LusSyNDA komentáře u knih
Ross musí být narozen ve znamení ryby, jinak si jeho povahu nedokážu vysvětlit :-)
Milý příběh z prostředí Skotska, hezky popsané recepty, úplně mi kručelo při čtení v břiše. Romantika vsazená do období vánoc - kdy jindy takovou knihu číst, než před vánoci. A nečekejte tu nix jiného než happy end a úsměv na tváří po dotčení knihy :-)
Moc zajímavý námět na knihu. Co mě osobně překvapilo, byl nepříjemný pocit, ktery jsem měla při čtení. Hodně negativních a smutných kapitol, které mě opravdu rozesmutnili. Závěr byl pro mě docela překvapivý a naopak milý. Kniha nenásilně nutí k zamyšlení nad vlastním životem. Přeci jen mi tu něco, nevím přesně co, chybělo, abych dala plný počet hvězdiček
Opravdu děsivé svědectví, bez přidanych "omáček" kolem. Styl knihy je otázka a k ní jasná odpověď - žádné odbočování od tématu. Libila se mi taktéž přemluva Simone Veilové. A konečná kapitola "Holocaust..." - opravdu pěkné stručné shrnutí celého válečného období.
Obdivuhodná kniha! Opravdu všechna čest spisovatelce. Vypátrat předválečnou i poválečnou minulost rovnou devíti žen je z mého pohledu až neuvěřitelné. Neumím si představit ty hodiny pátrání... Jedno je jisté, vyplatilo se to. Život devíti žen se spojil v celistvý příběh. Nádherně sepsaný příběh. Kniha nevypráví jen o našich 9 ženách, ale zasvětí i do černých zákoutí války. Pro mě samotnou bylo mnoho informací novinkou. Jediné co mě mrzí je, že tato kniha není veřejně známá - každý koho zajímá válečná tématika by si tento příběh měl přečíst. Věřím, že na něj nikdy nezapomene.
Tohle byla teda blbost. Teď jsem to dočetla, chci napsat "jméno hlavní postavy" a nemůžu si ho vybavit. Asi takto byl celý příběh pro mě zajímavý. Nic se tam nedělo, čekala jsem nějaký napínavý děj od kterého se nebudu moc odtrhnout. Ale nic takového kniha nanabízí. Posledních 30 stran bylo "akčních", ale více méně předvídatelných.
Napínavá kniha až do konce. Sama jsem nevěděla, komu věřit. Všichni mi připadali podezřelí. Hodně dlouho (dobrou půlku knihy) trvalo, než se všechny příběhy jednotlivých postav spojili dohromady, ale o to byla kniha napínavější. Jediné co mi přišlo trošku mimo, že Holly radila policii co má vyšetřovat a spojovala jim i teorie :-) (to si ty informace policie nemohla vypátrat sama?)
Silná kniha, čtivá a s opět s příběhem, který má nějakou netradiční rovinu navíc - tentokrát nám Colleen představuje Kennu, která si odseděla 5 let za neúmyslné zabití a snaží se po propušnltění dostat do života své dcery. Tentokrát milostná linka, s kterou u Colleen předpokládám, že všichni počítáme, není vůbec jednoduchá.
Příběh se mi však jako celek líbil, těším se na další Colleen knihu :-)
Za mě super. Napínavé kapitoly mě nutili číst dál a dál. Ano, je to hoooodně přitažené za vlasy, ale udělalo mi radost, že bylo vysvětleno, kde se vzaly peníze na postavení takové "únikovky". Protože to byla jedna z mých prvních myšlenek. Měla jsem trošku při čtení pocit, že jsem podobný příběh už četla/viděla film, ale je to poměrně nová kniha, tak nevím...
Od Colleen clovek ceka romantiku pri ktere se potutelne usmiva. To presne jsem dostala. Prvni dil "Nami to konci" je za me ma nejoblibenejsi kniha od Colleen. Jsem moc rada, ze v druhem dile dostala Lily s Atlasem sanci se do sebe znovu zamilovat. Takto nejak si predstavuji happy end :-)
Mně se to moc nelíbilo. Čtivé to bylo, ale děj ani přeskakování na kapitoly o autorovi mně nezaujali. Film si pamatuju matně - řekla bych, že vidět film je lepší než strávit čas s touto knihou.
Dechberoucí román. Téma románu jasné: druhá světová válka a deportace Židů v Amsterdamu. Obdivuji, že vznikli organizace pro záchranu židovských dětí - zároveň je obdivuhodné kolik lidí děti přijalo. Díky této knize jsem se o Herriete Pimentelové doslechla poprvé v životě, divím se, že tento čin není více známější. Kniha se mi moc líbila.
(SPOILER) Nádherná kniha. Neskutečně poutavý příběh, který vede k zamyšlení. Láska - ztráta - smrt - Egypt - Boston. Je možné, že někde v jiném vesmíru můžeme žít jiný život? Ten otevřený konec mě trošku naštval, ale kdyz o tom přemýšlím může se stát cokoli a o to přesně v celé knize šlo :-)
Kniha mě fakt bavila a chtěla jsem číst dál a dál a prolamovat další a další tajemství. Chybělo mi asi 10 stran do konce a říkám si "však to se nemůže stihnout všechno vyřešit" a taky že ne. Mrzí mě, že se to vlastně ukončilo hrozně rychle, mám plno nezodpovězených otázek. Kapitoly se záchranáři mi přišly navíc - nijak to za mě nesouviselo se zbytkem knihy. Čtení to bylo fakt chytlavé, ale ten otevřený a nedoreseny konec mě docela naštval. A taky chci upozornit na obal knihy, který je po prvním přečtení dost poničený (otevíráním knihy v záhybech)
Collen jako vždy nezklamala. Četlo se moc hezky. Není to "top" kniha od autorky, ale i přesto se mi děj líbil
Průměrně napsané krimi, za mě moc postav vyšetřovatelů, ztracela jsem se v orientaci kdo je kde
Pecka! Kniha mě dostala svojí nádhernou obálkou a poté i skvělým a napínavým dějem. Úplně mě mrzí, že jsem nečetla první díl ze série o Jude. Opravdu zajímavá zápletka a konec byl také napsaný, člověk by ihned začal číst další díl série kdyby ho měl k dispozici.
Za mě nejlepší knížka od Ladi! (Přečetla jsem i ČR). Evropa se mi libila především proto, že mě Láďa nechal nakouknout pod pokličku charakteru lidí v jednotlivých zemích. Opravdu zajímavé vnímat jednotlivé rozdíly. A pak se Láďa vrátí domů a tam je to furt stejný :-)
Nádherná kniha. Úplně mě pohltila. Často jsem měla husí kůži, ja mám tohle prostě ráda - kniha psaná i z pohledu mrtvé Elizabeth. Fakt jsem si čtení užila a doporučuji všem :-)
V prvé řadě - boží obálka! Příběh o Kate a Aidanovi se mi moc líbil. Strašně se mi libilo vylíčení jak vypadá Cosy corner - hned bych si tam zašla na muffin a k tomu si vybrat nějakou knihu moc fajn odpočinková kniha