Levantine komentáře u knih
Druhy diel sa mi pacil este viac ako prvy. Veronika pise uzasne a jej knizky pohladia dusu. Nemam slov len citim uzasne emocie.
Keby mozem dam aj 10 hviezdiciek. Toto pozoruhodne dielo je knizny poklad. Dian bola hrdinka, ktora urobila prve posledne pre zachranu a ochranu horskych goril. Kolko dokaze jeden clovek je nieco uzasne. O realnych hrdinoch sa vo svete moc nehovori.
Bavilo ma citat vsetko, o chovani samotnych goril, ich socialnych skupin, o celkovom pozorovani a vsetkom co sa o nich tyka. Bolo uzasne sledovat ako sa Dian snazila zo vsetkych sil nicit pytliacke pasti a nastrahy, ktore zvierata ohrozovali. Odvazna uzasna zena to bola. A tak isto su uzasne gorily, pre niekoho hrozive divoke selmy. Pre mna su to milujuce ochranarske a starostlive tvory. Staci sa ich snazit pochopit.
„Svahilské slovo rafiki znamená přítel. A protože přátelství znamená vzájemnou úctu a důvěru, pojmenovala jsem tak toho vznosného samce.“
Prijemna romanticka oddychovka s kuskami dramy. Pacilo sa mi, ze to nebolo cele iba presladene, ale riesili sa tam aj medziludske vztahy.
Dobrodruzstvo kamaratov a hlavne hlavnych postav Zorie a Lennona sa mi moc pacilo. Prostredie pribehu je dokonale. A je jedno ci sa schovavate uprostred burky v sekvojovom lese alebo idete temnou jaskynou. Dolezite je ze ste s niekym koho milujete. A tak nejak si to uzivate.
Knizka ma velmi prijemne prekvapila a odporucam ju kazdej dusi, ktora miluje prirodu a cas straveny v nej. Lebo ta knizka vas tam zavedie aj keby ste boli prave v hlucnom meste.
Knižka ktorú odporúčam každému. Pohladila na duši .
Jak byt aj v totalite sam sebou a nedat sa stiahnut pod vyhrazkami na druhu stranu. Prezit to cele humorom a laskou = tleskam!
Noru som objavila len nedavno, ale hned som si jej knizky zamilovala. Jej styl mi proste sadol a jej pribehy su hodne ctive.
Ani tato nebola opakom.
Nevedela som co mam presne cakat ale zakratko sa pribeh rozvinul. Nora sa so mnou riadne pohrala a musim priznat ze koniec knihy som vobec necakala, a to som si myslela jak viem :O haha.
Hlavnych hrdinov som si oblubila. Reece sa povazovala za slabu, ale ja som ju naopak videla silnu, vytrvalu a nedala si zobrat co jej druhi zobrali. Aj napriek tomu, co sa jej dialo ostala silna a nevzdala sa. Za mna vyborne napisany charakter postavy.
A Brody bol super chlapik, sympatak :).
Musim este vyzdvihnut Joanie, ta zenska je jak ohen. Nikto by ju nechcel nasrat a naopak vie kde podpalit pod zadkom aby cloveka nakopla.
Super super super a to prostredie kde sa pribeh odohrava, jedna nadhera!
,,Opravdova laska je vec duse, ne tela,,.
Aj do tretice prenadherna knizka, plna krasnych a hlbokych myslienok.
Bola akcnejsia ako predosle, troska to ozivilo dej a postavy som si uz od zaciatku serie zamilovala.
Aj tato knizka je ako pohladenie na dusi.
Oddychovka, fajn knizka. Ale rozhodne neodporucam pre mlade dievcata. Chovanie postav nekomentujem ale potom by to nebolo zaujimave xD.
Mne tato knizka vobec nesadla. Nebola zla, ale mna nebavila a docitala som ju horko tazko....
Citala som ju nasilu, mna to hodne nudilo a kedze som mala doma aj dvojku, davala som tomu sancu. Ale fakt nuda, cele to bolo take nezazivne...ten koniec bol konecne nieco zaujimave ale inak za mna slabota.
Mne sa knizka neskutocne pacila, samozrejme netreba porovnavat s predoslymi knihami, co samotna kniha, to iny pribeh len autorkin styl pisania zostava rovnaky.
Knizka mi robila mrazivu atmosferu a pacilo sa mi ako expedicia prebiehala. Bolo zaujimave sledovat ako sa plukovnik zachoval v roznych situaciach ci uz kvoli pocasiu alebo necakanym veciam co sa stali. Ked mali hlad veru mala som aj ja :D.
Velmi sa mi vsak pacil aj pohlad zo strany plukovnikovej zeny, forma listov a zaznamov.
Kto miluje dobrodruzstvo, expedicie, stipku romantiky a aj survival ten si tuto knizku zamiluje. Samozrejme necakajte neviem aku akciu, predsa je to knizka zasadena do historie. Avsak sa tam udeje plno zahadnych veci.