M.C.SMITH M.C.SMITH komentáře u knih

Dvůr temnoty Dvůr temnoty Victor Dixen

Tahle kniha byla to pravé pro mne. Ač jsem se bála upířího klišé, byla pro mne kniha příjemné překvapení.
Johana mi kápla do noty hned, její snaha pomstít své rodiče byla obdivuhodná.
Vampýři byli vyobrazeni jako bestie bez citu a to je něco pro mne.
Bylo to příjemné čtení a já se těším na další díl, jsem moc zvědavá, jak si Johana poradí. Držím jí palce.
Za mne dobrý začátek nové série.

05.11.2022 5 z 5

Život válečníka Život válečníka Tomáš Němec

Naprostá dokonalost.
Na tuhle knihu jsem se velmi těšila a nezklamala mne. Bylo to úžasné čtení, které jsem si užila od začátku až do konce.
Kniha mne pohltila a já hltala každou stránku jako o život.
Velmi ráda si knihu v budoucnu přečtu znovu a mohu ji jen a jen doporučit.

03.10.2022 5 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Tak tohle mi sedlo. Kniha mne bavila, i když jsem prvních pár stránek trpěla. Bylo to parádní čtení. Jsem spokojená, bylo to příjemné a jediné, co bych mohla vytknout byla vulgarita Lou. Do některých knih se vulgarismy hodí a do jiným ne. Tady se to moc nehodilo a díky bohu to opadlo v průběhu knihy.
Není to kniha, která by nějak lámala rekordy, ale určitě stojí za přečtení. Plno magie, překvapení a šoků. Kniha mi pod rukama ubíhala rychle, bylo to svižné a četlo se to velmi lehce. Podle mne měl děj všechno a ráda si přečtu i další díly.

11.07.2022 5 z 5

Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Škoda, že jde dát jen pět hvězd. Tato famózní kniha by si zasloužila mnohem více.
Pro mne to bylo naprosto dech beroucí, nejlepší kniha, jakou jsem doposud četla. Příběh mne okamžitě vtáhl a já jsem si Gabriela zamilovala.
Příběh byl temný, ale přesto byl protkán láskou. Bylo to naprosto bravurní a já se nemohu dočkat dalšího dílu. Tahle kniha rozhodně stojí za přečtení, bylo to úžasné a já vím s naprostou jistotou, že si ji za čas přečtu s chutí znovu.
Jistě, našly se v knize jisté podobnosti s jinými knihami, ale to neubírá na faktu, že tahle kniha je skvělá.
Krásné ilustrace dotváří celý příběh a čtenář po dočtení musí uznat, že to byla jízda.

08.07.2022 5 z 5

Vyhnankyně moří Vyhnankyně moří Jeffe Kennedy

(SPOILER) Do téhle knihy jsem šla jen proto, že jsem měla přečtený první díl, který mne moc neoslovil. Tady to bylo o trochu lepší. Konečně nějaká zmínka o magii a dokonce tam byli i sloni.
Klidně by to mohlo zůstat u dvou dílů. Kniha byla dobře zakončena a já bych to asi nechala tak, ale uvidíme, co se bude dít v třetím. Zřejmě přijde velké finále a já pořád doufám, že se kniha stane fantasy, jak uvádí popisky.
Nechám se překvapit.
Bylo to takové oddechové. Nenadchne vás to, ale ani neurazí.

04.05.2022 3 z 5

Meč a ptáček Meč a ptáček Amy Harmon

Kniha to byla rozhodně zajímavá, i když jsem se chvíli nemohla začíst. Líbila se mi postava Tirase a Skřivánek taky nebyla zlá. Jistě, kniha je spíše průměrná, nic světoborného, ale je to příjemné čtení. Taková oddechovka.
Nic jsem od knihy ze začátku neočekávala a byla jsem docela mile překvapena.

22.04.2022 4 z 5

Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Tohle byla paráda. Ira mne neuvěřitelně bavil, jako démon byl naprosto skvělý. Emilia se mi hodně líbila. Byla to taková fantasy detektivka, což bylo skvělé. Do knihy jsem se začetla a nemohla jsem jí pustit z ruky.
Doufám, že brzo vyjde druhý díl, potřebuji vědět, co bude dál.
Pro mne je kniha skvělá a doporučuji!

15.03.2022 5 z 5

Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Kniha mne bavila, bylo to zase něco jiného, než na co jsem zvyklá. Líbily se mi postavy a nemohla jsem uvěřit konci, který mne totálně odrovnal. Kniha byla napsána vtipně a mne se líbila. Za mne paráda, příběh nezklamal a určitě si jej v budoucnu přečtu znovu.

21.02.2022 5 z 5

Přízraky noci Přízraky noci Kateřina Ševčíková

Příběh se dobře četl, ale já jsem měla problém. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem se do příběhu dostala a začal mne bavit. Dokonce jsem v jednu chvíli měla pocit, že by bylo dobré knihu prostě odložit a nechat ji být. Nakonec jsem knihu přečetla a nebylo to zlé, ale mohlo to být i trochu lepší.
Líbil se mi lovec démonů a asi jsem knihu přečetla jen kvůli němu.
Příběh byl zajímavý a nebylo to ani špatně napsané, ale něco tomu chybělo.

23.12.2021 3 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Knihu jsem přečetla jedním dechem, příběh mne okamžitě pohltil a musím uznat, že jsem nadmíru spokojená. Od autorky mám jak Dvůr trnů a růží, tak i Půlměsíční město a i když má autorka své mouchy, píše skvěle.
S vervou jsem se pustila do druhého dílu a doufám, že bude stejně dobrý, jak ten první.

26.09.2021 5 z 5

V zahradě zášti V zahradě zášti Camilla Bruce

Tak toto bylo skvělé, kniha mne bavila od začátku do konce. Mohu jen doporučit.
Psáno na základě skutečnosti - což je ještě super, člověk je zase o něco chytřejší.
Dobře napsané, čtivé, strašidelné.
Takže se do knihy pusťte a užijte si ji.

19.10.2024 4 z 5

Dotek temnoty Dotek temnoty Scarlett St. Clair

Přečteno jedním dechem. Zajímavý příběh, dost erotiky. (Takže si myslím, že bych to dětem asi nedávala číst. Označení "pro děti a mládež" je tudíž trochu mimo.)
Příběh se mi líbil, mám ráda řecké mýty, takže jsem si čtení opravdu užila.
Jako taková letní oddechovka super.

Těším se na druhý díl.

15.05.2024 5 z 5

Syn podsvětí Syn podsvětí Vladimíra Šebová

Dcera zimy pro mne byla skvělé čtení, které jsem si užila na maximum. Tady už to bohužel říci nemohu.
Kniha nebyla špatná, ale nebavila mne tolik, jak jsem doufala.

04.05.2024 3 z 5

Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Tato kniha mne velmi mile překvapila. Velmi zřídka se již najde kniha s upíry, jež je originální a tady se mi to zdá se povedlo.
Čtení jsem si užila, bylo to napínavé a a pro mne super.
Jsem zvědavá na pokračování, na které se velmi těším.

Mne se kniha líbila a mohu ji jen doporučit.
Pokud máte rádi upíry a chcete něco opravdu originálního, určitě této knize dejte šanci.

09.04.2024 4 z 5

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Skvělé zakončení série. Knihu jsem si užila.
Pro mne měla pomalejší rozjezd a chvilku jsem se nemohla začíst, ale pak jsem se chytla a čtení to bylo dobré.

Celá série si zaslouží šanci. Moc ráda si knihy v budoucnu přečtu zase znovu.

29.03.2024 4 z 5

Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

Už se těším na další díl.
Autorka píše skvěle a i když mám jisté výhrady, kniha se mi moc líbila.
Napínavé čtení, které jsem si užila. Konec jsem rozhodně nečekala.
Mohu jen doporučit.

18.03.2024 4 z 5

Balada mrtvého světa Balada mrtvého světa Alžběta Bílková

Nenadchne a ani neurazí.
Kniha se mi vcelku líbila. Zajímavý svět i postavy, ale přesto tomu pro mne něco chybělo.
Určitě si zaslouží šanci.

07.01.2024 3 z 5

Beladona Beladona Adalyn Grace

Tato kniha byla skutečně milé překvapení. Bavila mne od začátku do konce.
Postavy byly dobré, obzvláště jedna se mi zamlouvala.
Pro mne pecka, ke které se časem určitě zase vrátím.
Knihu mohu jen doporučit, určitě si zaslouží šanci.

22.12.2023 4 z 5

Touha Touha Tracy Wolff

Od knihy jsem nečekala mnoho. Spíše takovou pitominku pro mladé dívky. Ano, je to převážně pro náctileté, ale i tak mne kniha příšerně zklamala. Vykrádačka na všechno upíří. Od Stmívání, přes Upíří deníky až po Vampýrskou akademii.
Čtení mne vůbec nebavilo, musela jsem se k tomu hrozně nutit.
Je mi velmi líto, ale tohle opravdu ne.

27.11.2023 1 z 5

Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Tohle je ono. Přesně tohle mne baví číst.
Super. Kniha mne okamžitě vtáhla a já jsem ji zhltla jako malinu. Parádní počteníčko.
Bylo to napínavé, vtipné a prostě moc dobře napsané.
Já jsem naprosto spokojená.

25.11.2023 4 z 5