LukBook komentáře u knih
ZA mě o hodně lepší než první dík. Méně okecávání a více akce. Vlastně je z toho opravdu slušná akčňárna se zajímavou zápletkou i postavami
Krásná kniha. Kombinuje pohled na rodinnou historii (fiktivní) s několika významnými momenty dějin 20. století. Najdete v ní momenty smutné (často) i veselé (o hodně míň),. V konečném součtu jednoznačně ukazují, že v těžkých chvílích musí rodina stát při sobě
Velice zajímavý psychologický román. z části je vyprávěn zavražděnou ženou, přesto to není žádná duchařina. Daleko blíže má k detektivce, ale nabízí i reálná vážná témata jako jsou zneužívání a manipulace žen od jejich mužských protějšků. Více se dočtete v mém článku v záložce Recenze.
Krásný romantický příběh, částečně z války, s velice dojemným závěrem. Spíše pro ženy, ale třeba i muži si díky válečné tématice najdou své.
Za mě úžasně napsané povídky s velice kouzelnou atmosférou. Autor patří mezi průkopníky literatury týkající se Holocaustu a rozhodně by měl stále mít velkou pozornost čtenářů i všech, kterým není minulost ukradená
Další velice silný příběh z prostředí holocaustu. Přináší osobní prožitky autora, jeho ztráty....Jen těžko lze pochopit, že se něco takového mohlo odehrávat. I po desítkách let bychom měli věnovat vzpomínky zemřelým v koncentračních a vyhlazovacích táborech.
Kvalitní americký horor, který nabízí kombinaci duchařiny i krváku. Velice zajímavá gradující zápletka a především parádní ústřední myšlenka. Poslat 4 hororové autory do strašidelného domu, aby ochutnali vlastní medicínu? Prostě geniální.
Strašák je působivý zejména díky skvěle vykreslené atmosféře konce druhé světové války, i dní následných po okupaci Sověty. Do tohoto temného období je vložena detektivní linka, která vás překvapí zejména propracovaným závěrem. Za mě rozhodně zajímavá kniha.
Za mě unikátní kniha pro všechny, kteří se zajímají o holocaust. Jedná se o vyprávění mladé dívky, které je velice autentické a nabízí pohled na situaci hned v několika zemích. V první řadě se ovšem jedná o deník, který si psala mladá dívka a tak je nutné ho brát.
Další skvělá knížka od zkušené autorky literatury pro děti Kláry Smolíkové. Velice poučné, ale zároveň i hodně zábavné. Velké množství ilustrací.
Za mě ještě o kousek lepší než Mapa dní. Od začátku se kniha pořádně rozjela a nabídla hodně akce, nové postavy i slavné návraty a prostě starý dobrý svět podivných. Paráda...
Za mě opravdu komplexní dílo o Osvětimi. Velice čtivým způsobem se věnuje hrůzám, které se odehrávaly v tomto vyhlazovacím táboře. Dozvíte se hodně informací o místním odboji a nechybí ani spousta fotografií. Podle mého názoru jedna z nejzajímavějších knih na toto téma.
Zajímavě zpracovaný román o holocaustu, ve kterém ovšem velká část děje odehrává desítky let po něm. Popisy z koncentráku jsou opravdu syrové a drsné.
Za mě pěkná knížka na pomezí fantasy a pohádky, která se postupně hodně slušně rozjede. Určená spíše mladším čtenářům, ale třeba se v ní ztratí i ti starší. Je tam hodně magie, ale i lásky.
Za mě opravdu zajímavá young adult detektivka. Netradičně napsaná, s napínavou zápletkou. Doporučuji všema deseti.
Snilci jsou zajímavým románem, který je momentálně hodně aktuální. Nabízejí fiktivní pohled na chování lidí během epidemie a v některých momentech až strašidelně připomínají současnou dobu koronaviru. Mají své mušky, ale přesto mě fakt bavili.
Pro mě parádní detektivka zejména díky zajímavým hlavním postavám a hudebnímu prostředí. Podíváte se do zákulisí festivalu Glastonbury a přitom se dočkáte i napínavého detektivního případu.
Za mě výborná kniha mapující druhý nejvražednější tábor druhé světové války. V několika ohledech dokonce předběhl i Osvětim. Najdete tu historii Treblinky, popisy hrůz, které se v ní uskutečnily, ale i odvážný boj o život a pro několik málo jedinců šťastný konec.
Poměrně zajímavý severský thriller, přestože má i své mouchy. U hlavní postavy je znát inspirace Lisbeth Salanderovou, což je částečně potvrzeno i v textu. Ale jinak pohodové čtení
Za mě jedna z nejzajímavějších knih, co jsem letos přečetl. Atmosféra je opravdu fantastická, temná a strašidelná. Celé to působí velice realisticky a zanechává ve čtenáři silné emoce.