Lucissia komentáře u knih
Opět výborná detektivka, přesně jakou jsem chtěla. Trošku mi připomínala skvělý seriál Vzteklina, nebo těmi pohledy do minulosti i Vodníka. :-) Kdyby se toho chytl dobrý scénárista a režisér... Opravdu dobrá česká detektivka, už teď si od Ježíška přeji chybějící díly. :-)
Klasika, kterou si pamatuju ze školy a která nestárne. Navíc syn, když ji předčítal, tak z ní měl opravdu velkou radost. Málo písmenek. :-) A já ty verše prostě miluju. :-)
Dostala jsem, co jsem žádala. Detektivku od českého autora z českého prostředí, ne příliš dlouhou, ne příliš složitou, s vysvětlením na konci. Ideální na odpočinutí. Druhá detektivka od paní Pospíšilové a teď si je dám pěkně postupně a časem přečtu všechny. :-)
Jak se dá o jednom "obyčejném" dni na zámku napsat knížka. :-) I když to už kvality prvního dílu nedosahovalo, přesto se mi četlo krásně a fascinuje mě, kolik slovních obratů pan Boček vymyslí. :-)
Opět jedna z knih, na které nezapomenu. Děj napsaný tak, že se mi přesně odehrával před očima a střídavě se mi číst chtělo i nechtělo, protože jsem vše prožívala s Christopherem. Knížka je opravdu napsaná tak, že jí věříte každé slovo a opět mí více přiblížila těžký a složitý svět autistických "dětí" kolem nás...
Úžasná knížka od Ježíška, která si u nás našla (pro někoho možná nedůstojné) místo (na záchodě) :-) A listují v ní nejen naše dětí, ale i já a manžel, takže to asi mluví za vše. Zábavná, vtipná a poučná hledací knížka, přesně jako máme rádi. :-)
Přečteno, dětem se čtení líbilo. Musím ale popravdě říct, že jsem četla o malinko lepší knížky, nicméně Stráša za přečtení stojí, proto pět hvězd. Knižku provázely výborné ilustrace. :-)
Jako malá jsem knížku četla snad osmkrát. A teď jsem si ji s chutí dala znovu se svými dětmi. A úspěch velký. To že zde vystupuje v hlavní roli zelenina je neopakovatelné a to, že ji nakreslil pan Sekora je paráda. Moje děti ilustrace obdivovaly stejně jako já kdysi před třiceti lety.
Navíc jako dospělá v knize vidím spoustu narážek a náznaků na různé "mocnosti" světa. :-)
Určitě si ji dám i po desáté, i kdybych si ji měla přečíst sama. :-)
Moje druhá kniha od Dána a tímhle tempem je do roka a do dne přečtu všechny. Stokrát lepší než Nesbo. Střídavě jsem se u knihy bála, zasmála se, chvílemi se mi zvedl žaludek, vletěly slzy do očí, pak se objevil úsměv na rtech a o stránku dál jsem zase nemohla popadnout dech... A to myslím mluví za vše... :-)
Tak, i když jsou skoro všechny Lanczovky na jedno brdo, i když si po přečtení většinou řeknu, že jsem mohla číst něco "hodnotnějšího", i když... Stejně po nich sáhnu zas. A sáhnu po nich, když chci vypnout, když se chci zasmát, když nechci u knihy moc uvažovat, když si chci vzpomenout na devadesátky a své první lásky... Stejně jako u této, nečetla jsem poprvé a někdy v budoucnu si ji dám zas. :-)
Oblíbená knížka z dětství. Teď jsem si ji připomněla, když jsem ji přečetla synovi. I jemu se moc líbila a taky ho fascinovaly ilustrace paní Zmatlíkové a krásně vyvedená první písmena kapitol. :-) Určitě se k ní vrátíme.
Výborně napsaná detektivka, četla jsem ji poprvé a ani filmové zpracování jsem nikdy neviděla, takže pro mne závěrečné velké překvapení. :-)
Zopakováno po víc než třiceti letech. Tenkrát se mi to líbilo moc, teď už bych pár výhrad měla, ale zase je to z pozice dospěláka. Jinak pěkně napsáno, troška tajemna k Foglarovi patří, tak pět hvězd právem.
Při čtení mě nesčetněkrát napadlo, jak se mládež za padesát let změnila (ale to určitě říkali i mí prarodiče). :-) Jen nevím, jestli by si knihu dnešní děti s chutí přečetly...
Líbilo se mi moc, i když pravda, vyloženě detektivka to nebyla. Jinak ale super, byl by to perfektní film. :-)
Ach jo a já se tak těšila... Jako četlo se to krásně, mám ráda autorčiny krátké kapitoly, děj byl zajímavý... Až na ten konec, no. Useknuté, celou dobu jsem čekala, co se stane a najednou nic. Škoda, všechny předchozí knihy byly parádní. :-)
Opravdu hodně mě to bavilo. Postavy, prostředí, léto, paráda. Povedený díl. :-)
Přečteno za dva dny, dala bych to i za jeden, ale tohle se musí vydýchávat. Kniha, na kterou se nezapomíná...
Přečteno za pár dní, dozvěděla jsem se hodně nového o Šumavě. Ale asi abych všechny souvislosti plně pochopila, musela bych číst ještě jednou. Jen mě mrzí, a proto dávám o jednu hvězdu méně, když jsem něco chtěla zpětně najít, skoro jsem neměla šanci. Ale jinak dost zajímavé. :-)
Tak to bylo naprosto parádní počtení, pět hvězd je málo. To by chtělo pokračování. Měla jsem pocit, že se mi příběhy odehrávají přímo před očima, autorka dokázala vtáhnout přímo do děje... Všechny příběhy byly promyšlené, zajímavé, tajemné, uvěřitelné. Mám jen jednu otázku: A jak to bylo dál???? :-)
Svým způsobem to nebylo vůbec špatné, jen něco málo mi k dokonalosti chybělo (a naopak přebývaly dost časté překlepy v knize). Čtyři hezké hvězdy. :-)