MadamC MadamC komentáře u knih

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Tento díl se mi líbil víc než předchozí, přišlo mi, že zde bylo více akce. Samozřejmě jsem byla naštvaná, že Jace s Clary spolu nemůžou být ani chvíli bez dalších překážek, ale to by asi nebylo ono...Ale alespoň 3 kapitoly spolu mohli být šťastní bez nějakého ale..:P

Bludy z nudy Bludy z nudy Sacha Sperling

Kniha se mi velmi líbila. Našla jsem tam spoustu hlubokých myšlenek a stále jsem se divila autorovu umu v pouhých 18-ti letech. Je to příběh klasické tématiky, kdy velmi mladí lidé chtějí všechno, ale vzdalují se od svých snů a cílů, protože jsou zaslepeni honbou za volností, při které se tak usilovně snaží dýchat, až se úplně zadusí ve svém vlastní vězení. A vylézt z vězení je jen pro opravdu odvážné a to oni už bohužel nejsou. Museli by se podívat realitě do očí. A na to už nemají, už jsou moc ztracení, už si příliš zvykli na své pohodlí v raušové a alkoholové realitě.
Shrnutí: Kniha stojí za to :).

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Poslouchala jsem jako audioknihu a moc se mi líbila. Sice taková jednohubka, kterou slupnete za večer, ale má co říct. Rozhodě obsahuje témata k zamyšlení. Těším se na další autorčiny knihy.

07.11.2024 5 z 5

Solitaire Solitaire Alice Oseman

Nebyl to úplně můj šálek čaje, i když mám ráda Srdcerváče, Tori a její teenagerské problémy mě spíš dopalovaly. Když se lidé usmívají, nemusí to znamenat, že nemají problémy… To už je na mě nějak moc středoškolské. Často jsem z Tori rostla. Je to takový vhled do puberťáckého života a do psychických problémů.
Ale rozhodně to byla zajímavá zápletka. Místy to bylo až moc dramatické a někdy se příběh podobal spíš telenovele, ale i tak jsem si ho užila.

01.10.2022 3 z 5

Češi 1989: Jak se stal Havel prezidentem Češi 1989: Jak se stal Havel prezidentem Pavel Kosatík

Jsem moc ráda, že tato série vznikla. Příjemně zpracované dějiny naší země, které si musíme připomínat, řekla bych čím dál častěji.
Trochu mě zklamalo, že neobsahuje Sametovou revoluci. Výtvarné zpracování mě také nadchlo méně než předchozí díl. Proto ubírám hvězdy, bohužel.

17.11.2020 3 z 5

Láska, vztahy a přátelství Láska, vztahy a přátelství Don Miguel Ruiz (p)

Tato kniha byla mou první knihou od Ruize a rozhodně nebyla poslední. Jeho 4 dohody jsou legendární, ale bez Duškovo podání by nikdy nebyly tak vtipné a nezasáhly by nás tolik. Tuhle knihu jsem si zamilovala, je to typ knihy, který byste mohli číst stále dokola. Určitě je lepší ji číst po kapitolách a ty si promyslet nebo si z nich udělat i výpisky, aby to člověku došlo. Úplně nejlepší je o tom s někým debatovat, pak se vám dostane pod kůži. Pro mě je v téhle knize mnoho pravdy a i když máte pocit, že se tam některé pasáže opakují, alespoň se s tím více ztotožníte. Možná budou jeho knihy vesměs stejné, ale to hodlám zjistit. Prozatím jsem velmi spokojena.

29.09.2019 5 z 5

365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka 365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka Lukáš Hejlík

Hrozně jsem se těšila, až ji budu mít a budu s ní moci virtuálně i nevirtuálně slintat nad těmi nejlepšími jídli. Super výběr. V naší zemi je stále mnoho restaurací, které si zaslouží návštěvu, jsem ráda, že konečně existuje kniha, která nám to připomíná a pomůže nám v orientaci. I aplikace je super. Ideálně pro fajnšmekry.

22.08.2019 5 z 5

Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Tuhle sérii jsem si vybrala pro relaxaci a za to jsem jí vděčná. Poslední díl jsem měla rozečtený příšerně dlouho a nutila jsem se ho dočíst. Je hodně dlouhý a rozvláčný. Nejsem člověk, který chce akci na každé straně, ale tohle bylo už moc. Ale ten konec!!! Ten opravdu stojí za to! Všichni víme, jak tato nepředvídatelná série skončí, ale na posledních 200 stránkách jsme si alespoň na chvíli jistí nebyli. Rozhodně doporučuji tuto sérii dočíst. A pokud vás nebaví 400 stran na začátku, možná je i přeskočte, myslím, že se tam ani nic moc neděje (samozřejmě bráno s nadsázkou). Konec tuto knihu knihu posunul, ale za ten začátek tolik hvězd nedostane....

21.08.2019 3 z 5

Romeo & Julie (komiks) Romeo & Julie (komiks) Sonia Leong

Shakespeara miluji, takže jsem byla z počátku velmi kritická k této edici. Říkala jsem si, jak mohou tuto krásnou klasiku takhle prznit. Avšak knihu jsem dostala jako dárek, takže mi nic jiného nezbývalo, než ji přečíst a rozhodně toho nelituji! Ku podivu jsem ji přečetla již víckrát a stále mě baví. Je to rychlé, hezké a neotřelé. Takže pokud se vám nechce číst Shakespeara, ale chtěli byste poznat jeho tvorbu, zkuste tohle. Já jsem si tuhle edici tak zamilovala, že jsem neskončila pouze u této knihy.

02.06.2019 5 z 5

Sojčák Sojčák Jaakko Ahonen

Designově velmi krásný komiks s velmi silným příběhem, který vás dostane a rozloží. Já jsem to tedy opravdu nečekala.

26.03.2018 5 z 5

Běhejte rychle, jezte pomalu Běhejte rychle, jezte pomalu Elyse Kopecky

S knihou jsem velmi spokojená. Recepty jsou velmi chutné a hlavně vám dají to, co od nich očekáváte. Možná bych ocenila i některé rychlejší recepty, ale např. smoothie jsou skvělé! Dále jsem byla velmi mile překvapená z kapitoly: Potraviny, které uzdravují, kde je vždy problém a následně odkazy na jednotlivé recepty v knize a další suroviny, které od těchto problémů pomáhají. Pokud chcete jíst tak, aby to mělo smysl, sáhněte po této kuchařce ;).
P. S. : dávejte si však pozor na některé suroviny, které nejsou úplně dobře přeložené.

22.03.2018 5 z 5

Mise Afghánistán Mise Afghánistán Tomáš Šebek

Knihu mám jako audioknihu a velmi mne baví. Věřím, že není pro každého, ale dokáže zpříjemnit den díky občasným vtípkům a čtenář si občas i uvědomí, jaké má štěstí, že žije v zemi, kde není válka.

16.12.2017 4 z 5

Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Kniha se četla dobře, bavila mne, i když jsem věděla, jak skončí, kupodivu mi to moc nevadilo (tím myslím, že bylo jasné, že skoro všichni umřou). Těším se na další prequel :-). Akčnost, trochu romantika, napětí, tak nějak splnila mé očekávání.

02.08.2017 5 z 5

Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Je vidět, že tento díl měl být původně zakončení celé ságy. Alespoň jsem si mohla dát pauzu mezi díly. Krásně dopadl a je mi jasné, že ne na dlouho...:D

04.06.2017 3 z 5

Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Oddechovka, která nikdy nezklame ;).

04.06.2017 3 z 5

Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Anthony Doerr mě vždy přenese do světa krásné přírody, která mi v posledních uspěchaných dnech tolik chybí, navodí ve mně klid a pomůže mi koncentrovat se a absolutně se přenést do jeho světa, do světa jeho postav. Je to krásný pocit, všichni, kdo touží po podobném, nechť sáhnou po jeho knihách.

Balzamovač Balzamovač Mitsukazu Mihara

Téma mi přišlo velmi nápadité a líbilo se mi propletení jednotlivých příběhů přes pana balzamovače. Nenudila mě žádná povídka, naopak mi všechny přišly poučné a občas i slza ukápla. Na málo stranách jsem si užila zase úplně jinou mangu. Za sebe mohu doporučit.

09.11.2024 5 z 5

Wicca - První zasvěcení Wicca - První zasvěcení Jakub Achrer

Krásná kniha, která není jen o Wicce. Čtenář se může dozvědět mnohem víc. Velmi jednoduše vysvětluje koloběh života, vztahy na této zemi mezi lidmi a přírodou, pohanské svátky i základy čarodějnictví velmi příjemnou a nenásilnou cestou. Nic vám nenutí, naopak vás nabádá k přemýšlení o věcech a souvislostech, dává čtenáři prostor. Nezsype vás pojmy, definicemi a jasně danými paradigmaty. Opravdu velmi milé a poučné čtení.

02.07.2019 5 z 5