Lumír23 Lumír23 komentáře u knih

Rozsudek ráže 9 Rozsudek ráže 9 Michael Connelly

Taková poctivá detektivka, příběh ze soudní síně s přesahem. Velice čtivé, velmi dobré, logické. Spokojený jsem byl :-) .

20.11.2020 5 z 5

Smrt si nevybírá Smrt si nevybírá Ambrose Parry

Velmi příjemné čtení, popis staré Anglie, vývoj léčebných metod a využití anastezií od plenek, k tomu i napětí a vztahy... Jo, dokonce bych řekl, že by tomu slušelo i pár stran navíc, což je v rozporu s trendem - kdy příběh nemá co říct a je natahován, zde byl zhuštěn. Opravdu jsem si to užil.

29.10.2020 5 z 5

Zmizení Stephanie Mailerové Zmizení Stephanie Mailerové Joël Dicker

Co ke knize napsat. Ano, je tam hodně postav. Ano, flasbacky se jen hemží. A ano, někdy nemá vzpomínka té které osoby, přímo vliv na děj, na hlavní linii příběhu... i když... Ač je tam mnoho figur, kniha pro mě zůstala přehledná, což mnohdy jiní autoři nedají ani u holého děje. Kniha mi přijde podhodnocená, doporučuji ke čtení.

19.10.2020 5 z 5

Na Věrnosti Na Věrnosti Tana French

Velice se mi líbil hlavně civilní projev, text, který sice psala žena, ale bylo to chlapské. Opravdu se mi to četlo moc dobře, plno krásných alegorií, hlavně když hlavní hrdina popisoval svoji lásku... Vlastně mi v závěru přišlo do hlavy, že kniha pro mě neměla jasné vyznění v tom smyslu, zda-li se jednalo o dobrý konec, či o smíření se se skutečností a realitou... Moc se mi kniha a hlavně autorčin styl, líbila.

10.10.2020 5 z 5

Inkoustová stopa Inkoustová stopa Mel Starr

Třetí kniha, ač s hodnocením vysokým, pro mě třetí na žebříčku. Avšak i nadále nadstandard, paráda.

13.09.2020 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Noo, paní je ve svých představách dóóst uchylná a brutální :-). Ale je to velice čtivá kniha. Super.

19.07.2020 5 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Poutavé, napínavé, s dějem, spádem, napětím. Moc dobře se mi kniha četla, doporučuji.

16.07.2020 5 z 5

Právo první noci Právo první noci Vlastimil Vondruška

Prostě pan Vondruška nezklame. Opravdu, radost číst. Jen dvě věci na srdci mám, cizí slova, jejichž ne význam, ale ani existence nebyla vlastně ani nutná, ta tam prostě nepatří, asi jako mouřenín, nu a pak je problém v závěru, kdy se z Hedviky stane Milada. V nejméně vhodný okamžik.

13.07.2020 5 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Po přečtení několika komentářů, jsem se obával, že to bude dlouhé. Přiznávám, že mi to pak ani nepřišlo. Na tloušťku knihy nehleďte a stránek se nebojte, dobré to bylo.

01.04.2020 5 z 5

Moucha Moucha Dominik Dán

Napínavý příběh, nemá cenu to tady rozmazávat, je to klasický Dán. Jenom ta spotřeba chlastu u těch slovenskejch policajtů... ale věřím mu to ????.

15.03.2020 5 z 5

Rudý kapitán Rudý kapitán Dominik Dán

Je to čtení se spádem, napínavé, snad jen babka žijící na nádraží, se škorpionem, připravená podat i se zásobníky... no, i kdybych uvěřil všemu ostatnímu, tak tohle mi už nejde. Fakt nejde.

04.03.2020 4 z 5

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Bylo čtivé, poutavé, ale přesto mě závěr trochu zklamal. Čekal jsem trochu jiné rozuzlení a hlavně, jiný přístup místních šefirů...

25.01.2020 4 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Panák jak je představen, to je děsná představa... Čtení dobré.

19.01.2020 4 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

A zase to dokázala. Je mi záhadou, jak to dělá, ale je to výborné, nápadité, čtení.

19.01.2020 5 z 5

Ztracený Ztracený Tim Weaver

Líbilo se mi to, stěhování z metra bylo moooc opakované, ale stejně je čtivé.

19.01.2020 5 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Weaver to prostě umí. Sice se mi existence zařízení až tak nezdá, ale fantazii má.

19.01.2020

Běžkyně Běžkyně Peter May

Moc dobře se tato série čte...

15.01.2020 5 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Já ty příběhy toho týpka na vozejku a rezavý baby, čtu rád. Hodnotím je pravidelně vysoko, i zde se snažím hodnotit hore, ale půlku hvězdy bych ještě ubral. On nám pan autor někdy trochu věší bulíky. No dobře, bulíky úplně ne, ale napíše knihu s hlavním příběhem, který má spád, snad i logiku, a ve finále to rozseká takovou doplňkovou, vyvětlující architekturou, kdy má čtenář pocit, že vlastně odvolává vše doposud napsané a slibuje to, co vlastně slíbil v předcházejích knihách. A co mě nešmakovalo vůbec, to je porušení Hodinářova slibu, aniž by mu Link za to alespoň slušně nadal do chodících kriplů. To byla hořká tečka na závěr.

20.11.2021 3 z 5

Dvanáctá karta Dvanáctá karta Jeffery Deaver

Inu, co k tomu napsat? Kam se bude autor dál v knihách posouvat? Poklekne hlavní hrdina po letech cvičení? Myslím, věřím a doufám, že další knihy už nebudou o glorifikaci ras, etnik a jinakosti (mám na mysli pohlaví a jejich varianty, sexuální orientaci, atd.), a vrátí se zase k detektivce. Za mě je tento způsob plýtvání časem.

23.10.2021 3 z 5

Iluze Iluze Jeffery Deaver

Celá série mě doposud hodně bavila, nejsem zklamán ani z Iluze, ale... toto je dle mého soudu již překombinované. Když tak moc nedumáte nad obsahem, profrknete knihou, čte se dobře. Ale zamyslíte se a najednou je toho moc. Barde piš, ale uber. Tedy, ne uber, ale jako zvolni... :-)

09.10.2021 4 z 5