Lucka_čte Lucka_čte komentáře u knih

Zahrada mrtvých duší Zahrada mrtvých duší Lukáš Boček

Pokud se Vám líbí knihy Viktorie Hanišové, tak tahle kniha je pro Vás.

Největší utrpení si způsobují nejbližší lidé sobě navzájem.

Klikař Beny Klikař Beny Simona Bohatá

Skvěle popsaný život v osmdesátkách. Beny je sympaťák a člověk mu fandí. Paralelní osudy vedlejších postav jsou někdy hodně drsné, ale nekazí celkově milý pocit.

Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Napínavá kniha, která má spád. Více než krimi je to duchařina, ale vůbec mi to nevadilo, i když tenhle styl nevyhledávám.

Fosilie Fosilie Michal Kašpárek

Zajímavá sonda do života současné generace. Věkem už bych se měla řadit k Vladimírovi, ale sympatizovala jsem i s Julií. Asi také proto, že je žena.
Poslední kapitola je v knize trochu navíc, ale proč ne, zase jiný pohled, který mne, jako nefandu scifi, trochu zaskočil a přivedl k zamyšlení, zda by svět jednou takový mohl být.

05.11.2024 4 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Od autorky jsem již četla její knihu Houbařka a tak jsem očekávala, že příběh bude hutný a neveselý.
A to se také splnilo.
Osud rodiny vsazené do doby nedávné, kterou máme všichni v paměti, Vás nenechá knihu odložit. Postupným vyprávěním a odkrýváním příběhu jednotlivými členy této rodiny se dostaneme k tajemství, o kterém se nemluvilo. Ačkoliv žili jako rodina, byl každý ve svém trápení sám a hledal pomoc, jak uměl, matka v sektě, otec v práci a nejhorší ze všech mi přišel život jejich syna Tea.
Rozhodně doporučuji, i když Vás to rozseká!

11.03.2024 5 z 5

Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Jiří Sankot

Při čtení takový knih si říkám, že moje starosti jsou malicherné. Musela to být hrozná doba...

01.12.2023 5 z 5

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

O knize jsem předem vůbec nic nevěděla, jen jsem ji zahlídla zařazenou ve čtenářské výzvě a náhodou mi ji paní knihovnice nabídla a tak jsem si řekla, proč ne. Byla jsem velmi mile překvapená, nemohla jsem se odtrhnout, přečetla jsem ji za den.

22.06.2023 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Po přečtení tohoto příběhu si uvědomíte, že v dnešní době máme vše a častokrát jsme nespokojení kvůli naprostým banalitám. Je až naprosto neuvěřitelné, v jakých podmínkách žila generace našich babiček po válce. Kniha je velmi čtivá, bez hluchých míst. Jsem ráda, že jsem ji objevila díky čtenářské výzvě a rozhodně doporučuji.

05.06.2023 5 z 5

Dětská hra Dětská hra Clare Boyd

Na knihu jsem narazila náhodou v knihovně, je čtivá a bavila mne. Potvrdilo se, že vztahy nevlastních sourozenců a rodičů nejsou nikdy jednoduché a i když se člověk sebevíc snaží, rovný přístup je nemožný, krev není voda.

02.06.2023 4 z 5

151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem 151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem Lucie Kutrová

Lucku sleduji na instagramu a ráda jsem si přečetla její dobrodružství na PCT. Kniha je napsaná velmi čtivě s humorem a lehkostí jí vlastní. Během čtení jsem chtěla hned vyrazit na nějakou túru a měla jsem pocit, že když to zvládla ona, tak to dám taky (ale bez spoďárů?! To tedy ne, ani omylem!).

22.05.2023 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Přečeteno jedním dechem, velmi citlivě zachycený silný příběh, děsivé chvíle v dětství, které ovlivní celý život. Postava matky je velmi rozporuplná ale uvěřitelná, pokud by byl příběh o ní, jistě i tam by se rozkryla temná zákoutí duše, která směřují její jednání. Ale to ji vůbec nijak neomlouvá.
Vylíčení Šumavy, přírody a hobaření velmi čtivé, nijak neodvádí od tématu. Bylo to moje první setkání s touto autorkou, s chutí si přečtu její další knihy.

28.04.2023 5 z 5