LusSyNDA LusSyNDA komentáře u knih

Následníci - Ostrov ztracených Následníci - Ostrov ztracených Melissa de la Cruz

Pohodová kniha pro mladší čtenáře, neurazí ani nijak extra nenadchne. Vynechala bych kapitoly o princi Benovi, dál z mého pohledu byl začátek knihy moc dlouhý oproti části samotné výpravy za dračím okem.

11.09.2017 3 z 5

Edith Piaf Edith Piaf Simone Berteaut

Úžasné čtení, plné slz a smíchu samotné Edith Piaf. Kniha je dokonalé napsána, smekám před jejím životem.

31.08.2017 5 z 5

Skrýš Skrýš Johan Theorin

Krátké kapitoly končící vždy tak zajímavou informací, že si člověk začne číst další kapitolu. Jenže takto to jde stále dokola, nejde přestat číst! Kapitoly z minulosti (Rys a Pandem), u nich se nedalo přestat číst už vůbec. Velmi napínavý příběh, konec trochu zvláštní, ale proč by ne. Kniha byla parádní, na její tloušťku jsem ji přečetla velmi rychle

06.08.2017 4 z 5

Můj dědeček by mě popravil Můj dědeček by mě popravil Nikola Sellmair

Nevím, ale nelíbilo se mi to. Pasáže o Amongovi byly zajímavé, ale život Jennifer mě nijak nezajimal. Je smutné, že je vnučka velitele z koncentračního tábora a má z toho deprese, ale depresemi trpí mnoho lidí a hned o tom nesepíšou knohu. Dočetla jsem ale nedoporučuji :-)

29.07.2017 2 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Dechberoucí kniha, skvěle napsána z několika pohledů, četla jsem bez přestání. Doporucuji na 100 % přečíst!!!

28.07.2017 5 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Nádhera! Kniha se mi opravdu velmi líbila! Řadím ji proto mezi mé oblíbené knihy. Příběh byl velmi napínavý od začátku až do konce. Noru jsem si zamilovala. Jen jsem trochu zmatená a nevím, co přesně v knize je na motivy skutečné události a co ne...

26.06.2017 5 z 5

Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory John Boyne

Měla jsem tu čest a viděla osobně pana Boyna na knižním festivalu. Jeho kniha Chlapec na vrcholu hory je nádherná. Během čtení jsem změnila pocit k Pierottovi z mít ráda na nenávidět. Opravdu silný příběh z prostředí války. Navíc jsem Orlí hnízdo sama navštívila, tak jsem měla živý obrázek jak to v knize vypadalo :-)

12.06.2017 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Wow co k tomu říct! Osobnost knihy, její šarm a styl mě naprosto pohltili. Nejen že kapitoly byly velmi krátké (cca 3-5 stran... Musela jsem pořád číst a číst bez přestání), ale každá kapitola vyprávěla o někom jiném a první věta kapitoly vždy začínala jménem člověka, o kterém kapitola zrovna pojednávala. Úchvatný nápad! ALE troufnu si říct, že kniha vyprávěla snad o 20ti lidech (každý měl něco s něčím společné, bylo opravdu velmi těžké na mozek si pamatovat všechny souvislosti). Takže tato kniha je výborná severska detekrivka + si člověk při jejím čtení procvičí svojí paměť a neodtrhne se do poslední stránky. :-)

11.05.2017 5 z 5

Byla jsem tu Byla jsem tu Gayle Forman

Moc krásně napsaná kniha o vážném tématu, o kterém se tolik nemluví. Moc se mi líbila autorčina konečná poznámka, proč tuto knihu napsala a proč je kniha věnována právě Suzy Gonzalesové. Hned jsem si vše dohledala a přečetla skutečný příběh Suzy. Kniha celá byla moc hezky napsána, obdivuji její obálku (hezčí jsem jeste neviděla). Doporučuji všemi deseti! :-)

04.05.2017 5 z 5

Modrý motýl Modrý motýl Camilla Grebe

Dost jsem bojovala s tím, abych knihu dočetla. Kapitoly jsou vyprávěné 3 lidmi: Peter (vyšetřovatel), Hanna (60ti letá "bába") a Emma (mladá žena). Kniha mě pohltila přesně až na straně 280 :-D (cca 100 stran do konce), do té doby byl děj táhlý, nezajímavý. V první kapitole hned bylo nalezeno tělo, ale do půlky knihy se vyšetřování vůbec nepohnulo. Hrozně mi vadilo vyprávění z minulosti (Emma se ještě jakž takž dala...). Úplně bych z knihy odstranila postavu Hanny, která byla tak nezajímavá, že jsem její části nedokázala číst. Opravdu mě její soukromý minulý život nezajímá (ani ten současný). Konec knihy, jak už jsem psala, byl strhující, nečekaný. Opravdové psycho! Tak za ten konec, dávám *** (původně jsem chtěla dát tak 1-2). Ale jsem ráda, že jsem knihu nakonec přečetla

24.04.2017 3 z 5

Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

john green je jeden z mých nejoblíbenějších autorů, jeho kapitoly me oslovili o trochu víc, ty druhé byly někdy až trochu moc sprosté. nemám ráda sprostá slova. ale v kapitolách od d.l. mě zase oslovil způsob psaní textu (je to vidět, že?) :-) dropek cooper byl taky super, kniha se mi líbila.

06.04.2017 4 z 5

Rukojmí ISIS - Třináct měsíců v zajetí teroristů Rukojmí ISIS - Třináct měsíců v zajetí teroristů Puk Damsgard

Přečetla jsem tuto knihu a dohledala si k ní další informace, obrázky... Je to opravdu silný příběh. Je hrozné nakouknout "pod pokličku" toho, co se aktuálně děje kolem nás. Děkuji za odvahu, že tato kniha byla napsána. Jsem ráda, že jsem si něco takového mohla přečíst.

03.04.2017 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Zajímavě pojatá kniha, líbilo se mi vyprávění od 3 postav... Ale nějak jsem věděla jak to skončí ještě než to doopravdy skončilo. A pak ten konec nebyl ani trochu překvapivý, kniha mě nenutila ani dočíst ji naráz do konce. Také jsem čekala od knihy roku něco víc :-(

25.03.2017 3 z 5

Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Po prvním díle jsem tento díl už číst nechtěla. Tolik jsem brečela, že jsem to nechtěla opakovat. Ale toto pokračování jsem dostala darem, takže jsem "musela". Nelituji. Bylo to opět nádherné. Celou knihu jsem zvládla bez pláče, ale poslední odstavec jsem přes slzy neviděla... Dokonalý konec. Jsem moc smutná, ale skončilo to nejlíp jak mohlo!

12.03.2017 4 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Už jako malý kluk byl Rudolf nelidský. Mám ráda tuto tématiku, nyní z pohledu jiné strany. Jsem ráda, že Rudolf na konci války alespoň věděl, co si zaslouží. Kniha mě více "bavila" až od poloviny, kdy už se vše odehrávalo v Osvětimi. Musím říct, že mě mrzí, že jsem si tuto knihu nepřečetla už na střední škole a nebyla součástí mého čtenářského deníku k maturitě.

07.03.2017 4 z 5

Genesis Genesis Karin Slaughter

Wooow!! Od začátku do konce jsem absolutně netušila, že vrah je tato osoba! Moc se mi líbil pohled ze strany Sáry! Samozřejmě i Will s Faiht byli úžasní detektivové :-) od této autorky jsem jako první knihu četla Město poldů, toto je teprve 2. a určitě to není poslední kniha, co si od Karin přečtu. Smekám klobouk, opravdu napínavé od první do poslední stránky :-)

28.02.2017 5 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Již třetí kniha od Fredrika Backmana. Každá byla úplně jiná, ale v každé jsem našla znaky toho, že je napsal stejný spisovatel. Britt-Marie jsem kapátko měla ráda už v předchozí knize, i když tam hrála zápornou postavu. Ale teď jí mám ráda úplně bez předsudků celou takovou jaká je! A musím přiznat, že do předposlední stránky jsem netušila, jak to vlastně skončí :-) Moc hezký závěr. Děkuji za tuto knihu

22.02.2017 5 z 5

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Na knihu jsem se strašně těšila, ale po první smrti pejska Tobyho jsem myslela, že jí nikdy nedočtu. Kniha byla pro mě o to víc dojemnější, protože mi také umřel pejsek a také se jmenoval Toby... Co víc k tomu říct, obsahu knihy věřím už jen proto, abych v sobě trochu uklidnila tu bolest, která v člověku zůstane, když mu odejde mazlíček. Konec knihy byl nádherný/dojemný. Ale nikdy víc si knihu znovu nepřečtu, tak moc se mě dotkla

13.02.2017 5 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Království Miamas, přála bych si mít také svoje království :-) Moc krásný příběh, už se těším na knihu o Britt-Marie :-)

28.01.2017 5 z 5

Kdysi Kdysi Morris Gleitzman

Knihu jsem dostala k vánocům, přečetla jsem ji během dvou dnů. Neřekla bych že je psaná pro děti, vždyť děti tento příběh nemůžou pochopit. Je to tak nevinně smutné :-( moc hezký příběh

26.12.2016 5 z 5