LiLLu komentáře u knih
No to je zas konec???
Ani jsem nedoufala v pokracovani a tak to bylo velice mile prekvapko, kdyz vysla zprava ze bude 4 dil. Bylo to paradni. Tentokrat to bylo jen z Velinova pohledu coz bylo uplne nejlepsi. V minulych dilech me to preskakovani postav moc nebavilo takze toto jsem uvitala..No, a ted rok cekani na pokracovani!
Tahle serie me vytahla z dlouhe cteci pauzy, kdy me nedokazala zaujnout zadna knizka. Vsechny jsem odkladala po sto strankach... Je to po dlouhe dobe, kdy tuto serii kazdemu doporucuji. Je to spisovatelsky balzam. Dneska je kazda druha knizka od zacatecniku, spatne promyslene, a predvidatelne atd.. Tady proste nepremyslite, co za kravinu spisovatel vyprodukoval, tady se jen unasite na vlne krasneho spojeni slov! Knížky si setrim:-)))) nechci dojit na konec!
Uz dlouho jsem necetla jen roman. V poslednich letech ctu jen fantasy a scifi protoze me romany kde se nic nedeje nudily.
Ale po urcite dobe je prijemna zmena si precist neco lehciho.
Bohuzel mi trochu trvalo do pribehu vplout. Nemam rada kde me od hlavni dejove linky odvede dalsi, a to protoze proste chci vedet co bude dal. Bohuzel me se vice libila dejova linka z pritomnosti a celkem me mrzi ze asi od pulky prevladala linka z minulosti. Nerikam ze byla spatna ale me ty veci okolo povstani a politiky nebavi.
Kniha se cetla lehce, pribeh je krasny silny a pro romanticky jak delany. Neni to neco ohraneho, i kdyz vlastne nevim protoze ctu prevazne jiny druh literatury:-)))
Bohuzel ja mam z knihy dost smisene pocity. Jak uz tu nekdo psal, k minulemu dilu ze mel pocit navrat do Bradavic (viz menici se schody) me tady dost vadila velka podoba se serialem Spartakus. Nektere sceny byly tak podobne az jsem si tloukla knizku o hlavu a nemela chut pokracovat. V pulce me to proste prestalo bavit a myslela jsem ze to nedoctu. Bohuzel romanticka linka mi tam prisla naprosto zbytecna a 4 stranky jsem uplne preskocila a to nikdy nedelam!
Jinak samozrejme kniha je velmi ctiva, autor umi naprosto paradne popsat boj akci. Chce za kazdou cenu sokovat ale na ukor vykradani jinych del se mu to teda nedari. Spis naopak.
Za me mezi 3-4*
Jako podle anotece bych cekala neco jineho, navnadil me komentar 8..........:-))))
Ja teda anotace moc nectu jen prvni vetu ale tohle bylo super fakt jo!
Ja ani nevim jak ji hodnotit, nektere pasaze se vlekly, nektere byly paradni. Je to z jineho sveta a to me bavilo, aspon zase neco jineho od klasiky co je ted desne in. Mam par vytek ale to se mi nechce rozepisovat. Bohuzel druhy dil v nedohlednu...proc?!! Zase vydame 1 dil a na ostani se vyserou? Protoze knize nikdo neudela zaplaceny promo bestseleru?? At uz jdou nekam
po nekolika letech jsem si ji precetla znovu...byla moje druha fantasy a je to srdcovka! Tenkrát jsem ji cetla asi tak rychle ze jsem se ted podivila jak nadherny pribeh to vlastne je....
Briggsovou jsem tenkrat cetla v kuse vsechny knizky a tusim ze se to mozna stane znova:-)))) a to jsem nikdy opakuji NIKDY zadnou knihu dvakrat necetla!!! protoze knizek je tolik zejo a neni cas ztracet cas ale ted nevim nevim:-.))))
No, knihu jsem několikrát na zacatku odlozila, ze je to pro me moc YA. Aurorce stačilo pet slov aby vytvorila šílene nebezpecné imperium a tech pet slov opakovala na kazde strance aspon trikrát, neli víckrát. Pokus o vytvoreni imperia v budoucnosti nevim kolik rok,ji moc nevysel. Dokázala se motat jen ve slovech imperium, imperator, excesori atd...z toho vseho jste meli mit dojem jak jsou kruti, nebezpeční a kdovicojeste...Zápletky aby jste meli pocit ze nemuzete verit nikomu ji moc nesly, velice předvídatelne a opravdu jednoduche...
Závěrem toto je velice light imperium s lovestory pro mlade:-))))
vic se mi to ani rozebirat nechce, do druheho dilu nejdu.
Hodně dlouhou jsem mela ke knize nechut, desne mi byla nesympaticka obálka, ani jsem si nechcetela precit o cem kniha je:-))) A to jsem na ní pořád a vsude narazela. Az tady jeden koment me navnadil. Musim rict ze to byla skvela kniha a ja hltam pokracovaní!
Nenechte se odradit od obálek:-))))
Skvělé pokračování!
Jsem ráda, že jsem tady nečetla komenty před samotnou knihou a udělala jsem si usudek sama. A ani jsem nečetla anotaci k třetímu dílu...nechci vědět nic dopredu:-))
Příběh se skvěle rozvinul. Postav a jmen, kraju, měst bylo opravdu hodně a také jsem se musela vracet k mapam do prvního dílu, protože jsem si tento díl koupila jako eknihu, a špatně se mi listovalo.
Autor vše skvěle promyslel do detailu, je to skvěle ucelené a nádherně převyprávěné...
Je dobré číst knihy hned po sobě, aby člověk nezapomel kdo je kdo:-)
já jsem z toho tak nadšená nebyla, přišlo mi to studené bez emocí takové jak rovná linka..a když už to bylo zajímavé autor to ukončil a pokračoval u dálší postavy.
Podívám se na seriál asi bude lepší..
Pro mě je to Wardovky průměr. Už od knihy Král mi příde, že ubrala akci a nacpala tam místo toho něčí krizi ve vztahu. Mě nebaví číst o něčích stupidních problémech ve vztahu ona se s nim 1den nebaví a on si myslí že je to konec manželsví? . A když už byla akce, tak za 5minut byla vyřešená. Starší díly před Králem pro mne mnohem lepší. A co nás bohužel čeká? dálší díl Merry a Hollywoda a jejich krize manželsví, no díky ale uz nee:-( Wardovka ztrácí na kvalitě a mam pocit jakoby se cpala do kolonky rychle seznámit dva lidi, udělat jim rychlo románek a láska až za hrob...
bohužel ja jsem se nemohla začíst, nic proste nic mozna to jeste pride ale pochybuji...
Klasická Wardovka...nedá se to srovnat s Bratrstvem, takové dílo se proste povede jen jedno. Do Andělů se mi moc nechtělo, ani nevim proč. Ale ráda si Wardovkou proložím čtecí pořadníček. Psát umí, o tom neni pochyb. Akce, romantika, sex a to celý se rovná prostě dobrému čtení pro holky. I když její díla jsou podle stejného scénáře, a od začátku asi všichni víme jak dopadnou, mě to prostě baví:-)
kdo hleda knihu tipu romantický trojúhelník, nebo 17ti letá školačka co zachraňuje celý svět, tady to nenajde:-D
prostě holka co má práci detektivka, vyšetřuje případy a přitom se ji pod nohy motá chlap:-D
parada libilo, něco jako hunger games
jdu hned na další díl:-)
parádní, čte se to samo. jen kdyby knižní klub více dbal na překlepy, druhá kniha od nich, co měla tolik chyb:-(
Je to jako když jste se svojí kamarádkou u kafe o ona vám vypráví, jaká ftipná příhoda se jí stala:-))
pěkné ftipné a fakt rychlé, čtení k víkendové kávičce od které se neodtrhnete!
Právě jsem to dočetla, bylo dobře že jsem od toho nečekala hodně. Možná je škoda, že autorka nepoužila vzhled Kyla jako ve fimu. Víc moderněji nebo naopak víc fantasty. Když už použila vizáž zvířete. Tohle byla fakt taková pohádka pro náctileté. Celkem mi vadil Kylovo věk. V 16ti letech je divný když někdo mluví o lásce, jak by jí hladil líbal, chtěl vedle ní spát a miloval navěky atd. Tohle se mi hodně mlátilo. Bud to měla udělat s více staršími (jako ve Twilightu ) nebo osekat ty jeho romantický až lehce erotický úvahy. Četlo se to rychle a jak už někdo dole napsal, ten chat tam byl úplně zbytečný a trošku jsem nepochopila co tím autorka chce říct? Přišlo mi to jako by tím chtěla zasadit víc pohádkový děj, ale bylo to divný. Prostě jeden americký happiend pro děti, aby věděli co je špatný....
Film vypadá slibněji...