lidunka1 lidunka1 komentáře u knih

Italské boty Italské boty Henning Mankell

Hlavní postava je prototypem muže, který se bojí: vlastní zodpovědnosti, lásky a tím ničí druhým život. Mám dojem, že i dnes je mnoho lidí, kteří utíkají před sebou samými a jako životní druhy si volí zvířata. Postavy jsou všechny trochu ujeté a trudnomysné. To ale v severským oblastem patří.
"Muži bijí, trhají a sekání. A ženy míchají a míchají a míchají."
Určitě to nebyla moje poslední kniha od H.Mankella.

18.06.2022 4 z 5

Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Knížka se čte jedním dechem. Sama se zajímám o psychologii a případ Sage byl pro mě velmi zajímavý. Také kniha krasně vypráví o síle přátelství. Nemůžu se dočkat druhého dílu.

17.10.2021 5 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Jako knihovnice jsem byla nadšená.

27.07.2020 5 z 5

Parabible Parabible Alexandr Flek

Úžasný počin - smála jsem se a přesto mi bylo jasné, jak pravdivé a přitom dnešnímu člověku srozumitelné ty příběhy jsou.

27.11.2019

Navrátilka Navrátilka Donatella di Pietrantonio

Některé knihy jsou ukecané, tato je velmi úsporná a právě tím zřejmě člověka tak hluboce zasáhne.

02.04.2019 5 z 5

Čas vlčích máků Čas vlčích máků Corina Bomann

Tuto knížku bych zařadila do červené knihovny. Čte se dobře - ale ty situace jsou tak nepravděpodobné. Já se vždycky musím smát, když on se najednou objeví na nádraží, když otec žije a nemá jinou ženu, tak jsou pak s matkou hrdinky na stará kolena šťastni. Myslím, že v životě to tak nefunguje.

19.02.2019 3 z 5

Päť jazykov lásky Päť jazykov lásky Gary Chapman

Po21letech manželství vnímám, jak je obtížné, když hovoříte jiným jazykem než manžel a on není schopen tím vaším mluvit. Moc to bolí....

29.05.2018 5 z 5

Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Všechny z vás, které zaujal rozhovor s mediálně známým P.Zbygniewem, bych chtěla povzbudit, abyste si přečetli rozhovory s P.Janem Rybářem Deník venkovského faráře.

07.03.2017 4 z 5

Marie Curie-Skłodowská: Odvaha snít Marie Curie-Skłodowská: Odvaha snít Susanna Leonard

Mně se knížka líbila. Umím se vžít do Marie, jak jí vadilo, že je jiná. Obdivuju ženy, které dokázaly ve své době žít jinak než se od nich očekávalo a využít svých talentů.

17.10.2024 4 z 5

Vzplanutí Vzplanutí Jiří Březina

Pro mě už je pan Březina sázkou na jistotu. Psaní je svižné, příběh zajímavý.

26.07.2024

Símka Símka Lucie Hušková

Tak to byla soda. Kolik je žen, které se úplně obětuje pro druhé a zůstanou pak samy! Měla Símčina máma vůbec někoho ráda? Obětovat lásku, vzdělání, volný čas pro mámu? Já říkám: NE. Byla jsem nedávno v podobné situaci a to mám maminku milující. Totálně se obětovat pro druhé je myslím patologické. Kniha napsaná čtivě.

23.12.2023 4 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Knihu hodnotit nebudu. To, že syn je autista by mi nevadilo, ale že má ještě mámu fanatičku , na to už nemám. Doprčic, to někdo nemůže napsat něco milého a hladivého? Odkládám nedočtené a vracím do knihovny.

16.05.2023 2 z 5

Kérky na srdci: Síla milosrdenství bez hranic Kérky na srdci: Síla milosrdenství bez hranic Gregory Boyle

Tato knížka ve mně upevnila naději a vděčnost. Naději v to, že každý lidský život je cenný. Vděčnost za to, v jaké pohodě a hojnosti jsem vyrůstala já. Obdiv ke kněžím jako je Gregory Boyle.
Vypsala jsem si některé věty, které mě zasáhly přímo do srdce: Laskavost je ta nejmocnější síla.
"Žádný okamžik se nevrátí, máme proto povinnost všímat si všeho, co přináší potěšení a vede k radosti, máme to vytěžit z událostí celého dne."

30.04.2023 5 z 5

Milenci svobody: Beauvoirová a Sartre Milenci svobody: Beauvoirová a Sartre Claudine Monteil

Za mě velmi čtivé. Přemýšlím o hodnotách jako jsou inteligence, svoboda, mír, láska, bisexualita, žárlivost, pracovitost.
Pro sebe si odnáším, že láska bez věrnosti není celistvá.

06.12.2022 4 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Opravdu nechápu, jak může mít tato kniha, tak vysoké hodnocení. Za mě je to trojka z milosti‍

13.09.2022 3 z 5

Čeho před smrtí nejvíce litujeme Čeho před smrtí nejvíce litujeme Bronnie Ware

Tato kniha mě po Bibli a Enneagramu asi nejvíc ovlivnila a přiměla ke změně postojů.

11.09.2022 5 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Dobře napsané a pár myšlenek opravdu skvostných. "Pravá láska nám pomáhá stát se nejlepší verzi sebe sama." Takovou jiskřivou lásku, která jde čím dál víc do hloubky by si asi přál zažít každý.

27.08.2022 4 z 5

Sestra ve stínu Sestra ve stínu Lucinda Riley

Není to žádná hlubokomyslná literatura, ale autorka je jako výborný řemeslník: používá kvalitní materiál, staví poctivě a svědomitě. A nemůžu jinak, než se hned pustit do dalšího dílu.

23.07.2022 4 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Poté, co jsem dočetla knížku Olivovník od L.Riley se tohle nedá číst. Na začátku vášnivá líbačka Hanah s cizím mužem. Pak překlad "s kovovými nohami" a stačí to k tomu, že knihu odkládám. Upřímně nechápu, jak může mít tak vysoké hodnocení. Za mě 60%.

15.06.2022 3 z 5

Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Kniha je velice dobře napsaná. Prolínají se tu dvě dějové linie. Moc se mi líbí, že postavy nejsou černobílé. Byla to jedna z těch knih, která mě tak vtáhla do děje, že jsem se nej těžko vracela do reality. A naví jsem si uvědomila, že samotářka rozhodně nejsem a bez přátel bych chřadla.

03.05.2022 5 z 5