Lexie321 Lexie321 komentáře u knih

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Fantastická kniha, vrelo odporúčam.

18.11.2022 5 z 5

Desať malých černoškov Desať malých černoškov Agatha Christie

Kniha je kratučka a tempo deja veľmi rýchle takže sa dá veľmi rýchlo prečítať. Christie a jej knihy mám rada od detstva čiže som vedela že aj táto sa mi bude páčiť. Dej bol premyslený a postavy zaujímavé a jedinečné. Myslím, že aj pri súčasnej tvorbe autorov je to pozoruhodne dobrá detektívka. Vrelo odporúčam!

22.07.2022 5 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Kniha bola úžasná. Od začiatku upútala moju pozornosť a už nepustila. Lowen bola ako protagonistka skvelá a veľmi dobre sa o nej čítalo. Kapitoly s Verity boli desivé a fascinujúce a list na konci to ešte viac zamotal. Podľa mňa to bol veľmi dobre napísaný thriller, ktorý srdečne odporúčam.

03.06.2022 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Úplne super. Vrelo odporúčam. Záver bol absolútne skvelý a prekvapivý ani omylom by mi nenapadlo kto je Ceasar a som veľmi rada, že som si knihu prečítala. Určite sa teraz pustím aj do ostatných z tejto série.

27.04.2022 5 z 5

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Kniha je od začiatku do konca zaujímavá a napínavá. Kim aj jej najvernejších som si obľúbila a postava Alex a toho, čo dokázala bola naozaj desivá. V sérii budem určite pokračovať aj ked vo veľa veciach mi postava Kim pripomína detektívku Helen Grace alebo F.B.I agentku Sayer Altair z ich vlastných sérii.

19.06.2022 4 z 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Osobne som bola nadmieru spokojná. Postavy Bena a Ashley sa skvele čítali. Od nejakej kapitoly som tušila ako to s Rachel je ale aj tak ma to dojalo. Celý príbeh bol v podstate napínavý a naozaj úžasný. Určite odporúčam.

13.07.2022 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Zase raz úžasné krimi s Joonom Linnom. Príbeh je od začiatku napínavý a jednoznačne predchádza očakávania, čo začal prvými zmienkami o Jurekovi Walterovi z predchádzajúcich dieloch. V tejto série sa skrátka nedá inak ako pokračovať.

21.06.2022 4 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

(SPOILER) S príbehom som maximálne spokojná ale asi najmä preto lebo Alex jej plany nevyšli. Ako postava a "zloduch" je stale desivá aj keď už menej keďže Kim ju zase raz porazila. Kniha tak ako všetky z tejto série je super.

25.06.2022 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

(SPOILER) Kniha bola super. Dobre a hlavne rýchlo sa čítala, a myslím, že autorka docielila to, že človek bol šokovaný a videl Jacka ako totálneho psychopata až blázna čím aj bol. Grace a Millie vymysleli naozaj skvelý plán, a som rada, že im to vyšlo, a že Ester bola taká vnímavá. Naozaj kniha mala dobré ženské postavy, čo ma úprimne teší. Ale nejaké veci mi nesedeli.
Chápem, že ľudia majú toho veľa a možno si iných nevšímajú a možno aj Jack a Grace to vedeli tak skvele hrať, ale keď niekto povie, že nemá email ani telefón iba manželove, prvé, čo by mi napadlo, je že niečo v tom manželstve nie je 100% okay.
Ďalšia vec, a to je asi tiež len osobný názor, ale nemám rada, keď postavy, čo sú unesené alebo držané proti svojej vôli, a ani len neskúsia sa na väzniteľov vrhnúť a bojovať. Áno, strach robí svoje, ale až do úplného konca som nejako nechápala prečo Grace viacej nebojovala. Keď sa starala o sestru pred Jackom bola opísaná ako silná a nezávislá žena, ktorá predtým týraná, nebola. Každý je iný ale mňa osobne to veľmi hnevá, lebo to pôsobí akoby tie ženy boli slabé, napriek tomu, že opak je pravdou ked to všetko prežili.

02.05.2022 4 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

S knihou som bola maximálne spokojná. Bola to posledná kniha, čo mi chýbala z tejto série nakoľko som nešla stále podľa poradia, a som rada, že som si ju nechala na 'záver'. Postavy mám rada a tak ako aj predchádzajúce bol príbeh napínavý a pôsobivý.

22.06.2022 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

(SPOILER) Skvelé krimi. Maximálne odporúčam. Dej bol super ako aj postavy. Celá kniha sa niesla napätím, záhadou a temnotou. Ničomu a nikomu sa nedalo poriadne veriť. Štýl písania bol super. Striedanie rozprávania cez Frosta, Frankie a Lucy pekne posúvalo príbeh dalej. Jediná vec, ktorú by som vytkla je že nie všetci dostali na konci to čo si zaslúžili.

23.08.2022 5 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Zase raz skvelé pokračovanie série. Popravde kapitoly so Stacey sa mi páčili viac. Myslím si, že autorka do toho dala dosť. Príbeh bol ako vždy napínavý až strhujúci. Jedine, čo vytknem je, že kniha mohla byť aj kratšia. Nejaké kapitoly boli dosť nudné a možno aj nepotrebné.

16.07.2022 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Kniha bola super ale od dokonalosti ju podľa mňa delili tie posledne 2-3 strany, ktore to aspoň pre mňa dosť pokazili. Kniha sa čítala ľahko, dej bol zaujímavý a postavy realne. Zvrat bol super ale ten koniec ma vôbec nenadchol.

25.05.2022 4 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Kniha bola super. Mne sa príbeh náramne páčil. Pre mňa asi druhá alebo tretia najlepšia zo série. Vrelo odporúčam.

21.06.2022 5 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Ako vždy skvelé pokračovanie série. O niečo menej sa mi páčilo ako ostatné ale aj tak bolo napínavé a dobre napísané.

25.06.2022 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Úžasné pokračovanie s Joonom, Sage a Jurekom. Príbeh bol ako vždy od začiatku napínavý, dômyselný a akčný. Autorského dua sa nič iné ako skvelé pokračovanie série nedalo očakávať.

22.06.2022 4 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Toto bola podľa mňa bomba! Na knihu som sa tešila odkedy som videla trailer na hbo serial a chcela som ju prečítať skôr než si ho pozriem. Naozaj skvelá. Obe Emma aj Jane mali niečo do seba a výborne sa sledovali ich životy aj ked neskôr hlavne Emmine rozhodnutia ma dosť trapili a štvali. Čo ale musím povedať, osobne mi bolo niekedy zle, keď som čítala až ako daleko vedeli tiež ženy nechať Edwarda zájsť, ale záver to celé skvelé napravil. Určite to ale bolo dobre a zaujímavé čítanie. Štýl písania mi veľmi sadol a vrelo odporúčam všetkým desiatimi.

22.04.2022 5 z 5

Tichý výkrik Tichý výkrik Angela Marsons

Dobre hodnotenia, ktoré táto kniha ma sú naozaj oprávnene. Číta sa rýchlo a ľahko. Záhada bola zaujmava a postavy Kim a Bryant sa veľmi dobre čítali. Určite budem v sérii pokračovať a vrelo odporúčam.

06.06.2022 5 z 5

V klietke V klietke Ellison Cooper

Veľmi akčné a pútavé čítanie. Postavy voli naozaj zaujímavé a dobre napísané. Záver a páchateľ nečakaný. Určite vrelo odporúčam každému kto ma rad thrillery/krimi.

06.05.2022 5 z 5

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Kniha sa čítala rýchlo a ľahko. Začiatok bol trocha pomalý ale potom nastúpilo tajomno a gotická dychberúca atmosféra, ktorá čitateľa opantala. Vrelo odporúčam.

19.04.2023 5 z 5