mě zaráží fakt, kam na ty brutální vraždy chodí. Jak ho to jen může v mysli napadnou? Protože někdy je té brutality prostě příliš a z knihy se tak stává opravdu temné počtení na dva večery. Mě osobně to nevadí, ale pro slabší povahy by mohlo.
Jinak se mi příběh líbil a už se těším na dalšího sadistického vraha.
Obdivuji pana Cartera za to, že i přes veškeré nepříznivé období ve svém životě, dokázal knihu dopsat - a dokázal ji dopsat opravdu famózně. Hunter a Garcia jsou můj oblíbený policejní tým, který dokáže vyřešit jakýkoliv zločin a nebylo tomu jinak ani v tomto díle.
I tentokrát měl Hunter štěstí v neštěstí a dokázal uniknout téměř jisté smrti - jako ostatně vždy. Ale na to jsme si už mohli zvyknout, že má Robert pomyslných devět kočičích životů.
Snad bude pan Carter v sérii pokračovat a já tak dostanu - jako správný feťák- svůj pravidelný přísun adrenalinu a napětí.
Konečně jsem se dostala ke druhému dílu této detektivní série a musím se přiznat, že jsem ohromena.
Knihu jsem přečetla dlouho po Čtvrté opici, takže jsem se trošku obávala, zda si budu pamatovat vše podstatné. Zbytečně jsem si dělala starosti. Jakmile jsem se začetla, vše se mi v hlavě objevilo, takže jsem pak četla s lehkostí a nikde jsem se nezadrhávala.
Tento díl byl v mnoha ohledech jiný a přesto stejný. Příběhem nás provázelo mnoho postav, ne jen hlavní hrdinové. Vše do sebe krásně zapadalo, hlavně konečné vyústění a ten cliffhanger!!! Prostě paráda. Další díl jsem si musela nutně koupit a tentokrát nebudu otálet a hned ho začnu číst. Doporučuji!
Když jsem zjistila, že vyšla další kniha o Kim, hned jsem jí musela mít, ale dřív než jsem si jí stačila koupit, tak jsem ji dostala darem, takže tímto chci poděkovat rodině za to, že jsou natolik uvědomělí, že vědí, co čtu a co si chci koupit. Takže mockrát děkuji!
Další díl byl snad ještě lepší než díly předchozí. Líbilo se mi téma a prostředí. Kdybych nemusela dýchat a dělat si přestávky na jídlo, tak bych knihu měla přečtenou o to víc rychleji. Stačil mi však jeden den!
Angela Marsonsová dokáže skvěle vygradovat děj a u posledních x stránek jsem ani nedýchala. A konec? Skoro jsem se rozbrečela, jak mi pukalo srdce. Snad další díl bude stejně dobrý jako tento. Doporučuji!
Naprostá topovka! Jsem nesmírně ráda, že jsem se rozhodla začít číst tuto sérii, protože by mi jinak unikly parádní detektivní příběhy, které jsou plné brutality a krutosti. Krátké kapitoly přispívají akčnímu ději, styl psaní mi vyhovuje. Roberta a Carlose si nejde neoblíbit a při každé přečtené stránce trnu hrůzou, zda se hlavním hrdinům nic nestane.
Tento díl byl o něco málo lepší než díl první. Tak snad další díly budou stejně dobré nebo ještě (jestli to vůbec jde) lepší. Doporučuji.
Skvělý válečný román, který si nebral servítky. Otevřená brutalita některých pasáží byla až moc opravdová. Ale takhle to nepochybně v zákopech bylo. Neuvěřitelně čtivá a plná napětí. Nemohla jsem přestat číst a zároveň jsem nechtěla pokračovat, protože jsem věděla, kam to směřuje. Všem doporučuji.