machalcz

Četl jsem ještě na základní škole. Po letech jsem si musel koupit nové vydání. Je to jedna z prvních sci-fi knih co jsem četl a jedna z prvních knih, které nasměřovali můj oblíbený žánr :)

První věc, která se mi kdysi od Kulhánka dostala do ruky. Upíři? Fajn! Ale po pár stránkách, mi došlo, že to nebude jen obyčejný horor. Cynismus pomalu v každé druhé větě. Hrdina s nadlidskými schopnostmi je vlastně chudák, co má víc kliku, než sil. A obyčejní lidé, kteří se v Kulhánkových knihách objeví, jsou jen spotřební zboží na výrobu krve a masových kousků :)

A to jsem si myslel, že Kulhánek je můj favorit, moje hvězda, moje inspirace. Pak si přijde Kotleta a všechny mé iluze nesměle odkráčej s nudlí utřenou do rukávu. Tohle je prostě nářez. Kluci (Kulhánek a Kotleta) se mi v knihovničce poperou :)

Konečně jsem ji sehnal v antikvariátu. Tuhle záležitost jsem hltnul tak před 20 lety (minimálně) a byla to jedna z knih, která řekla: "Tak chlapče a tobě se bude líbit sci-fi."

Jobs byl děsnej parchant, ale geniální a buďme rádi, že byl (jsem Apple ovce) ;)
Kniha Waltera Isaacsona je napsaná věcně a nezaujatě. Žádná přehnaná oslava ikony. Prostě tak jak to bylo v dobrém i zlém. Myslel jsem si, že toho vím o Jobsovi a Apple hodně. Mýlil jsem se a i díky tomu mě kniha mohla v mnohém překvapit.

Když Kulhoš nevydává, tak jedeme na vlně Kotleta ;)
Komentáře píšu se značným zpožděním. Tento typ knih kupuji většinou hned po vydání a knihovnička se mi solidně zaplnila ;)

Nejsme moc básničkový typ, ale tahle sbírka se mi líbí. Některé básně jsem se naučil i nazpaměť.

Prostě dotřetice hustě nařezáno a stálo to za to. S každým dílem šla kvalita nahoru. Pro nás brakožrouty prostě skvostné čtivo ;)

Klasický Gellner. Básničky moc nemusím, ale ty jeho mě dokáží oslovit. Žil zvláštní život a uměl ho do básní otisknout.

Místy jsem měl pocit, že to je snad kniha určená pro ženské publikum, ale dost jsem se u toho pobavil. Hodně otevřená zpovděď. Dobře se to čte :)

Nejdřív jsem viděl film. Vzhledem k době kdy je točený to je poměrně zajímavý filmový počin. Po přečtení knihy jsem byl nadšen prostředím a příběhem. Možnostmi, které pásmo má. Určitě zajímavé klasické sci-fi.
Tento starší výtisk jsem bohužel půjčil a zpět nedostal. Ale novější vydání ku příležitosti vydání hry S.T.A.L.K.E.R doma mám :)

K tomuhle jsem se dostal na základní škole. V té době, kdy jsme ještě neměli k dispozici pány prstenů a podobné, tak tohle byla dokonalá fantasy záležitost. Strhující popis a příběh. Zrada, odvaha, smutek, vítězství. Všechno uspořádáno ve funkční celek.

Tohle je naprosto luxusní záležitost pohádek. To co zde LA předvádí jsem už v žádné jiné knize nenašel. Fantaskní absurdita nezná hranic. I po letech (teď je mi 28) si rád knihu znovu pročítám. Ty příběhy mají své kouzlo. Předčítal jsem je i přítelkyni před spaním. Tréning na čtení dětem. Tohle jim budu chtít rozhodně přečíst :)

Tuhle knížku (i druhý díl) mám vážně rád. Můžu se k tomu vracet stále dokola. Ten příběh se mi prostě líbí. Jak člověk musí měnit sám sebe, aby přežil.

Také parádní serie povídek od předního českého autora tohoto žánru.

Serie nočního klubu je dobré čtení. Autor se nezapře a líbí se mi narážky na starší autorova díla i na jeho vlastní osobu. Zpochybnění vlastních "nápadů" v již publikovaných knihách se mi líbilo. No a mimo jiné samozřejmě pohyb v známých lokalitách :)

Samotná povídka Bůh s.r.o. je velmi nápaditá. Celkově knihu hodnotím kladně.

Solidní prasárnička co se prasárniček týká :D
Po dlouhé době zase jednou knižka, kde hlavní postava není nadčlověk.
Kniha zcela zapadá do oddělení podobné tvorby. Takže se dobře čte, je akční a nenudí.

No prostě Kulhánek. Co jiného k tomu říct :)))
Nejvíc mě fascinuje v úplném začátku knihy poznámka o tom, kdy a za jak dlouho byla kniha napsána :)
Teď zas čekat na další nějakou pecku z pera tohoto autora :/

Mimo to, že mám konkrétně k výtisku co mám doma citovou vazbu, tak tuhle knihu považuji za báječný relax a povznesení se nad starosti všedního života.