lusila komentáře u knih
Videla som seriál o živote Einsteina a mnohé scény z knihy/ napr. spísané Podmienky spolužitia/ boli mi už známe. Napriek tomu ma kniha zaujala natoľko, že som ju hneď prečítala celú. Od autorky som čítala knihu Obžalovaná, preto viem, že píše bravúrne, odporúčam.
Toto je výlet do pocitov a histórie v čase, keď autorka denníkov Ilona Andrássy žila. Zápisky vnučky politika Júliusa Andrássyho /st./ sa našli pri rekonštrukčných prácach v kaštieli Czirákyových. A hoci boli poškodené, autorovi knihy Lajosovi Kovácsovi sa podarilo zápisky písané ceruzkou a fotografie natoľko rozlúštiť a poskladať, že vznikla z toho táto výnimočná kniha. Text denníkových zápiskov je pôvodný, bez zmien. K histórii tejto rodiny mám akosi bližšie, možno preto, že v mojom rodnom meste a aj v meste, kde teraz bývam, sa nachádza kaštieľ Andrássyovcov.
Trochu zdĺhavý príbeh, čo mi ani nevadilo, keďže knihu som čítala hlavne večer pred spaním. Len neustále čítanie celých mien /krstné aj priezvisko/ postáv bolo pre mňa zvláštne.
Obávala som sa, že kniha s témou pandémie bude plná opisov tejto situácie, či "vyplakávaním" nad tým, prečo sa to stalo. Na moje prekvapenie sa mi práve táto časť série s Lucy páčila najviac. A nie, nebolo žiadne "vyplakávanie".
Skvelá kniha. Netradičný pohľad na históriu jedného domu, bavilo ma to, žiadna nuda.
Príbeh dvoch matiek, ktoré sú ochotné pre svoje deti spraviť všetko a zároveň musia začínať nový život.
Samotný zločin či vyšetrovanie pre mňa nebolo podstatné, ale to ostatné naokolo bola zábava.
Rozprávanie o živote/viac súkromnom ako pracovnom/ v duchu-kedysi to bolo tak... Nenáročné čítanie.
Posledný diel série so sympatickým Sanitasom nás prenesie do začiatku a prvého prípadu, ktorý Sanitas vyšetroval. Keďže piaty diel skončil tak ako skončil, nebolo pre mňa prekvapením, že sa dej vrátil v čase. Občas som mala pocit strohosti, ale celkovo sa mi to páčilo.
Čítalo sa to dobre do prvej polovice, potom sa to točilo v kruhu, dosť neuveriteľné scény a dialógy. Kniha vybraná do výzvy.
Svieže, úprimné, miestami vtipné rozprávanie o živote v horách a nielen o tom.
Skvelá kniha. Film bol tiež zaujímavý, len škoda, že sa nedržal knihy a bol pozmenený.
Vysoké Tatry mám rada, no mám pred nimi rešpekt. Veľakrát sme tam trávili dovolenky, aj s dcérou. Táto kniha však viac patrí do kategórie fakty ako poviedky, či beletria. Na začiatku je podrobný opis a zoznam stratených, zmiznutých, či ľudí, ktorí v horách zahynuli. Neskôr sa v texte nachádzajú aj rozprávania konkrétnych osôb, výpisy zo záznamov, legendy, či výsledky prieskumov. Od dôb minulých až po súčastnosť/posledný prípad z roku 2021/. Na ufo, či iné podivnosti neverím, preto som túto časť čítala s rezervou. Aj v minulosti ľudia pripisovali zvláštnu moc úkazom ako blesk, či zatmenie slnka, preto si myslím, že tieto záhady sú skôr dodnes neprebádané javy a možno v budúcnosti budeme onich vedieť viac.
Vtipné rozprávky nielen pre deti. Krásne ilustrácie.
Kniha vybraná do výzvy, z ponuky miestnej knižnice. Tému emigrácie veľmi nevyhľadávam, páčila sa mi zmienka o básnikovi Skácelovi, ktorého mám rada. Tak táto Nevedomosť rozšírila moju nevedomosť o tom, ako píše tento autor.
Prvých sto strán napínavých, potom ako som už vedela, že o čo ide, to bolo dosť predvídateľné a stále sa to točilo dookola, záver ma neprekvapil. Nie je to zlý príbeh, ale nebola som z neho" paf."
Oddychový príbeh zasadený do 17. storočia , páčilo sa mi, že bol z východného Slovenska. No autor mohol viac popracovať na oslovovaní postáv, to neustále "slečnovanie" dosť rušilo.
Hovorí sa, že darovanému koňovi sa nemá pozerať na zuby. Túto knihu som vyhrala v súťaži a teda som ju prečítala, hoci takýto typ kníh nevyhľadávam. Krásna žena a sexi chlap-typická romantika.