LusSyNDA LusSyNDA komentáře u knih

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Nevím přesně proč, ale kniha mě začala pořádně bavit až ve třetí části "proces". Způsob vyprávění Benova příběhu nebyl pro mě napsaný poutavě, nejspíš mi vadilo neustále přerušování příběhu a navrácení se do současnosti aniž by se jednalono nový odstavec - chvílemi jsem se proto ztrácela v textu. Knihu jako celek však hodnotím kladne.

01.11.2020 4 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Romantika, sex, nečekaná minulost... Vše co Colleen napíše jí věřím a hltám od první do poslední stránky. Kdyby na světě neexistovali jiné knihy, jen ty od Colleen, nevadilo by mi to a četla bych je stále dokola.

18.11.2019 5 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Mazec! Nejen, že se jednalo o zajímavé téma z oblasti výběrů nejvhodnější manažerů (stručně řečeno), ale ta zápletka byla prostě hustá! Četla jsem celou dobu s pusou do kořán, nečekala jsem nic, prostě mě to dostalo!

04.07.2019 5 z 5

Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

První díl jsem nečetla. Nevím zda byl 1.dil důležitý abych pochopila děj této knihy, ale určitě si ji planuji dočíst. Hrozně mě zajímá SKyin pohled na věc.
A teď k věci- Kniha plná polibků! V některých pasážích jsem normálně cítila motýly v břiše jak kdybych já byla Sky. Opravdu nádherně napsané. Zápletka také velmi zajímavá, četlo se to samo :-)

04.06.2019 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Paráda! Cely příběh byl od prvního slova neskutečně napínavý. Jsem hrozně ráda za prolog, kde se zrekapituloval ve stručnosti celý záměr/plán, proč vůbec byl pachatel takový. Písečný muž byl prvni kniha co jsem četla od dvojcie Lars Kepler a myslím, že od nich musím přečíst něco dalšího! Navíc plusove body dávám za krátké kapitolky, které nutily číst dál a dál....!

13.10.2018 5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Nádhera. Netřeba komentáře.

26.07.2018 5 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Moc se mi do této knihy nechtělo, ale teď musím říct, že nic krásnějšího jsem v životě nečetla. To, jak autorka dokáže popsat samotný polibek, tlukot srdce. To je proste něco nádherného. Navíc jsem ještě nikdy nečetla knihu,která má své vlastní písně. Jsou nádherné stejně jako texty uvnitř knihy. Je to prostě kniha, plná lásky, propracovaná do nejmenšího detailu. Dávám 100 % !!!

26.07.2018 5 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Můj nejoblíbenější autor současnosti mě opět nezklamal! Kniha byla milá, vtipná , místy dojemná. Opravdu pohodové a rychlé čtení. Kapitolky byly opravdu kraťounké, příjemná kniha :-)

01.02.2018 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Dechberoucí kniha, skvěle napsána z několika pohledů, četla jsem bez přestání. Doporucuji na 100 % přečíst!!!

28.07.2017 5 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Colleen vždy vymyslí nějaký nový neotřelý způsob jak rozdělit knihu na jednotlivé kapitoly. Tentokrát šlo o 9.listopad - poprvé, podruhé,...a naposledy. A to se mi moc líbilo. Střídal se pohled Bena a Fallon. Jejich příběh mě opravdu chytl za srdce. Kniha se mi moc líbila.

12.06.2022 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Kniha o události, o které se nemluví. Určitě by si tato událost zasloužila mnohem více medializace. K samotne knize- krátké kapitoly z pohledu 4 lidí, kteří jsou zasaženi válkou každý jinak. Hezky odvyprávěné, příjemně se četlo

16.03.2020 4 z 5

Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Příliš krátké čtení, aby mě rozbrečelo, ale dlouhé dostatečně aby ve mně zanechalo divné pocity. Kniha líčí jaký je rozdíl mezi obětováním svého života a ochoty pro někoho zemřít. Opravdu škoda, že to nebyla klasická kniha, v které bych si všechny postavy postupně zamilovala

01.01.2020 4 z 5

Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Asi moje první kniha, kde se píše o cikánske komunitě v Osvětimi. Konec knihy mi vyrazil dech, otočila jsem stránku s tim, že bude další kapitola a místo toho konec! Moc krásně sepsaný příběh, určitě ho nezapomenu a budu ho šířit dál.

05.12.2019 4 z 5

Andílek Andílek Mary Kubica

Opravdu napínavý thriller! Kniha je psána 3 pohledy- Heidi, Chrise a Willow. Všechny postavy se pravidelně střídají a to knize přidává na napínavosti! Všechno pomaličku začne zapadat do sebe a vy se nestačíte divit jaká je pravda!

23.04.2019 5 z 5

Kabinet milostných dopisů Kabinet milostných dopisů Alyson Richman

Kniha, která spojí osudy dvou lidí dohromady. Kniha plná hudby a čtení knih. Válečná tématika, z jiného úhlu než jsem doposud četla. Opravdu krásně napsané, všechny kapitoly se spojí dohromady a dávají jasný smysl. Krásné

13.02.2018 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kdyby se pořád neopakovalo neustále dokola oslovení "superintendant" a podobně, měla bych z knihy lepší pocit. Taky mi ze začátku knihy Erika nepřišla vůbec sympatická, má zvláštní povahu. Ale i přesto se mi příběh líbil, rychle ubýhal a byl zajímavý.

10.01.2018 4 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Nádhera! Kniha se mi opravdu velmi líbila! Řadím ji proto mezi mé oblíbené knihy. Příběh byl velmi napínavý od začátku až do konce. Noru jsem si zamilovala. Jen jsem trochu zmatená a nevím, co přesně v knize je na motivy skutečné události a co ne...

26.06.2017 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Nejlepší kniha. Nic víc říct nemůžu :-)

19.09.2016 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Ross musí být narozen ve znamení ryby, jinak si jeho povahu nedokážu vysvětlit :-)
Milý příběh z prostředí Skotska, hezky popsané recepty, úplně mi kručelo při čtení v břiše. Romantika vsazená do období vánoc - kdy jindy takovou knihu číst, než před vánoci. A nečekejte tu nix jiného než happy end a úsměv na tváří po dotčení knihy :-)

28.11.2024 4.5 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Silná kniha, čtivá a s opět s příběhem, který má nějakou netradiční rovinu navíc - tentokrát nám Colleen představuje Kennu, která si odseděla 5 let za neúmyslné zabití a snaží se po propušnltění dostat do života své dcery. Tentokrát milostná linka, s kterou u Colleen předpokládám, že všichni počítáme, není vůbec jednoduchá.
Příběh se mi však jako celek líbil, těším se na další Colleen knihu :-)

11.08.2024 4 z 5